Ness přináší firmám nové možnosti práce s daty

Praha – 27. března 2013 – Ness Technologies, Inc., globální poskytovatel komplexních řešení a business služeb v oblasti informačních technologií, díky novému technologickému partnerství významně rozšířil možnosti řešení QlikView, které firmám umožňuje efektivně vytvářet analýzy pro jejich rozhodování bez další IT podpory. (TZ)

Společnost Ness Technologies uzavřela v rámci své kompetence QlikView jako první na českém trhu partnerství s KT Labs, dodavatelem aplikace KliqPlan, a s firmou Business Geografic, která stojí za softwarem GeoQlik. Všem uživatelům QlikView díky tomu může nabídnout řadu nových nástrojů a funkcí, například tabulkový editor nebo chytré kopírování dat, které automaticky utřídí a sjednotí vložené údaje. Novinkou je také nabídka softwaru GeoQlik, intuitivního geografického informačního systému, jehož prostřednictvím lze provádět analýzy obchodních ukazatelů a dat pomocí dynamických map, které jsou následně integrovány do reportů a dalších dokumentů.

„Díky širokým znalostem QlikView a rozsáhlým zkušenostem v oblasti Enterprise Project Managementu pro nás Ness Technologies je ideálním partnerem pro poskytování našeho unikátního řešení KliqPlan, klíčového prvku KliqObjects Planning Suite. S KliqPlan Ness navíc využil zajímavou příležitost pro vstup do světa interaktivní tvorby rozpočtu a plánu v rámci QlikView,“ říká Hervé de Lisleferme, ředitel divize Alliances and Business Development společnosti KT Labs.

QlikView je dostupné BI řešení, mezi jehož hlavní přednosti patří intuitivní ovládání, vysoká výkonnost a minimální nároky na vývoj, administraci, hardware a školení uživatelů. To se výrazně projevuje v minimalizaci nákladů a jejich rychlé návratnosti. Významnou výhodou je i velmi krátká doba implementace v řádu dnů nebo týdnů.

„Ness má QlikView ve svém portfoliu už druhým rokem. Za tu dobu jsme si na řadě projektů z různých oborů podnikání potvrdili potřebu zákazníků mít vždy a všude k dispozici aktuální, přesná a důvěryhodná data, na základě kterých se můžou správně rozhodovat. Také proto QlikView plně podporuje mobilitu a zvládá i složité analýzy dat přímo z mobilního zařízení. Manažeři – i bez týmu analytiků – tak mají vždy po ruce lepší podklady pro řízení firmy než kdykoliv předtím,“ doplňuje Hana Součková, ředitelka marketingu Ness Technologies v ČR.

O společnosti KT Labs

KT Labs využívá svou odbornost jako průkopník v oblasti Enterprise Mashups pro vývoj KliqObjects, řady rozšiřujících objektů pro QlikView, která zahrnuje:

  • The Planning Suite: KliqPlan, KliqTable, KliqDriver a KliqCalc

  • KliqMap, mapové propojení pro Esri ArcGIS

Prostřednictvím celosvětové sítě vysoce kvalifikovaných partnerů poskytuje KT Labs nový a jednoduchý přístup ke světům Corporate Performance Managementu a GIS.

O produktu GeoQlik

GeoQlik je intuitivní a výkonná profesionální GIS komponenta pro BI nástroj QlikView. GeoQlik umožňuje snadno „geoanalyzovat“ vaše business data a ukazatele v dynamických mapách, integrovaných v samém jádru vašich QlikView dokumentů.

GeoQlik je nejkompletnější geoanalytické rozšíření pro QlikView, poskytující širokou škálu pokročilých GIS funkcí, hladce integrovaných do QlikView dokumentů. GeoQlik umožňuje geografické rozhodování v rámci dosahu organizace, dává smysl jejím datům a poskytuje jí přesvědčivé a cenné informace, zobrazené v mapě.

S více než osmdesáti resellery po celém světě dosahuje GeoQlik exponenciálního úspěchu na všech kontinentech, díky neustále přibývajícím funkcím.

O společnosti Ness

Ness Technologies je globálním partnerem v oblasti business procesů a technologií. Řešení a služby pokrývají všechny vertikály i procesy v podnikání jejích zákazníků od softwarového inženýrství, systémovou integraci, vývoj aplikací, poradenství a distribuci software. Své služby staví na dlouhodobě budovaných a ověřených kompetencích, včetně nabídky outsourcingu, near shore i off shore dodávek. Se 7000 zaměstnanci v pobočkách v Severní Americe, Evropě, Izraeli a Indii má Ness potřebnou sílu a invenci pro realizaci obchodních i technologických cílů svých zákazníků ve více než 20 zemích. Ness spojuje výhody globálního know-how a místních odborných i obchodních znalostí. Na českém trhu patří k leaderům v oblasti business a IT služeb. Tým 600 odborníků v Praze, Brně a Ostravě je strukturován tak, aby byl vždy blízko zákazníkům a jejich potřebám. Více na http://www.ness.com/cz/a