Power banky Apacer B110 a B120 – vzpruha pro vybité smartphony

Česká republika, Praha – 16. 9. 2013 – Smartphony i tablety dnes díky vysokému výkonu a sofistikovanému software zvládají dříve neuvěřitelné věci, problémem však i přes veškerý pokrok zůstává nedostatečná kapacita vestavěných baterií. (TZ)

Společnost Apacer, inovativní výrobce paměťových produktů, proto na český trh přichází s řešením v podobě dvojice externích napájecích akumulátorů, označovaných anglickým termínem „power bank“. Tyto produkty, které výrobce označuje jako B110 a B120, jsou vybaveny lithiovými bateriemi s kapacitami 4400 a 6600 mAh. Model B120 zajistí až tři nabíjecí cykly baterie běžného smartphonu, díky čemuž se uživatelé nebudou muset omezovat ani při náročnějším provozu, jako je hraní her, sledování filmů nebo prohlížení fotografií.

Bystří nabíjí za tři

Model B120 disponující akumulátorem o kapacitě 6600 mAh během továrního testování prokázal schopnost zajistit dostatek energie pro tři nabíjecí cykly smartphonu iPhone 4. Celodenní výdrž smartphonu si tak mohou dopřát i nároční uživatelé, kteří své elektronické společníky po celý den vytěžují na maximum. Pokud však svůj smartphone občas strčíte do kapsy, postačí vašim potřebám také odlehčený model B110 disponující akumulátorem o kapacitě 4400 mAh, jež u téhož zařízení zajistí dva nabíjecí cykly. Mnozí uživatelé si však již navykli využívat nejen smartphone, ale také tablet. Power banka B120 je proto vybavena dvojicí USB portů a dovede simultánně napájet dvě připojená zařízení.

Nízká hmotnost v elegantním provedení

Power banky B120 i B110 se vyznačují tenkou konstrukcí a elegantním designérským zpracováním, jež sází na oblé hrany a mléčný lesklý povrch. Obě novinky dále disponují bezpečnostními mechanismy zabraňujícími zkratu, přebíjení a přepětí. Čtveřice LED diod pak slouží jako indikátor zbývající energie.

Technické specifikace – B120

Kapacita akumulátoru

6600 mAh

Vstupní napětí/proud

DC 5 V/1,6 A

Výstupní napětí/proud

2 x USB 5 V/2,1 A max.

Doba nabíjení

přibližně 6,6 h (prostřednictvím síťového adaptéru), přibližně 13,2 h (prostřednictvím USB portu)

Provozní teplota

0 – 40° C

Barva

bílá

Materiál

ABS

Rozměry

95 x 63 x 23 mm

Hmotnost

182 g

Příslušenství

Micro USB kabel/uživatelský manuál

Záruka

1 rok

 

Technické specifikace – B110

Kapacita akumulátoru

4400 mAh

Vstupní napětí/proud

DC 5 V/1 A

Výstupní napětí/proud

1 x USB 5 V/1 A

Doba nabíjení

přibližně 4,6 h (prostřednictvím síťového adaptéru), přibližně 9,2 h (prostřednictvím USB portu)

Provozní teplota

0 – 40° C

Barva

bílá

Materiál

ABS

Rozměry

74 x 56 x 23 mm

Hmotnost

125 g

Příslušenství

Micro USB kabel/uživatelský manuál

Záruka

1 rok

O společnosti Apacer

Apacer je inovativním výrobcem paměťových modulů, digitálních úložišť a periferií. V roce 2011 se stal 8. největším výrobcem DRAM modulů na světě a v roce 2012 patřil v globálním měřítku také mezi 10 největších výrobců SSD disků.

Apacer si uvědomuje důležitost ukládání a deduplikace digitálních dat – za tímto účelem nabízí vysoce spolehlivá řešení určená nejen běžným zákazníkům, ale také průmyslovým odběratelům. Do portfolia společnosti Apacer v současné době patří DRAM moduly, přenosné harddisky, SSD disky, USB flash disky, paměťové karty, USB huby a čtečky paměťových karet. Další informace naleznete na oficiálních stránkách společnosti http://eu.apacer.com.