Digitální publikování TRIOBO těží z výhod cloudové služby Microsoft Azure

Triobo (www.triobo.cz), nástroj pro snadné vytváření interaktivních digitálních publikací pro tablety a chytré telefony, převedl svou infrastrukturu na cloudové řešení Microsoft Azure (www.windowsazure.com). Díky tomu je Triobo plně připraveno na zahraniční expanzi a škálování výkonu podle reálných potřeb zákazníků. Současně byly minimalizovány fixní náklady a mohl se zjednodušit ekonomický model projektu. (TZ)

U řešení Triobo, zaměřujícího se na výrobu a distribuci digitálních časopisů, jsou pro úspěch na trhu klíčové parametry jako výkon, spolehlivost a rychlost stahování dat do tabletů čtenářů. Cloudové řešení Microsoft Azure tyto požadavky splňuje – ať už jde o škálovatelnost, spolehlivé datové úložiště nebo technologii CDN (celosvětová síť pro efektivní distribuci obsahu).

„S využitím Microsoft Azure jsme eliminovali investice do vlastního hardwarového vybavení i jeho administrace a to vše při významném zrychlení aplikace a zvýšení spolehlivosti“, vyzdvihuje Michal Politzer, technologický šéf projektu Triobo, některé přínosy použitého cloudu.

Pavel Knapp, obchodní a marketingový ředitel Triobo, dodává: „Díky využívání Microsoft Azure se můžeme soustředit mnohem více na své zákazníky a vylepšování našich služeb, než na inženýrské úkoly. Zároveň jsme schopni kdykoli a velmi snadno navyšovat výkon celého řešení podle potřeb zákazníků z celého světa.“

„Triobo je ukázkový příklad flexibilního nástroje, který dokázal využít cloudové nabídky našich inkubačních programů ke snížení počátečních nákladů na vývoj a provoz řešení v cloudu. Zároveň je v tomto projektu využita schopnost technologie Windows Azure komunikovat s jakýmkoliv koncovým zařízením, což uživatelům umožňuje přistupovat k Triobo nejen ze zařízení s operačním systémem Windows“, doplňuje Jiří Karpeta, ředitel divize vývoje ve společnosti Microsoft.

Obrazový materiál a logo Triobo ke stažení: http://www.triobo.com/cz/media/

O nástroji Triobo pro digitální publikování:

Triobo je komplexní řešení pro návrh, výrobu a distribuci digitálních časopisů a interaktivních publikací pro Apple iPad a další platformy. Triobo je založeno na platformě HTML5 a plně vizuálním publikačním editoru, díky kterému lze připravit atraktivní digitální vydání uživatelsky přívětivou formou. Mezi referenční tituly vytvořené v Triobo patří například digitální podoba 100+1 zahraniční zajímavost a další (http://www.triobo.com/cz/reference).

Další informace naleznete na www.triobo.cz
http://www.facebook.com/triobo.cz a http://twitter.com/triobo_cz