VMware převezme společnost Virsto

Palo Alto/Praha, 14. února 2013 – Společnost VMware, Inc. (NYSE: VMW), globální lídr v oblasti virtualizačních řešení a cloudové infrastruktury, oznámila, že podepsala finální dohodu o převzetí společnosti Virsto® Software. Firma sídlící v Sunnyvale v Kalifornii je poskytovatelem softwaru pro optimalizaci výkonu úložišť a vytížení ve virtuálních prostředích. (TZ)

„Společnost VMware se zavázala pokračovat v poskytování softwarových inovací, které našim zákazníkům pomohou výrazně zvýšit efektivitu a zjednodušit infrastrukturu a IT,“ řekl John Gilmartin, viceprezident pro úložiště a dostupnost produktů ve společnosti VMware. „Věříme, že akvizice společnosti Virsto urychlí náš vývoj řešení pro ukládání dat a umožní našim zákazníků dosahovat vyšší efektivity a výkonu úložišť v rámci virtuální infrastruktury.“

Organizace hledají řešení reagující na zvyšující se složitost a nákladnost ukládání dat v rámci cloudových a virtuálních prostředí, určená především pro infrastruktury virtuálních desktopů (VDI), velká centra pro vývoj a testování softwaru a pro podporu kritických podnikových aplikací. Virsto poskytuje průlomovou technologii pro optimalizaci ukládání dat, která zlepšuje výkon úložišť a vytížení v těchto prostředích. Při nasazení v rámci VDI dokáže Virsto zredukovat náklady na úložiště pro jeden desktop až o sedmdesát procent.

V rámci strategie doručování softwarově definovaných datových center pokračuje VMware v investicích do rozšíření výhod virtualizace na každou oblast datového centra – výpočetní výkon, síť, úložiště i přidružené služby pro bezpečnost a dostupnost. VMware byl dosud v popředí inovací týkajících se ukládání dat ve virtuálních prostředích a akvizice společnosti Virsto ještě více rozšíří portfolio úložných řešení společnosti VMware, která zahrnují virtualizaci úložiště a funkce pro správu VMware vSphere® a VMware vSphere Storage ApplianceTM.

„VMware a Virsto sdílí stejné vize o zjednodušení složitosti prostředí a zvýšení efektivity prostřednictvím virtualizace,“ řekl Mark Davis, CEO ve společnosti Virsto. „Velmi rádi spojíme síly s VMware, abychom mohli zákazníkům poskytnout výhodnější, efektivnější a agilnější architekturu ukládání dat.“

Podmínky akvizice nebyly zveřejněny. Dokončení celého procesu je v souladu se standardními postupy plánováno v prvním čtvrtletí roku 2013.

Dodatečné zdroje (v angličtině)

  • Read VMware’s John Gilmartin blog “VMware to Acquire Virsto Software” here
  • Read Virsto’s Mark Davis blog “I Have a Dream” here
  • Connect with VMware on Twitter and Facebook

O Virsto

Virsto® Software Corporation mění podmínky ukládání dat ve virtualizovaných prostředích díky lepšímu vytížení, rozšířenému výkonu a zrychlení provisioningu úložišť virtuálních strojů. Virsto redukuje náklady a složitost úložišť pro infrastrukturu virtuálních desktopů, testování a vývoj, virtualizaci kritických firemních aplikací, cloud computing a další virtualizační iniciativy. Společnost Virsto byla založena roku 2007 a je podporována předními venture firmami v Silicon Valley. Další informace naleznete na www.virsto.com.

O VMware

Společnost VMware je lídrem v oblasti virtualizačních řešení a cloudové infrastruktury, které umožňují firmám všech velikostí dosahovat lepších výsledků v podnikání v éře cloudu. Zákazníci se na společnost VMware spoléhají při revoluční změně způsobu jak budovat, dodávat a používat informační technologie tak, aby přesně odrážely jejich potřeby. S tržbami ve výši 4,61 miliardy USD v roce 2012 má VMware více než 480 tisíc zákazníků a 55 tisíc partnerů. Společnost sídlí v Silicon Valley a disponuje pobočkami po celém světě. Další informace najdete na www.vmware.com/cz.