Ratolest Brno nominovala společnost T-Systems na Cenu Ď

Společnost T-Systems Czech Republic se při svých aktivitách v rámci společenské odpovědnosti spojila s brněnskou neziskovou organizací Ratolest, jejíž heslo zní: „Dáváme šanci dětem, které většina odepsala“. (TZ)

T-Systems v současnosti rozvíjí projekt nazvaný „Připojit nepřipojené“, jenž je unikátní v tom, že aktivně vyhledává takové skupiny lidí, u kterých lze podpořit jejich připojení nejen k informačnímu světu, ale také k lidské společnosti.

Protože v Ratolesti Brno pečují o děti a mladé lidi, kteří jsou svým způsobem „nepřipojení“ a ocitli se mimo společnost, potřebují právě takovou podporu.

Spolupráce s Ratolestí naplňuje také CSR strategii T-Systems, podle které je v každém městě, kde pracují zaměstnanci T-Systems, navázána spolupráce s vybranou neziskovou organizací.

„Jsme velmi potěšeni oceněním, kterého se nám dostalo naší nominací na Cenu Ď, protože nás uvádí do společnosti firem, které se kromě své obchodní činnosti věnují také pomoci druhým,“ řekl Anton Zima, který má na starost problematiku společenské odpovědnosti ve společnosti T-Systems.

O společnosti T-Systems Czech Republic

T-Systems Czech Republic nabízí síťově orientovaná ICT řešení a služby systémové integrace, implementaci a provoz ICT systémů. Zaměřuje se především na podnikovou klientelu, a to jak na nadnárodní koncerny s celosvětovou působností, tak i na významné lokální podniky a veřejnou správu. Společnost T-Systems Czech Republic patří mezi lídry na trhu dynamických služeb a cloud computingu pro firemní zákazníky na českém trhu a dlouhodobě rozvíjí odvětvová řešení, především pro energetiku, zdravotnictví a průmyslové firmy.

Společnost je nositelem řady kompetencí a dodržuje uznávané standardy a normy. Intenzivně se také věnuje společenské odpovědnosti. Informace o společnosti a jejích službách najdete na internetových stránkách www.t-systems.cz

Skupina T-Systems patřící do koncernu Deutsche Telekom AG je jedním z vedoucích evropských poskytovatelů služeb a řešení informačních a komunikačních technologií (ICT) pro podnikové zákazníky, podporuje inovativní řešení propojující byznys a společnost. Skupina má 52.000 zaměstnanců ve více než 20 zemích světa a její výnosy v roce 2012 činily 10 miliard EUR.

T-Systems poskytuje zákazníkům služby v optimalizaci procesů, zlepšení kvality ICT a snížení nákladů na interní ICT systémy. Díky tomu jsou zákazníci flexibilnější a mohou se koncentrovat své podnikání.

Informace o mezinárodním portfoliu naleznete na www.t-systems.com.

O skupině Deutsche Telekom

Skupina Deutsche Telekom je jedním z předních světových poskytovatelů integrovaných ICT služeb pro více než 129 miliónů mobilních zákazníků, 36 miliónů zákazníků fixních služeb a více než 17 miliónů zákazníků širokopásmových služeb. Skupina poskytuje produkty a služby pro pevné i mobilní sítě, internetové a IPTV zákazníky. Pro firmy zajišťuje skupina širokou škálu ICT řešení. Deutsche Telekom působí ve více než 50 zemích světa a má 247.000 zaměstnanců. Tržby generované v roce 2011 dosáhly výše 58,7 miliardy eur, z toho více než polovinu firma vydělala mimo Německo.