Bezdrátový Gigabit router ZyXEL NBG4615v2 s vylepšeným výkonem a prémiovými funkcemi NetUSB a QoS

ZyXEL Communications dnes představuje nový přírůstek do své nabídky bezdrátových routerů s funkcí NetUSB: bezdrátový N300 gigabitový NetUSB router NBG4615 v2 se zvýšeným přenosovým výkonem a zdokonalenými funkcemi. (TZ)

Tento nový model výrazně zvyšuje výkon bezdrátového směrování s cílem zajistit přenos dat a hlasu, streaming audio a video médií a funkci QoS (kvalita služby) pro provoz v sítích s vysokou stabilitou a spolehlivostí, jež současně využívá několik uživatelů stolních a přenosných počítačů v domácnosti. Díky dalšímu vylepšení funkcí umožňuje bezdrátový gigabitový NetUSB router NBG4615 v2 nastavit síť WLAN výhradně pro hosty, kteří mají pouze oprávnění k přístupu. Členové rodiny tak mohou využívat výhod optimálního přenosového výkonu i ochrany soukromí.

Inteligentní mobilní zařízení přinášejí nový digitální životní styl, a lidé si proto přejí mít ve všech koutech domácnosti vysoce efektivní bezdrátové připojení k internetu, které jim umožní kdykoli a kdekoli uspokojovat své potřeby v digitální oblasti. Zdokonalená verze bezdrátového NetUSB routeru NBG4615 nabízí vyšší výkon směrování díky vynikajícímu překladu síťových adres (NAT) s hardwarovou akcelerací. Díky novému NAT umožňuje router NBG4615 v2 několika uživatelům počítačů a notebooků, aby si vychutnali rychlý a spolehlivý přenos dat, kvalitní streaming videa a hraní online her – a to současně, ve stejném prostředí. Uživatelé propojených stolních a přenosných počítačů, chytrých mobilních zařízení a úložišť mediálního obsahu si mohou užít všestranný digitální zážitek díky komplexní intranetové konektivitě a sdílení prostředků.

Dalším významným zdokonalením ve druhé verzi bezdrátového NetUSB routeru NBG4615 je možnost nezávisle nastavit síť WLAN pro hosty, kteří mají pouze oprávnění k přístupu. Zásluhou této jedinečné funkce je možné rezervovat optimální šířku pásma pro členy rodiny, kteří tak mohou využívat streaming multimédií ve vysoké kvalitě a sdílet mezi zařízeními, a současně nabídnout hostům bezdrátové připojení k internetu. Vzhledem k oddělení bezdrátové sítě LAN sdílené s hosty zajišťuje nastavení přístupových oprávnění pouze pro internet přísnou ochranu soukromého charakteru rodinné sítě.

S cílem usnadnit nastavení a provoz, a tedy umožnit domácím uživatelům rychle aktivovat bezdrátové připojení, je u zařízení věnována pozornost uživatelsky přívětivému rozhraní, jakož i komfortním funkcím a ekologicky šetrné konstrukci. Snadný režim (Easy Mode) nabízí rychlou navigaci mezi funkcemi, základní úkoly nastavení a komplexní mapu sítě, na které jsou přehledně zobrazena všechna zařízení, jako jsou počítače a síťová úložiště. Pro znalé uživatele je určen expertní režim (Expert Mode), který umožňuje pokročilé nastavení s detailnějšími konfiguracemi. Uživatelské rozhraní přináší rovněž snadné nastavení zabezpečení – nastavení zabezpečení bezdrátové sítě lze snadno aktivovat pouhým stisknutím tlačítka WPS. Tlačítko vypínače bezdrátového signálu pak uživatelům umožňuje rychle zapnout nebo vypnout bezdrátový přístup.

Pro zamezení zbytečné spotřeby energie je bezdrátový NetUSB router NBG4615 v2 vybaven funkcí pro plánování bezdrátové sítě a vypínačem napájení, které uživatelům umožňují plánovat bezdrátové připojení podle způsobu jeho používání a snadno odpojit přenos, pokud není zapotřebí. Tato ekologická šetrnost pomáhá domácnostem nejen snížit náklady na elektřinu, ale také být ohleduplnější k naší planetě.

O společnosti ZyXEL Communications

ZyXEL Communications Corp. má sídlo na Tajwanu (Hsinchu) a je předním světovým dodavatelem kompletních síťových řešení. Rozsáhlá nabídka IP síťových řešení společnosti ZyXEL zahrnuje přístupové multiplexery, zařízení pro instalaci u zákazníka (CPE), bezpečnostní zařízení a bezdrátová zařízení. Společnost ZyXEL pomáhá malým a středním organizacím a poskytovatelům služeb k zajištění výkonné a spolehlivé sítě. ZyXEL úzce spolupracuje s prodejci síťových zařízení, telekomunikačními společnostmi, poskytovateli služeb a dalšími velkými organizacemi po celém světě.

Více informací o společnosti ZyXEL a jejích produktech naleznete na stránkách www.zyxel.cz nebo www.zyxel.com.