Dell představuje první bezdrátovou dokovací stanici s technologií WiGig

Praha, 8. března 2013 – Společnost Dell oznámila dostupnost bezdrátového doku s technologií WiGig. Ta nabízí špičkovou bezdrátovou technologii, která je založená na nejnovějším multi-gigabitovém tri-band WIFI standardu. Plné využití nalezne ve spojení s ultrabookem Dell Latitude E6430u, který techonologii WiGig podporuje. Rychlost přenosu dat pomocí této technologie dosahuje až 10 krát vyšších rychlostí než kterákoliv dnešní Wi-Fi síť. Bezdrátový dok pracuje na 60 GHz multi-gigabitové frekvenci a nabízí rozšiřující porty pro připojení dalších zařízení. (TZ)

Dokovací stanice je možné využití především v kancelářích, zasedacích místnostech nebo v učebnách. Nabízí rychlé a snadné připojení k projektorům, síťovým prvkům, reproduktorům a dalším periferiím. Nový WiGig dok umožní připojit až dva externí displeje přes populární porty DisplayPort a HDMI. Díky třem portům USB 3.0 zajišťuje maximální konektivitu pro další externí zařízení. Nechybí ani Ethernet port pro připojení k síti klasickým kabelem. Propustnost dat mezi mezi bezdrátovým dokem a notebookem je až 4,6 Gb za sekundu. Pomocí softwaru Dell Connection Manager může uživatel snadno spravovat celý dok. Aktuální verze podporuje WiGig a nastavování bezdrátových sítí LAN.

Nový dok využivá mnoho pokročilých technologií. Mezi ně patří například bezdrátového zálohování, synchronizace a přenos souborů mezi počítači a přenosnými zařízenámi. WiGig pracuje na standardu 802.11ad a je výsledkem úzké spolupráce mezi společností Dell a Wilocity. Bezdrátový dok s technologií WiGig disponuje všemi tradičními funkcemi a přednostmi jako předchozí model. Nejčastěji oceňovanými jsou zejména snadná použitelnost a obsluha.

Dostupnost

Dok Dell Wireless s technologií WiGig je k dispozici již dnes u obchodních partnerů SWS, 100Mega a AT computers za doporučenou cenu 4370 Kč bez DPH.

O společnosti Dell

Společnost Dell (NASDAQ: DELL) naslouchá svým zákazníkům a přináší inovativní technologie, řešení a služby s přidanou hodnotou, kterým mohou zákazníci po celém světě důvěřovat. Pro více informací navštivte www.dell.cz