AT Computers je zelená firma – rozsvítila Prahu na 23 dní

Ostrava, 8. 7. 2013 – Největší český distributor, společnost AT Computers, získal osvědčení o efektivní recyklaci systému EKO-KOM. Svojí aktivní účastí na jednom z největších ekologických projektů v České republice se pravidelně podílí na snižování ekologické zátěže a přispívá k zlepšování životního prostředí. (TZ)

Díky účasti společnosti AT Computers v systému recyklace v roce 2012 byl zabezpečen roční provoz 247 barevných kontejnerů na tříděný odpad (papír, sklo, plasty a nápojové kartony) pro více než 11 000 obyvatel ČR. Celkový objem tříděného odpadu v AT Computers představoval 723 tun obalových materiálů, které naplnily téměř 300 sběrných aut. Svojí činností v systému EKO-KOM se AT Computers podílela na snížení produkce skleníkových plynů CO2 až o 500 tun, což je produkce 235 osobních automobilů za rok. Ekvivalent ušetřené energie představuje 12 037 GJ, což je například 23denní spotřeba elektrické energie na veřejné osvětlení Prahy.

„Jsme velmi rádi, že se nám podařilo získat toto ekologické osvědčení. V AT Computers se skutečně snažíme zlepšovat životní prostředí našeho ostravského regionu. Do těchto aktivit jsou zapojeni všichni zaměstnanci AT Computers, od skladníků až po nejvyšší management. Každý ušetřený kilogram CO2 snižuje spotřebu energie a přispívá k ochraně životního prostředí nás všech. Do budoucna se budeme snažit náš příspěvek v systému EKO-KOM nadále zvyšovat,“ komentovala Vanda Havlová, vedoucí oddělení provozu v AT Computers.

###

O společnosti AT Computers

AT Computers je jednou z největších velkoobchodních firem působících v oblasti IT na území České republiky a Slovenska s ročním obratem více než 10 mld. Kč. Zároveň je největším českým výrobcem osobních počítačů. Více informací najdete na www.atcomp.cz.