Canon spouští v 15 zemích Evropy program na recyklaci inkoustových kazet

PRAHA, 12. února 2013 – Společnost Canon Europe, světový lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, oznamuje spuštění evropského programu na recyklaci inkoustových kazet, který navazuje na úspěšný roční zkušební provoz programu ve Velké Británii a v Německu.  (TZ)
Zákazníci v 15 zemích Evropy mohou tak bezplatně recyklovat inkoustové kazety společnosti Canon. Program byl spuštěn v Rakousku, Belgii, Česká republice, Dánsku, Finsku, Francii, Německu, Irsku, Lucembursku, Nizozemí, Norsku, Slovensku, Švédsku, Švýcarsku a Velké Británii.

Program společnosti Canon umožňuje zákazníkům zdarma recyklovat originální inkoustové kazety. Současně zajišťuje, že žádná jejich část neskončí na skládce. Materiál získaný z odevzdaných kazet poslouží z 97 % k výrobě dalších produktů. Zbývající 3 %, odpad, budou přeměněna na energii.

Zákazníci, kteří se budou chtít do programu zapojit, najdou potřebné informace na webových stránkách Canon. Stačí jen zvolit zemi a vyplnit krátký formulář, na jehož základě pak společnost Canon dodá obálky, v nichž je možné použité kazety bezplatně odeslat k recyklaci.

Představený program potvrzuje snahu společnosti Canon snižovat dopady jejích činností na životní prostředí. Ve 20 zemích světa (16 státech Evropy) již několik let úspěšně probíhá recyklační program ekologické obnovy a opětovného využití tonerových kazet. Od roku 1990 bylo celosvětově shromážděno na 287 tisíc tun tonerových kazet. Ty, v rámci dalšího využití, ušetřily 185 tisíc tun nového materiálu a snížily emise CO2# o 430 tisíc tun.

Cílem společnosti Canon je minimalizovat množství produkovaného odpadu a v nejvyšší možné míře opětovně využívat materiály a zdroje. Chce tak snížit dopady své činnosti na životní prostředí, což mimo jiné zahrnuje i používání obnovitelných materiálů, jako jsou například recyklované plasty a bioplasmy. Ty jsou společností Canon používány pro výrobu vnějších částí kopírovacích a multifunkčních zařízení řady imageRUNNER ADVANCE.

Pro další informace o recyklačním programu inkoustových kazet společnosti Canon, prosím navštivte stránky: www.canon-europe.com/recycling

Pro více informací o společnosti Canon a jejích aktivitách v oblasti trvalé udržitelnosti, prosím, navštivte: http://www.canon-europe.com/About_Us/sustainability/

O společnosti Canon Europe

Společnost Canon Europe je dceřinou společností japonské společnosti Canon Inc., předního světového inovátora a poskytovatele fotografických a zobrazovacích technologií.

Společnost Canon, Inc., byla založena v roce 1937 a již více než 70 let úspěšně působí v oblasti výzkumu a vývoje optických systémů. Canon v minulém roce slavil padesáté výročí své obchodní přítomnosti v Evropě.

Další informace o společnosti Canon Europe jsou k dispozici na webové adrese  www.canon-europe.com.