Mini projektor BenQ GP3 s nativní podporou 720p rozlišení

Praha, Česká republika, 15. 05. 2013 – Společnost BenQ, mezinárodně uznávaný dodavatel inovací pro digitální životní styl, představila svůj nejnovější mini projektor GP3, který se vyznačuje jak malými rozměry, tak i skvělými parametry. Nový projektor nativně nabízí zobrazovací poměr 16:10 při WXGA rozlišení 1280 x 800 bodů a mnoho různých způsobů připojení včetně doku pro iPod a iPhone. (TZ)

Nejnovější mini projektor od BenQ reaguje přesně na to, co vyžadují uživatelé vyznávající digitální životní styl – malé rozměry i hmotnost, bezdrátovou konektivitu, dlouhou životnost, spolupráci s moderními zařízeními a samozřejmě jednoduchou instalaci i použití. Projektor GP3 stačí zapojit a doslova během několika desítek vteřin můžete začít promítat například video z dovolené natočené na chytrém telefonu. Použitelnost projektoru zvyšuje také velmi intuitivní menu dostupné i v češtině a využívající prvky známé z moderních operačních systémů pro osobní počítače. To vše při podpoře rozlišení 720p, které umožňuje vytvořit ze vzdálenosti jednoho metru až 40“ obraz.

Kvalitního obrazu je u projektoru GP3 dosaženo jasem odpovídajícím hodnotě 300 ANSI lumenů, kontrastním poměrem 10000:1 a podporou zobrazení až jedné miliardy barev. Projektoru s rozměry 14 x 53 x 13 centimetrů a hmotností 560 gramů nechybí ani kompatibilita se standardy NTSC, PAL i SECAM.

Osvětlení má u GP3 na starosti lampa OSRAM Q9 s životností až 20 tisíc hodin ve standardním a 30 tisíc hodin v šetřicím režimu. Uživatelé si navíc mohou i při projekci v mobilních podmínkách vychutnat výhody 3LED/GRB zobrazení. Kvalitní zvukový prožitek zajišťuje dvojice vestavěných 2W reproduktorů využívajících technologii SRS WOW HD.

S domácím multimediálním vybavením je možné projektor GP3 propojit celou řadou způsobů. Podporováno je nejen WiFi a HDMI rozhraní, ale také komponentí, kompozitní a klasický počítačový (D-SUB) vstup. K dispozici je zvukový vstup (RCA) i výstup (Mini Jack) a dva USB konektory. Fyzickou konektivitu doplňuje plug and play technologie, díky které lze snadno přehrávat multimediální obsah uložený na jakémkoli DLNA zařízení.

Nový projektor nabízí uživatelům i řadu užitečných detailů, například při přehrávání filmů z iPhone umístěného v doku jej současně lze nabíjet – délka projekce tak není omezena výdrží baterie mobilního zařízení. Multimediální obsah může být přehráván také z USB klíčenek a disků, případně z SD paměťové karty při podporované kapacitě až 32 GB. Volitelně je k dispozici baterie umožňující při jasu 150 ANSI lumenů projekci v délce až 2,5 hodiny.

Uváděný projektor GP3 se vyznačuje i podporou úsporných technologií. V šetřicím režimu nepřesahuje spotřeba 30 W a v pohotovostním režimu je spotřeba menší než 0,5 W. Projektor GP3 navíc splňuje náročné podmínky pro udělení statutu ecoFACTS informujícího zákazníky například o tom, že v zařízení nejsou využity BFR/PVC plasty.

Fotografie produktu naleznete zde.

Projektor GP3 bude na českém trhu k dostání v květnu 2013 za cenu 9 490 Kč bez DPH.

O společnosti BenQ Europe

BenQ Europe, regionální zastoupení společnosti BenQ Corporation s centrálou v Nizozemí, působí na hlavních evropských trzích včetně Rakouska, zemí Beneluxu, střední a východní Evropy, Francie, Německa, Itálie, severských zemí, Ruska, Španělska, Švýcarska a Velké Británie. V duchu hesla této značky „Bringing Enjoyment and Quality to Life“ nabízí BenQ Europe širokou škálu produktů s integrovanými technologiemi: digitální projektory, LCD monitory, LCD TV a digitální fotoaparáty. Díky spojení nadšení a profesionality, dokonalosti a realizace, péče a příspěvků je BenQ jedničkou na světovém trhu DLP® projektorů a patří mezi 3 firmy s největším podílem na trhu projektorů ve více než 22 zemích Evropy. Kromě toho je společnost BenQ Europe specialistou na LED monitory a patří mezi 5 firem s největším podílem na trhu monitorů v různých zemích, jako je například Rakousko, Rusko a Švédsko.

O společnosti BenQ Corporation

BenQ Corporation, přední dodavatel síťových lifestyle digitálních zařízení, je všestranná společnost, která vyniká zejména v oblasti designu produktů, zobrazovacích technologií a mobilních technologií. BenQ nabízí bezkonkurenční šíři a hloubku lifestyle produktů a integrovaných technologií napříč platformami v duchu hesla značky „Bringing Enjoyment and Quality to Life“, včetně digitálních projektorů, LCD monitorů, notebooků, netbooků, All-in-One PC, LCD displejů, digitálních fotoaparátů, paměťových zařízení, čteček e-knih, mobilních telefonů, paměťových médií a zařízení standardu HID, jako jsou například myši a klávesnice.

O skupině BenQ Group

BenQ Group je v současnosti složena z nezávisle fungujících společností, které sdílejí zdroje a využívají vzájemných synergických efektů. Mezi společnosti skupiny BenQ Group patří BenQ Corporation, AU Optronics Corporation (patří mezi 3 nejlepší světové výrobce velkorozměrových TFT-LCD panelů), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, BenQ Materials Corp., BenQ Guru Software Co., BenQ Hospital, BrightView Corp., Cando Corporation, Daxin Materials Corp., Darwin Precisions, Ltd, Dazzo Technology Corp., Forhouse Corp., SiPix Imaging, Lextar Electronics Corp., Raydium Semiconductor Corp., Trident Medical Corp. a Wellypower Corp.