Společnost AEC se stala autorizovaným prodejcem bezpečnostních řešení FireEye

Brno, 1. sprna 2013 – Společnost AEC, člen Cleverlance Group, uzavřela partnerskou dohodu s kalifornskou společnsotí FireEye. (TZ)

„Kybernetické útoky prošly během posledních let radikální změnou. Plošné snahy vedené více méně na slepo s cílem zranit co možná nejvíce systémů nahradily zcela moderní útoky, které jsou přesně cílené, nenápadné a vytrvalé. Současným úkolem kyberzločinců je získání hodnotných informací, tedy citlivých dat, přihlašovacích údajů či obchodních tajemství. Každý takový útok je zpravidla mnohaúrovňový a provádí se přes e-mail i web v několika fázích. Tradiční ochrany, jako jsou firewally, IPS systémy, antiviry a webové gatewaye již na zastavení nejmodernějších útoků nestačí“ vysvětluje Ing. Michal Drozd, Senior IT Security konzultant ze společnosti AEC.

Společnost FireEye vyvinula novátorský bezpečnostní systém, založený na technologii virtuální analýzy, který firemním i státním organizacím dokáže poskytnout ochranu před hrozbami kybernetických útoků nové generace a to v reálném čase. Tyto vysoce sofistikované útoky totiž snadno obcházejí tradiční ochranu založenou na kontrole signatur, kterou využívají firewally nové generace, systémy IPS, antivirové produkty a gatewaye dostupné na současném trhu. Technologie FireEye oproti uvedeným systémům obrany poskytuje dynamickou ochranu před hrozbami v reálném čase bez použití signatur, což umožňuje firemní či státní organizaci chránit se před hlavními cíli bezpečnostních hrozeb, včetně webových, emailových a souborových systémů, napříč všemi fázemi probíhajícího útoku.

Základem technologie FireEye je detekční nástroj založený na testování malware ve více než 90 specifických virtuálních prostředích (sandboxech), navíc doplněný o dynamické rozpoznávání bezpečnostních hrozeb, což zajišťuje detekci a okamžité zablokování probíhajících kybernetických útoků. Hlavní výhodou technologie je minimum falešných detekcí a vysoká efektivita rozpoznání neznámého malware ve srovnání s ostatními technologiemi.

Společnost FireEye je popisována jako nejúspěšnější start-up ze Silicon Valley, má přes 1000 zákazníků ve více než 40 zemích světa, včetně více než třetiny firem, které se umisťují v prestižním žebříčku Fortune 100.

AEC, člen Cleverlance Group, se stala prvním partnerem, který bude toto unikátní řešení nabízet v České a Slovenské republice.

O společnosti AEC

Společnost AEC patří již od svého založení v roce 1991 k nejvýznamnějším domácím poskytovatelům softwaru a služeb pro bezpečnost dat a antivirovou ochranu. V řadách zaměstnanců AEC na pobočkách v Brně, Praze a Bratislavě působí několik desítek zkušených IT profesionálů, kteří jsou vždy připraveni pomoci zákazníkům překonávat bezpečnostní úskalí, se kterými se ve světě informačních technologií setkávají stále častěji. AEC nabízí bezpečnostní software předních světových společností – AVG, Eset, F-Secure, Kaspersky, McAfee, Norman, MS Forefront, Symantec, TrendMicro, TrustPort. V široké nabídce služeb informační bezpečnosti AEC lze nalézt bezpečnostní analýzy, penetrační testy, řízení kontinuity činností, implementaci bezpečnosti, procesy související s bezpečnostní dokumentací a další specializované služby. Od roku 2008 je společnost AEC členem Cleverlance Group. Stala se tak součástí významné české skupiny dodavatelů IT konzultačních služeb a komplexních SW řešení pro finanční, telekomunikační a veřejný sektor. Pro více informací o společnosti AEC navštivte www.aec.cz.