Chytrá domácnost nejen pro chytré ženy

V rámci letošního již třetího ročníku Světlo v architektuře 2013, který se koná ve dnech 4. až 7. dubna 2013 ve Veletržním paláci, vznikne ojedinělý projekt „Chytrá domácnost nejen pro chytré ženy“. Společnost Czech Architecture Week společně se společností Schneider Electric a Insight Home v rámci této výstavy vybuduje Modelový byt, tentokráte věnovaný ženám a zelenému bydlení. (TZ)

Velkoryse koncipovaný modelový byt na ploše 640 m2 navrhl dámský tým kanceláře Bogle Architects pod vedením architektky Viktorie Součkové. Byt je zaměřený na ekologické zelené bydlení s maximálním ohledem na úspornost, pohodlí, bezpečnost, ekologii a udržitelný rozvoj. Byt kromě špičkového interiérového designu a svítidel představí moderní koncept pod hlavičkou „Chytrá domácnost nejen pro chytré ženy“. Byt bude řízen systémem inHome AMX, který dodává společnost Insight Home a jehož součástí budou ovládací prvky Unica Top a řídicí a regulační prvky KNX, které dodá společnost Schneider Electric.

„Moderní žena má ráda moderní design a moderní životní styl. A právě chytré bydlení řešené systémem inHome AMX splňuje nejvyšší požadavky na design, úspory, bezpečí a pohodlí,“ říká Jan Průcha – předseda představenstva společnosti Insight Home – a dodává: „Mnohdy je to právě žena, která když je na mateřské nebo v domácnosti, nejčastěji používá prvky domácí automatizace, a proto je klíčové, aby ovládání bylo uživatelsky přívětivé a intuitivní, systém byl naprosto spolehlivý a pomáhal k tomu, aby žena měla více času na sebe, rodinu a domácnost.“ Modelový byt bude možno ovládat pomocí iPadu, iPhone a širokoúhlého dotykového panelu AMX s úhlopříčkou více jak 20 palců.

Řízení inteligentních domů by nemělo být pouze chytré, ale samotné ovladače by měly být i krásné. „Proto představujeme řadu vypínačů a zásuvek Unica Top, která v sobě zahrnuje komfort, komunikaci, bezpečnost, ušlechtilé materiály a inteligentní řízení dle celosvětového standardu KNX. Úplnou novinkou je řada Unica Class, která přináší čisté linie a přírodní materiály, jako je břidlice, sklo, kůže či ušlechtilé aluminium. Unica Class je zárukou exkluzivního a originálního vzhledu, který vnese přírodu do každého interiéru. Nabídku završuje řada Merten,“ říká Radim Hendl – vedoucí segmentu Domovní elektroinstalace společnosti Schneider Electric.

Modelový byt bude možno navštívit od 4. do 7. dubna vždy od 10.00 až do 18.00 hodin ve Veletržním paláci. Více informací o celém projektu naleznete na adrese: www.InsightHome.eu/Modelovy-byt.

TZ na internetu:

http://www.insighthome.eu/download/2013-TZ-Chytra-domacnost.pdf

Obrázky ke stažení:

http://www.insighthome.eu/TZ/Chytra-domacnost/obrazky.html

O společnosti Schneider Electric CZ, s. r. o.

Společnost Schneider Electric, světový specialista v energetickém managementu, nabízí integrovaná řešení napříč různými segmenty trhu. Zaujímá přední pozici v energetice a infrastruktuře, automatizovaných systémech pro průmysl a budovy a datových centrech. Silnou pozici má také v domovních elektroinstalacích. Společnost se zaměřuje na to, aby energie byla bezpečná, spolehlivá, efektivní, výkonná a ekologická. Celosvětově působí Schneider Electric ve více než stovce zemí, kde zaměstnává přes 140 tisíc lidí. Obrat celé skupiny dosáhl v roce 2012 24 miliardy eur.

www.vypinac.cz

www.schneider-electric.cz

O společnosti Insight Home, a.s.

Insight Home, a.s. je leaderem na trhu chytrého bydlení a Gold Partner americké společnosti AMX. Systém inHome AMX je špičkou ve svém oboru. V současné době působí na českém, slovenském a ruském trhu. Díky technologickému pokroku posledních let se to, co se dříve označovalo jako bydlení budoucnosti nebo inteligentní bydlení, stalo realitou. Se systémem inHome AMX dosáhnete energetických úspor, a tím šetrnosti k životnímu prostředí, vysoké úrovně bezpečí, díky ovládání přes chytré telefony a tablety naprostého pohodlí, zábavy v té nejvyšší kvalitě a v neposlední řadě významného zhodnocení celé nemovitosti.

www.InsightHome.eu