ED Monitory BenQ GL2251M a GL2251TM pro práci i zábavu

Praha, Česká republika, 13. 03. 2013 – Společnost BenQ, mezinárodně uznávaný dodavatel inovací pro digitální životní styl, představuje 22˝ širokoúhlé LED monitory s označením GL2251M a GL2251TM. Monitory mají k dispozici také dva integrované reproduktory a nechybí ani podpora technologie BenQ Senseye® 3. (TZ)

Obrazová kvalita

Obrazovka obou monitorů disponuje LED podsvícením, což znamená v porovnání s technologií CCFL jednak úsporu energie, ale také vyšší míru šetrnosti k životnímu prostředí při výrobě i likvidaci. Dosažení potřebné hloubky barev i zajištění náležitého kontrastu je zajištěno díky dynamickému kontrastnímu poměru o hodnotě 12 000 000:1. Plynulost přehrávání videí garantuje nízká doba odezvy, která činí pouhých 5 ms (grey-to-grey).

Ekologický režim pro vyšší energetickou efektivitu

Inteligentní ekologický režim přizpůsobí hodnotu jasu u podsvícení aktuálně prováděným činnostem. Při prohlížení dokumentů, surfování na internetu a psaní e-mailů se spotřeba energie snižuje až o 37 % v porovnání s maximální spotřebou, kterou by měl monitor při plném zatížení. U her pak snížení spotřeby energie dosahuje 44 %.

Reproduktory pro audiovizuální zábavu

Oba monitory jsou rovněž vybaveny dvěma reproduktory, přičemž každý z nich skýtá výkon 1 W. Ať už posloucháte hudbu nebo sledujete video, nepotřebujete k počítači připojovat další zvukové periferie, které by zabíraly prostor na vašem stole.

Vizuální řešení Senseye®

Použitá technologie Senseye® optimalizuje zážitek ze sledování monitoru tím, že dává uživateli možnost přepínat mezi šesticí profilů, jež odpovídají různým způsobům použití. K dispozici je tak standardní režim, video a herní režim, fotografický režim, sRGB a eko. Poslední jmenovaný ekologický režim byl navíc speciálně navržen k tomu, aby uživatelům šetřil peníze za energii.

Flexibilní podstavec

Model BenQ GL2251TM se může pochlubit propracovaným podstavcem, který podporuje nejen naklopení, ale i natočení do stran a výškovou regulaci. Díky tomu lze panel nastavit přesně proti vašim očím tak, abyste při práci či zábavě u počítače mohli zachovat přirozenou pozici těla. To vede k výrazné redukci únavy a zdravotních dopadů dlouhodobého vysedávání u počítače.

Monitory jsou již na českém trhu k dostání za tyto ceny:

BenQ GL2251M – 3 099 Kč bez DPH

BenQ GL2251TM – 3 399 Kč bez DPH

Fotografie ke stažení:

BenQ GL2251M: http://benq.cz/product/monitor/gl2251m/gallery

BenQ GL2251TM: http://www.benq.com/product/lcdm/GL2251TM/gallery

Pro více informací prosím navštivte internetové stránky www.BenQ.cz nebo www.facebook.com/BenQCeskaRepublika

O společnosti BenQ Europe

BenQ Europe, regionální zastoupení společnosti BenQ Corporation s centrálou v Nizozemí, působí na hlavních evropských trzích včetně Rakouska, zemí Beneluxu, střední a východní Evropy, Francie, Německa, Itálie, severských zemí, Ruska, Španělska, Švýcarska a Velké Británie. V duchu hesla této značky „Bringing Enjoyment and Quality to Life“ nabízí BenQ Europe širokou škálu produktů s integrovanými technologiemi: digitální projektory, LCD monitory, LCD TV a digitální fotoaparáty. Díky spojení nadšení a profesionality, dokonalosti a realizace, péče a příspěvků je BenQ jedničkou na světovém trhu DLP® projektorů a patří mezi 3 firmy s největším podílem na trhu projektorů ve více než 22 zemích Evropy. Kromě toho je společnost BenQ Europe specialistou na LED monitory a patří mezi 5 firem s největším podílem na trhu monitorů v různých zemích, jako je například Rakousko, Rusko a Švédsko.

O společnosti BenQ Corporation

BenQ Corporation, přední dodavatel síťových lifestyle digitálních zařízení, je všestranná společnost, která vyniká zejména v oblasti designu produktů, zobrazovacích technologií a mobilních technologií. BenQ nabízí bezkonkurenční šíři a hloubku lifestyle produktů a integrovaných technologií napříč platformami v duchu hesla značky „Bringing Enjoyment and Quality to Life“, včetně digitálních projektorů, LCD monitorů, notebooků, netbooků, All-in-One PC, LCD displejů, digitálních fotoaparátů, paměťových zařízení, čteček e-knih, mobilních telefonů, paměťových médií a zařízení standardu HID, jako jsou například myši a klávesnice.

O skupině BenQ Group

BenQ Group je v současnosti složena z nezávisle fungujících společností, které sdílejí zdroje a využívají vzájemných synergických efektů. Mezi společnosti skupiny BenQ Group patří BenQ Corporation, AU Optronics Corporation (patří mezi 3 nejlepší světové výrobce velkorozměrových TFT-LCD panelů), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, BenQ Materials Corp., BenQ Guru Software Co., BenQ Hospital, BrightView Corp., Cando Corporation, Daxin Materials Corp., Darwin Precisions, Ltd, Dazzo Technology Corp., Forhouse Corp., SiPix Imaging, Lextar Electronics Corp., Raydium Semiconductor Corp., Trident Medical Corp. a Wellypower Corp.