Accenture se znovu zúčastnil Dětského dne Nadace Terezy Maxové dětem

Praha 3. června 2013 – Accenture, v rámci svého CSR projektu Accenture Academy, dlouhodobě podporuje začleňování dětí z dětských domovů  do společnosti zejména tím, že je připravuje na jejich budoucí povolání. Letošní Dětský den navštívila kromě dětí z dětských domovů i široká veřejnost. (TZ)

„Význam Accenture Academy byl letos na jaře potvrzen oceněním European CSR Award, která je udílena evropským společnostem a projektům v rámci společenské odpovědnosti firem. Accenture Academy je ojedinělým projektem v České republice a my jsme velmi rádi, že na základě zkušeností z více než dvouletého trvání projektu vidíme, že naše spolupráce s Nadací Terezy Maxové dětem v rámci tohoto projektu přináší užitek dětem z dětských domovů,“ uvedla Alena Sochorová, výkonná ředitelka pro telekomunikace ve společnosti Accenture v České republice.

Již tradičně také Accenture s Nadací Terezy Maxové dětem spolupracuje na pořádání Dětského dne a bylo tomu tak i letos. Program Dětského dne byl velice pestrý. U stánků Accenture Academy a Accenture vodní svět si děti mohly pohrát s hlavolamy, zahrát si pohybové hry, vyzkoušet Aqua zorbing nebo se zúčastnit kurzu první pomoci. Ti nejmenší mohli s dobrovolníky ze společnosti Accenture třeba skládat papírové lodičky.

Spolupráce s Nadací Terezy Maxové dětem – Accenture Academy:

V rámci oblasti CSR se společnost Accenture strategicky věnuje především pomoci dětem odcházejícím z dětských domovů, a to prostřednictvím projektu Accenture Academy. Tento projekt realizuje se svým dlouhodobým partnerem – Nadací Terezy Maxové dětem. Projekt Accenture Academy, který je součástí celosvětové iniciativy Schopnostmi k úspěchu (Skills to Succeed), byl zahájen v roce 2011 v sedmi dětských domovech. Jeho cílem je zvýšit vzdělanost a efektivně připravit mladé lidi ve věku 15 – 19 let vyrůstající v ústavní výchově na samostatný pracovní život.

O společnosti Accenture

Accenture je globální společnost poskytující manažerské poradenství, technologické služby a outsourcing s více než 261 000 zaměstnanci, obsluhujícími klienty ve více než 120 zemích.

Díky kombinaci jedinečných zkušeností a komplexních znalostí napříč všemi odvětvími a podnikovými funkcemi i rozsáhlému výzkumu nejúspěšnějších světových firem, spolupracuje Accenture se svými klienty tak, aby jim pomohla stát se vysoce výkonnými organizacemi jak v oblasti podnikání, tak ve veřejném sektoru. Tržby společnosti dosáhly 27,9 miliardy USD za fiskální rok končící 31. srpnem 2012. V České republice byla v Praze založena pobočka v roce 1991. V současné době zaměstnává v tuzemsku společnost Accenture přibližně 1 900

pracovníků ve třech divizích.

Další informace můžete najít na stránce www.accenture.cz.