LG zazářilo na veletrhu CES, představilo řadu technologických novinek

PRAHA, 16. ledna 2013 – To, že je společnost LG Electronics (LG) technologickým lídrem a inovátorem, předvedla firma na veletrhu spotřební elektroniky Consumer Electronics Show (CES) 2013 v americkém Las Vegas, který patří k nejvýznamnějším událostem roku pro odborníky i laickou veřejnost. V letošním roce se tak mohou i čeští a slovenští spotřebitelé těšit na LG Ultra HD televizor, LG OLED televizor, robotický vysavač LG Hom-Bot a daší technologické novinky, které ulehčí provoz v domácnosti. (TZ)
„Velké množství technologických novinek a vychytávek dorazí do Česka už letos. Zákazníci se tak mohou těšit na televizi s Ultra HD rozlišením, která bude s největší pravděpodobností představena pro tuzemský trh s příchodem nových modelů pro letošní rok na přelomu dubna a května; LG OLED televizor si budou moct zákazníci koupit v průběhu druhého pololetí 2013,“  říká Martin Malý, tiskový mluvčí LG Electronics CZ.

LG Ultra HD televizor: dokonalý obraz za vyšší cenu

Stávající 84palcovou Ultra HD televizi, kterou se podařilo úspěšně komercializovat v srpnu loňského roku, doplní ještě obrazovky o úhlopříčkách 55 palců (140 cm) a 65 palců (165 cm). Nové modely nabídnou stejně vynikající rozlišení a ohromující zážitek jako největší z nich, 84palcová Ultra HD televize, jež získala ocenění „Best of Innovations“ v kategorii Video Display na veletrhu CES 2013. Všechny tři modely se mohou pochlubit pokročilým systémem Triple XD Engine. Tato výjimečná technologie zpracování obrazu vytváří úžasně živý obraz s 8 miliony pixely na jeden snímek a s rozlišením čtyřikrát vyšším (3840 x 2160) než u Full HD TV panelů. Navíc díky funkci Resolution Upscaler Plus dokáže obsah v menší kvalitě vyrenderovat do vysokých detailů.

LG OLED televizor: již letos v českých obchodech

LG OLED televizor s 55palcovou úhlopříčkou (model 55EM9700) se začíná prodávat od února v Jižní Koreji. Do Česka dorazí se zpožděním, ale předpokladem uvedení na trh je druhá polovina roku 2013.  LG je první a zároveň jediná společnost, která uvádí televizory nové generace na trh v masové výrobě. Nejde tedy už jen o předprodukční či výstavní vzorky. Podle odhadů firmy DispleySearch, zaměřující se na výzkum trhu v segmentu displejů, zájem o OLED televize prudce poroste a v roce 2016 dosáhne počtu 7,2 milionu prodaných kusů.  LG OLED televize je široká pouze 4 milimetry, váží méně než 10 kilogramů a nabízí neuvěřitelně živý a realistický obraz díky špičkové WRGB technologii. Unikátní LG Four-Color Pixel systém zahrnuje i bílý subpixel, který je přidán k tradičnímu červenému, zelenému a modrému, čímž se vytváří dokonale barevný výstup. Díky funkci Color Refiner zaručuje LG OLED televize mnohem živější a přirozenější obraz, než jste byli doposud zvyklí. LG rovněž nabízí díky novému modelu nekonečný kontrastní poměr, který udržuje optimální úroveň kontrastu bez ohledu na okolní jas či pozorovací úhel.

Nově i OLED se zakřivenou obrazovkou!

Jedinečný model EA9800 představený na veletrhu CES 2013, je vybaven zakřiveným ergonomickým designem s podporou technologie LG CINEMA 3D. S mírným vnitřním zakřivením je celý povrch obrazovky ve stejné vzdálenosti od očí diváka, čímž dochází k odstranění problému s vizuálním zkreslením a ztrát detailů na krajích obrazovky.

Každá domácnost už může být chytrá

Pokročilý systém LG Smart Home Service kombinuje sofistikované sdílení médií pomocí technologie SmartShare se SmartControl, funkcí integrovanou v domácích spotřebičích, která umožňuje uživateli ovládat všechny připojené spotřebiče či elektroniku. Díky SmartControl může spotřebitel zapnout na dálku přes chytrý telefon praní, zkontrolovat, co je v ledničce nebo vysát podlahu a navíc přes vestavěný reproduktor do robotického vysavače LG Hom-Bot promlouvat na děti skrz smartphone na dálku. Je možné ovládat třeba troubu nebo myčku z pohodlí křesla v obývacím pokoji pomocí Smart TV a ovladače Magic Remote. SmartShare zahrnuje i NFC (Near Field Communication), což je bezdrátová forma komunikace, která umožňuje téměř okamžitě převést multimediální obsah z jednoho zařízení do druhého pomocí Wi-Fi nebo 3G/4G. Uživatel tak může snadno sdílet fotografie, videa a další obsah ze smartphonu nebo notebooku s LG Smart TV.

Dva nové modely chytrých televizí s Google TV

LG představila nové modely ve spolupráci s Google LG GA7900 a LG GA6400, které zaujmou především intuitivním uživatelským rozhraním a novým designem. Nejnovější platforma Googlu a nová verze LG ovladače Magic Remote společně s QWERTY klávesnicí významně zvyšují efektivitu funkcí Voice Search (hlasové vyhledávání) a PrimeTime (zlepšený programový průvodce). Nová verze Smart Home přidává pohodlí a luxus v podobě snadného přístupu k VoD (Video on Demand), YouTube a dalším aplikacím. Dostat se k bohatému online obsahu nebylo nikdy jednodušší! Navíc se tento prémiový model ponese v designu LG CINEMA SCREEN, tudíž o eleganci a moderní provedení nebude nouze. Cílem LG Google TV je úplně změnit pocit z uživatelského rozhraní. Nová platforma nabízí naprostou jednoduchost, která může připomínat jednoduchost televizních přijímačů z let minulých. Novinkou jsou různé typy „karet“, které slouží jako složky pro aplikace a obsah. Například karta „Moje zájmy“ může ukázat uživateli užitečné informace jako aktuální počasí či zprávy ze zdrojů, které si majitel televize nastaví.

Nová generace počítačů pro 2013

Nový Tab-Book LG (H160) je výkonnou kombinací tabletu a notebooku. Kompaktní zařízení s úhlopříčkou 11,6 palce využívá operační systém Windows 8 od Microsoftu a nabízí vše, co má konvenční tablet, včetně pohodlného mobilního přístupu k aplikacím. Přestože model H160 má 15,9 mm tenké tělo, nechybí mu kompletní výsuvná QWERTY klávesnice. Tab-Book váží pouze 1,05 kg a jeho baterie vydrží 12,5 hodiny.  Dalším unikátem od LG je Ultrabook LG Z360, který má štíhlé, elegantní tělo o síle pouhých 13,6 mm, váží 1,15 kg a překvapuje množstvím pokročilých funkcí. Je vybavený procesorem Intel Core™ i5  třetí generace umožňující zapnutí za pouhých osm sekund. Full HD obrazovka vybavená technologií IPS poskytuje vynikající obrazovou kvalitu s hodnotou jasu 300 cd/m2. LG All-In-One (AIO) V325 je počítač optimalizovaný pro použití s operačním systémem Windows 8. Desetibodová dotyková obrazovka dokáže využít všechny výhody nového operačního systému od Microsoftu. S délkou úhlopříčky 23 palců nabízí dostatek prostoru pro spuštění jakékoliv aplikace nebo programu. Počítač V325 je vybaven také integrovaným TV tunerem a umožňuje využít funkci PiP (picture-in-picture). Vysokou rychlost počítače V325 zajišťuje procesor Intel® Core™ i5 společně s grafickou kartou GeForce GT640M.

Laserová televize LG Hecto s úchvatnou úhlopříčkou 100 palců

Laserová televize LG Hecto s  úhlopříčkou 100 palců poskytuje výhody Smart TV a Digital TV, obsahuje displej a externí projekční jednotku UST (Ultra Short Throw) schopnou zobrazení na extrémně krátkou vzdálenost. V minulosti jste pro zobrazení tak rozměrného obrazu potřebovali značný prostor a kvůli tomu se příliš nedařilo rozšířit velké projekční obrazovky do domácností.  S nástupem UST projektorů však tato nevýhoda odpadá, protože jejich zobrazovací optický člen je vzdálen pouze 56 centimetrů od obrazovky. Laserový TV přijímač od LG s Full HD rozlišením 1080p a poměrem dynamického kontrastu 10 000 000:1 poskytuje živý a ostrý obraz, který je výrazný jak v tmavém, tak i ve světlejším prostředí.

Čtvercový robotický vysavač LG Hom-Bot Square

Vysoce kvalifikovaný vysavač LG Hom-Bot Square předvede svou neuvěřitelnou manévrovatelnost. LG Hom-Bot Square nabídne výrazně vyšší výkon čištění, především díky důmyslné funkci LG Corner Master (dlouhé štětce a čidla). Tato pokročilá funkce má vylepšené senzory a delší kartáče, které umožňují dosáhnout i do míst, kam se běžné vysavače prostě nemohou dostat. Robotický vysavač má záměrně čtvercový tvar, protože pokoje a rohy v bytu také nejsou kulaté, ale obdélníkové. Robotické vysavače mají obvykle jen jednu kameru. LG Hom-Bot Square využívá dvě vylepšené kamery Dual Eye 2,0 ™. Vysavač má nízkou hladinu hluku – pouhých 60dBA (při vysávání lze sledovat televizi, telefonovat nebo si číst), má výšku pouhých 89 mm.

O LG Electronics CZ

Firma LG je silnou korejskou společností, která se svojí více než 50letou tradicí patří mezi světové lídry a technologické inovátory ve spotřební elektronice, domácích spotřebičích a mobilních komunikacích. Regionální pobočka LG Electronics CZ patří na českém a slovenském trhu mezi přední hráče v prodeji spotřební elektroniky. Nabízené portfolio LG na českém trhu je rozděleno do pěti kategorií: Spotřební elektronika, Domácí spotřebiče, Klimatizační jednotky, Mobilní telefony a Informační technologie. Česká pobočka LG Electronics byla založena v roce 2003, o dva roky později přibyla kancelář v Bratislavě. Zaměstnává více než 120 zaměstnanců, přičemž roční obrat se pohybuje v řádu miliard korun. V celé skupině LG pracuje více než 84 tisíc lidí, ve 112 provozech, v 81 dceřiných společnostech na celém světě. Produkty společnosti LG zaručují vysokou kvalitu, inovativnost a osobitost. V roce 2012 získala společnost LG ocenění asociace EISA ve dvou kategoriích – Evropský SMART televizor LG 55LM960V a Nejúspěšnější evropský displej LG 55EM970V. LG se pravidelně účastní soutěží Red Dot Design Award (LG CINEMA 3D televizor LG LM9600, LG magický ovladač Magic Remote, LG Styler, lednice s mrazákem LG GB5240AVAZ), iF Design Award a Industrial Design Excellence Award (IDEA). Navíc byla společnost LG v roce 2012 oceněna řadou ocenění od nezávislého časopisu dTest (LG BH7420P a BH6320C, Smart TV LG 42LS570S, blu-ray přehrávač LG BP620).