Společnost T-Systems rozvíjí své cloudové služby

Dynamické cloudové služby patří mezi významnou nabídku v portfoliu společnosti
T-Systems. V minulém i na začátku letošního roku stále pokračuje trend rychlého nárůstu cloudových zakázek od korporátních zákazníků v hodnotách milionů euro. Například zákazníci ve Švýcarsku a Singapuru uzavřeli smlouvy na dvacetileté dodávky služeb – jedná se o nejdelší smlouvy v historii společnosti. (TZ)

Stále více firem po celém světě přechází na dynamické modely odběru ICT služeb podle skutečné spotřeby, tedy tzv. pay-per-use aplikace a odběr výpočetního výkonu a úložišť mimo svou vlastní infrastrukturu. Odhady společnosti T-Systems, která je součástí koncernu Deutsche Telekom, předpokládají, že v roce 2015 se tržby z cloudových služeb vyšplhají až na jednu miliardu euro.  S ohledem na tento trend a očekávání T-Systems zjednoduší a přizpůsobí svou strukturu tak, aby zajistila snadnou realizaci cloudových zakázek pro své zákazníky.

Cloudové služby zaznamenávají úspěch i u zákazníků v České republice. T-Systems poskytuje dynamické a bezpečné služby z vlastních datových center pro řadu firem z nejrůznějších oborů

Společnost T-Systems úspěšně rozvíjí své služby po celém světě. V Singapuru uzavřela zakázku na IT služby v hodnotě 60 milionů euro s provozovatelem sportovních center Sports Hub na celých 21 let. Sports Hub ve spolupráci s místní samosprávou vlastní a provozuje zábavní a sportovní komplex. Společnost T-Systems tady pro zákazníka vyvíjí a provozuje obchodní aplikace, CRM a portálová řešení. Ve sportovním odvětví má T-Systems celou řadu zkušeností, například s provozem IT pro německý fotbalový klub TSG 1899 Hoffenheim nebo zajištěním ICT pro evropský fotbalový šampionát v roce 2012.

Společnost T-Systems také o čtyři roky prodloužila smlouvu se švýcarskou firmou dnata na systémy pro odbavení cestujících. Tento provozovatel letecké dopravy spoléhá na cloudové služby od T-Systems, které pokrývají veškeré potřeby pro SAP infrastrukturu a výpočetní výkon v celém životním cyklu dodávaných aplikací. Dnata poskytuje rozsáhlé portfolio odbavovacích služeb pro více než šedesát leteckých společností po celém světě.

O společnosti T-Systems

T-Systems Czech Republic nabízí síťově orientovaná ICT řešení a služby systémové integrace, implementaci a provoz ICT systémů. Zaměřuje se především na podnikovou klientelu, a to jak na nadnárodní koncerny s celosvětovou působností, tak i na významné lokální podniky a veřejnou správu.

Skupina T-Systems patřící do koncernu Deutsche Telekom AG je jedním z vedoucích evropských poskytovatelů služeb a řešení informačních a komunikačních technologií (ICT) pro podnikové zákazníky, podporuje inovativní řešení propojující byznys a společnost. Skupina má 48.200 zaměstnanců ve více než 20 zemích světa a její výnosy v roce 2011 činily 9,2 miliardy EUR.

T-Systems poskytuje zákazníkům služby v optimalizaci procesů, zlepšení kvality ICT a snížení nákladů na interní ICT systémy. Díky tomu jsou zákazníci flexibilnější a mohou se koncentrovat své podnikání.

Informace o společnosti a jejích službách najdete na internetových stránkách www.t-systems.cz nebo na mezinárodních stránkách www.t-systems.com.

O skupině Deutsche Telekom

Skupina Deutsche Telekom je jedním z předních světových poskytovatelů integrovaných ICT služeb pro více než 129 miliónů mobilních zákazníků, 36 miliónů zákazníků fixních služeb a více než 17 miliónů zákazníků širokopásmových služeb. Skupina poskytuje produkty a služby pro pevné i mobilní sítě, internetové a IPTV zákazníky. Pro firmy zajišťuje skupina širokou škálu ICT řešení. Deutsche Telekom působí ve více než 50 zemích světa a má 247.000 zaměstnanců. Tržby generované v roce 2011 dosáhly výše 58,7 miliardy eur, z toho více než polovinu firma vydělala mimo Německo.