Michal Berg novým finančním ředitelem Electro Worldu

Praha, 5. 2. 2013 – Electro World, přední prodejce elektroniky, jmenoval s účinností od 1. února 2013 Michala Berga novým finančním ředitelem a jednatelem společnosti v České republice a na Slovensku. Michal Berg bude zodpovědný za řízení veškerých finančních aktivit Electro Worldu na českém i slovenském trhu. Ve funkci finančního ředitele vystřídá Zdenu Šimánkovou, které se rozhodla pokračovat ve své kariéře mimo Electro World.     (TZ)

Michal Berg má rozsáhlé zkušenosti z finančního řízení společností, účetnictví a daní, vlastní i několik oborových certifikátů. V Electro Worldu působí devět let a již od svého nástupu do firmy zastával funkci finančního manažera společnosti, nyní se stal finančním ředitelem a jednatelem.

Před nástupem do Electro Worldu pracoval Michal Berg ve společnostech VGD a McDowell CPA PC. Vystudoval obor Finance a účetnictví na Vysoké škole ekonomické v Praze, titul MBA získal na prestižní Nottingham Trent University. Mluví plynně anglicky a rusky.

O Electro Worldu

Electro World je jedním z největších evropských a lokálních řetězců zaměřených na prodej elektroniky a elektrospotřebičů. Na domácí trh vstoupil v roce 2002 a v současnosti je pod touto značkou otevřeno v Čechách a na Slovensku 23 prodejen. Electro World je od začátku vstupu na náš trh jedním z lídrů maloobchodu s elektrem a ročně v jeho obchodech nakupují milióny zákazníků.

Electro World patří do nadnárodní skupiny Dixons Retail, světově známé společnosti specializované na elektrické spotřebiče. Vedle značky Electro World patří do Dixons také tradiční prodejny jako PC World, Currys a Dixons.co.uk ve Velké Británii a Irsku, Elkjøp v severní Evropě, UniEuro v Itálii, Kotsovolos a Electro World v Řecku, Electro World v Turecku, PC City ve Francii a Itálii nebo internetový obchod Pixmania.com po celé Evropě. V současné době provozuje Dixons Retail ve 28 zemích více než 1.300 klasických či internetových obchodů a zaměstnává téměř 40.000 osob. V obchodech patřících do skupiny Dixons Retail každoročně nakupuje přes 100 miliónů zákazníků.