GFI EventsManager nyní obsahuje funkcionalitu aktivního monitorování z populárního řešení NetworkServerMonitor

PRAHA – 11. února, 2013 – Společnost GFI Software, přední poskytovatel infrastruktury pro malé a středně velké podniky (SMB), ohlásila, že její řešení GFI EventsManager, oceňovaný software pro správu logů (log management), nyní obsahuje prověřené funkcionality aktivního monitorování sítí a serverů využívané v populárním řešení GFI – NetworkServerMonitor. Tato nová funkcionalita nabídne administrátorům v kombinaci s již existujícími možnostmi správy logů v řešení GFI EventsManager komplexní pohled na výkonnost jejich IT infrastruktury. (TZ)

Aktivní monitoring sítí a serverů řeší aktivní sledování hardwarových zařízení, síťové infrastruktury, aplikací a služeb v reálném čase. Pokročilé monitorovací kontroly spolupracují se systémem pro sledování logů, čímž administrátorům poskytne možnost sledovat nejrůznější aspekty provozu IT prostředí, včetně funkčnosti a dostupnosti síťových protokolů, výkonnosti síťových zařízení a využití a výkonnosti serverů a infrastrukturních služeb. Unikátní kombinace obou řešení navíc vybavuje administrátory informacemi, které potřebují k rychlému a snadnému řešení incidentů hlášených systémem aktivního monitorování.

„K tomu, aby síťová infrastruktura fungovala správně, vyžaduje permanentní sledování a údržbu,“ řekl Martin Říha, ředitel pro strategii společnosti GFI Česká republika a Slovensko. „Poslední věc, kterou dnes omezenými rozpočty svázaná IT oddělení potřebují, je provozování různých řešení pro správu různých IT infrastruktur. Nejenže to může být dost nákladné, ale také je to příliš náročné na čas a další zdroje. GFI EventsManager proto IT manažerům nabízí komplexní nástroje pro správu a monitorování výkonnosti síťové infrastruktury – a činí tak za cenově dostupných nákladů a s efektivitou umožňující přenést pozornost na další důležité úkoly.“

Nejnovější verze GFI EventsManager rovněž zahrnuje inovované zabezpečení ovládacího panelu dovolující podnikům vyhovět požadavkům v oblasti udělování přístupu k datům. IT administrátoři nyní mohou vynutit přístup jen k datům specifického počítače. Tím IT pracovník může udělit uživateli přístup k ovládacímu panelu řešení GFI EventsManager a přitom omezit tento přístup pouze na konfiguraci, reportování a vyhledávání informací z logů z těch počítačů, které spravují.

Další funkce nejnovější verze GFI EventsManager zahrnují:

  • Možnosti flexibilního úložiště – Databáze řešení GFI EventsManager byla vylepšena o fyzickou detekci logů událostí zabezpečeným a auditovaným způsobem. Tato nová funkce uvolňuje místo na pevných discích zabrané smazanými událostmi. Přidáním další úložné vrstvy mohou IT administrátoři směrovat data o událostech přímo do vzdáleného úložiště za účelem centralizace.

  • Ochrana před neoprávněnými zásahy – Vedle šifrovaného úložiště a řízeného přístupu k datům v rámci ovládacího panelu EventsManager řešení rovněž obsahuje možnost ochrany logů proti pokusům o jejich poškození zvenčí.

  • Standardní podpora dalších tylů logů – Nové parsovací XML schéma umožňuje administrátorům sbírat, analyzovat, interpretovat a ukládat data obsažená v XML souborech. Přidaný rozbor textových DHCP logů umožňuje audit a monitoring DHCP IP přiřazení na Windows DHCP serverech.

  • Funkce importu/exportu – GFI EventsManager nyní obsahuje možnost importovat a exportovat události do/z dalších databází řešení EventsManager dle nastaveného rozvrhu a filtrování. IT administrátoři nyní také mohou přemisťovat data mezi dvěma databázemi.

Více informací o řešení GFI EventsManager naleznete na http://www.gfi.cz/eventsmanager/.

O GFI Česká republika a Slovensko

GFI je na českém a slovenském trhu zastoupena pobočkou GFI Česká republika a Slovensko se sídlem v Hradci Králové, jež dodává produkty a řešení GFI prostřednictvím rozsáhlé sítě svých autorizovaných prodejců. Vedle nabídky on-premise řešení koncovým zákazníkům dodává také infrastrukturu poskytovatelům řízených služeb umožňující zvýšit jejich obrat a koncovým zákazníkům využívat výhod cloudových řešení. GFI Česká republika a Slovensko poskytuje také servisní služby a služby technické podpory. Více informací o společnosti naleznete na http://www.gfi.cz.

O GFI

GFI Software je předním softwarovým vývojářem. Malým a středním podnikům nabízí jednotný zdroj řešení pro oblast webové a emailové bezpečnosti, archivace, zálohování a faxování, síťového a bezpečnostního softwaru i hostovaných technologií. Produkty GFI jsou dostupné formou softwaru, v rámci cloud architektury (model SaaS) nebo jako hybridní řešení nabízející to nejlepší z obou těchto modelů. Díky technologiím s řadou ocenění, vstřícné cenové politice a silnému zaměření na požadavky SMB sektoru uspokojuje GFI potřeby produktivity a kontinuity vyžadované podniky po celém světě. Společnost má pobočky v USA, Velké Británii (Londýn a Dundee), Rakousku, České republice, Austrálii, Filipínách, na Maltě a dalších částech světa, které se starají o stovky tisíc instalací. Obchodní model společnosti GFI je postaven na nepřímém prodeji přes partnerský kanál čítající celosvětově tisíce partnerů. Společnost je také Microsoft Gold Certified Partnerem. Více informací o společnosti naleznete na http://www.gfi.com.