Představujeme novou službu DPD – ParcelShop

Společnost DPD se neustále snaží rozšiřovat a vylepšovat portfolio služeb pro své zákazníky. Nová služba DPD ParcelShop umožňuje doručení zásilky do odběrného místa a poskytuje tak větší komfort pro příjemce, který není omezen časem doručení. O stavu doručení je informován prostřednictvím SMS zprávy nebo emailu. Zásilku si může vyzvednout podle individuálních časových možností, a to na 22 odběrných místech po celé České republice.   (TZ)

Nová služba DPD ParcelShop rozšiřuje možnosti doručení objednané zásilky. Ta je doručena do některého z předem vybraných odběrných míst, kde je uložena a příjemce si jí vyzvedne podle svých časových možností v průběhu až 7 dní. O vyzvednutí zásilky
u odesílatele a uložení v DPD ParcelShopu je zákazník informován prostřednictvím SMS zprávy nebo emailu. Pokud nedojde k vyzvednutí do 4. pracovního dne od uložení, systém automaticky rozešle upozornění emailem, že zásilka nebyla dosud vyzvednuta.

Převzetí lze aktuálně uskutečnit na 22 odběrných místech po celé České republice – na depech DPD v Praze, Ústí nad Labem, Olomouci, Hradci Králové, Ostravě, Brně, Plzni, Českých Budějovicích, Liberci, Karlových Varech, Velkých Přílepech, Pardubicích a Jihlavě nebo na pobočkách Uloženka.cz v Praze 9 a 4, Brně – město, Brně – Černá Pole, Ostravě, Hradci Králové,  Olomouci, Plzni a Českých Budějovicích. Odběrná místa je možné vyhledat na speciální mapě www.dpdparcelshop.cz. Do budoucna se plánuje síť odběrných míst rozšiřovat.

Pro obchodní partnery a jejich e-shopy připravila společnost DPD sadu integračních nástrojů, která umožňuje přidat volbu DPD ParcelShop mezi jednotlivé způsoby dopravy. Služba nabízí výhody ve formě pojištění zásilky až do výše 50 000 Kč a možnosti online sledování zásilek až do jejich vyzvednutí příjemcem na odběrném místě. Službu DPD ParcelShop lze využívat pro zásilky, které mají maximální hmotnost 20 kg a rozměry do 175 cm na délku a obvodovou délku do 300 cm.

______________________________________________________________

Společnost DPD denně přepraví na 2,5 milionu zásilek, čímž si vydobyla globální vedoucí postavení v poskytování zásilkových a expresních služeb. Společnost disponuje nejefektivnější logistickou sítí v Evropě a doručuje do 230 zemí světa. Zákazníci mohou vybírat z rozsáhlé nabídky vnitrostátních i mezinárodních zásilkových a expresních služeb, a to jak pro obchodní, tak spotřebitelské účely. Ve více než 800 lokalitách pracuje celkem 24 tisíc zaměstnanců a přepravu zajišťuje 18 tisíc vozů. Vlastníkem většinového podílu (83,32 %) je GeoPost Group, dceřiná společnost francouzské skupiny La Poste. Díky konsolidovanému obratu ve výši 3,668 mld. eur v roce 2011 se GeoPost stal druhým největším poskytovatelem expresních zásilkových služeb v Evropě. V České republice společnost působí od roku 1994 jako Direct Parcel Distribution CZ s.r.o. Počátkem roku 1995 se stala plnohodnotným členem mezinárodní sítě DPD. V Německu zaujímá společnost DPD vedoucí postavení na trhu s vnitrostátními i mezinárodními obchodními zásilkami. Zákazníci mohou využívat služeb zajišťovaných více než 7,5 tisíci zaměstnanci a 7 tisíci vozy, které se pohybují mezi 75 logistickými sklady a 4 tisíci výdejnami.