Zpráva Accenture Technology Vision 2013 předpovídá dopady IT trendů na podnikání

Praha – 22. března 2013 – Z nejnovější studie společnosti Accenture s názvem Technology Vision 2013 jednoznačně vyplývá, že firmy, které sledují, přijímají a aktivně využívají nejnovější IT trendy, dokáží lépe reagovat na obchodní příležitosti a získávají tak náskok před svou konkurencí. (TZ)

Firmy, které jsou zvyklé využívat moderní informační technologie, obvykle poměrně dynamicky upravují své vnitřní mechanismy a vylepšují pravidla svého fungování, což dále zvyšuje jejich schopnost reakce a tím i konkurenceschopnost. Již dnes existují softwarové nástroje, které mají potenciál změnit způsob obchodování jakékoli společnosti nebo dokonce i její zaměření.

„Společnosti, zejména pak jejich vedoucí management, potřebují technologie k tomu, aby prohloubily vztahy se zákazníky a podpořily vlastní růst a ziskovost. Zpráva Technology Vision popisuje nové technologie z pohledu jejich dostupnosti pro dosažení těchto cílů. Je pak na nejvyšších představitelích společností, zda potenciál nových IT technologií, který popisujeme, využijí a nastartují svůj růst s novými trendy,“ řekl Marek Dobsa, výkonný ředitel technologické platformy českého zastoupení společnosti Accenture.

Report Technology Vision 2013 přináší náhled do budoucnosti korporátního IT. Jde například o využití sociálních sítí nebo videokonferenčních nástrojů a způsobu, jakým mohou přinést vyšší produktivitu zaměstnanců.

„Využití nových IT trendů se začne významně projevovat v míře úspěchu společností. Nové IT technologie společnostem přináší efektivní optimalizaci jejich podnikání, nové příležitosti, posílení loajality zákazníků a lepší obchodní výsledky,“ dodal Marek Dobsa.

Podle reportu Accenture dále předpokládá, že do roku 2016 společnosti 14 % celkových nákladů na IT produkty a služby investují do cloud computingu. Více důležitá je ale předpověď, že v roce 2016 budou tvořit náklady na cloudové technologie 46 % veškerých nových výdajů společností.

Report dále upozorňuje na vzrůstající význam řízení bezpečnosti IT a doporučuje společnostem, aby byly v této oblasti aktivní. S nárůstem technologií, mobilních zařízení i počtu zaměstnanců společnosti je potřeba mnohem více sledovat rizika spojená s kybernetickými útoky na síťovou infrastrukturu a data, která obsahuje. Je potřeba být chytřejší a vždy o krok před nepřáteli. Způsoby ochrany podnikového IT je nutné vždy volit tak, aby odpovídaly úrovni hrozby.

O společnosti Accenture

Accenture je globální společnost poskytující manažerské poradenství, technologické služby a outsourcing s více než 257 000 zaměstnanci, obsluhujícími klienty ve více než 120 zemích. Díky kombinaci jedinečných zkušeností a komplexních znalostí napříč všemi odvětvími a podnikovými funkcemi i rozsáhlému výzkumu nejúspěšnějších světových firem, spolupracuje Accenture se svými klienty tak, aby jim pomohla stát se vysoce výkonnými organizacemi jak v oblasti podnikání, tak ve veřejném sektoru. Tržby společnosti dosáhly 27,9 miliardy USD za fiskální rok končící 31. srpnem 2012. V České republice byla v Praze založena pobočka v roce 1991. V současné době zaměstnává v tuzemsku společnost Accenture přibližně 1 900 pracovníků ve třech divizích.

Další informace můžete najít na stránce www.accenture.cz.