Teko Technology tip: Multifunkční HP LaserJet Pro M1536dnf pro snadný tisk dokonce i z mobilního telefonu

Praha, 18. září 2013 – Multifunkční černobílá tiskárna HP LaserJet Pro M1536dnf ePrint s možností barevného skenování sice není žádným nováčkem na trhu, je však dlouhodobě nejoblíbenějším a nejvíce prodávaným modelem. Alespoň to tvrdí, odborníci ze společnosti Teko Technology, předního tuzemského výrobce a distributora kancelářské techniky. Důvodem je nízká pořizovací cena a podpora funkce ePrint. Přijímat tiskové úkoly dokáže tiskárna i z chytrých mobilních zařízení prostřednictvím technologie Cloud computingu. Odpadá tak nutnost, aby byla tiskárna v dosahu Wi-Fi či Bluetooth připojení. Kromě originálních tonerů lze do multifukčního zařízení použít stejně výkonný toner TEKO® Cart Black CE278A. S jednou kazetou lze zvládnout tisk 2100 normovaných stran. (TZ)

Model je plně multifunkční – v jednom zařízení se ukrývá tiskárna, kopírka, optický skener, duplexní tisk, možnost síťového připojení a fax. Podle Petra Kempy ze společnosti Teko Technology HP LaserJet Pro M1536dnf oceňují zejména zájemci z řad menších a středních podniků, podnikatelé, ale mezi zákazníky jsou i běžné domácnosti. „Jedná se o tiskárnu s velmi dobrým poměrem cena a výkon a uživatelsky velmi příjemným používáním. Výhodou je takzvaný horní podavač dokumentů pro možnost kopírování a skenování více listů najednou. Je to dlouhodobě nejprodávanější model HP v monochromatických multifunkcích,“ potvrdil Petr Kempa z Teko Technology.

V základu je vybavena duplexní jednotkou a USB a LAN konektorem. Oboustranný automatický tisk dovoluje šetřit peníze i prostor. Spotřeba papíru je poloviční. Zařízení mohou uživatelé využívat soukromě přes USB 2.0 přístup či jej sdílet pomocí LAN rozhraní přes ethernetovou síť. Snadnou obsluhu zajistí 2řádkový LCD displej. Přijímat tiskové úlohy dokáže tiskárna také z chytrých mobilních zařízení.

HP LaserJet Pro M1536dnf ePrint  zvládne 8000 vytištěných stran za měsíc s tím, že Kempa doporučuje 500 až 2 000 stran měsíčně. Rychlost černobílého tisku přitom dosahuje až 25 stran A4 za minutu při rozlišení 600 x 600 dpi. Spolehlivé zařízení je osazeno procesorem o frekvenci 500 MHz. Souběžné zpracování několika tiskových úloh proto není pro tiskárnu obtížné.

S náplněmi TEKO je možné ušetřit při každodenním tisku

Toner pro tuto tiskárnu má označení TEKO® Cart Black CE278A a je osazen čipem pro správnou funkci a komunikaci s tiskárnou. Čip indikuje stav množství toneru v kazetě a informuje o počtu vytištěných stran. „S tímto tonerem běžně vytisknete 2100 normovaných stran formátu A4 při standardním 5% pokrytí. Pokud uživatel zvolí ekonomické nastavení tiskárny, pak s tímto tonerem vytisknete ještě více stran,“ upozorňuje Kempa z http://www.teko-toner.cz/.

Předností tonerů  TEKO® je pevné balení a pro přepravu použitý AirBag proti poškození při otřesech, vlhkosti a osvětlení optického válce, což je jedna z hlavních součástí náplní. Vše z produkce výrobců z UK a USA. Tonerový prach je s velmi jemným zrnem, který nepoškozuje povrch ani optického válce, ani jiných dílů, které jsou součástí toneru. Prach splňuje přísná kritéria o zdravotní nezávadnosti v rámci norem EU. Při tzv. zapékání toneru nedochází k uvolňování nebezpečných látek do ovzduší. Toner je tedy absolutně bezpečný.

Každý toner TEKO® je jedinečným výrobkem se svou individuální historií skrytou pod specifickým čárovým kódem, čímž je zákazníkovi zaručena originalita, ekonomický a šetrný tisk a zároveň vysoká profesionalita při výrobě i následných doprovodných službách. Výměna toneru je velmi jednoduchá. Na zakoupenou tiskárnu drží firma záruku a realizuje jak záruční, tak pozáruční servis tiskárny.

Tisk mobilním zařízením

Služba HP ePrint podporuje tisk z libovolného místa a v kteroukoliv dobu, z mobilního telefonu, notebooku či jiného mobilního zařízení. Řešení využívá možnosti takzvaného cloudu a vychází z technologie zcela odlišné od běžných řešení tisku přes Wi-Fi a Bluetooth, jelikož se informace zasílají e-mailem a od mobilního zařízení se nevyžaduje přímá komunikace s tiskárnou. „Tímto způsobem odpadá nutnost, aby byl uživatel v blízkosti tiskárny. Zároveň nemusí mít na svém zařízení nainstalované ovladače tiskárny pro operační systémy,“ upozorňuje Petr Kempa.

Bezdrátová technologie Bluetooth dokáže propojit dvě zařízení na vzdálenost do 10 metrů. Značným omezením je nevalná rychlost, s jakou přes ni data vzduchem putují.  Hodí se tedy spíše k tisku dokumentů v nižším rozlišení. K Wi-Fi „vysílači“ lze připojit notebooky, mobily, tablety, herní konzole a spoustu dalších moderních hraček, stejně jako tiskárny. Můžete tak napřímo propojit chytré zařízení a přenášet data. Mezi takto propojenými zařízeními se vytvoří virtuální „kabel“, který poskytuje násobně vyšší rychlosti přenosu dat než Bluetooth. Pod pojmem cloud computing je možné si představit využívání cizích kapacit, ať už jde o hardware, nebo software, které jsou dodávány uživateli jako služba prostřednictvím počítačové sítě, dnes nejčastěji přes internet. Existuje velké množství typů podporovaných služeb. Poskytována může být úložná kapacita i celá výpočetní infrastruktura. Poskytovat lze aplikace, které si uživatel již nemusí stahovat do počítače a ke kterým se připojuje prostřednictvím internetového prohlížeče. Modely s funkcí ePrint jsou postaveny na připojení ke službě Google Cloud Print. Stačí použít libovolné aplikace podporované službou.

Obchodní dokumenty lze připravit v libovolných formátech

Tiskárna produkuje profesionálně působící dokumenty s výrazným textem i ostrými obrázky. Lepší kvalitu lze docílit díky technologii HP FastRes 1200 jež oživí dokumenty jemnými detaily, sytými výplněmi a hladkými barevnými přechody.  Kapacita vstupního zásobníku je 250 listů papíru (10 obálek), prioritní vstupní zásobník na 1 list. Výstupního pak 100 listů (10 obálek), automatický podavač dokumentů (ADF) na 35 listů.

Tiskárna patří do třídy ENERGY STAR® a je vybavena technologií HP Instant-on, jež uživatelům umožňuje ušetřit ve srovnání s konkurenčními laserovými výrobky až 50 % energie.

Hlavní přínosy rychlé síťové multifunkční tiskárny s oboustranným tiskem:

  • Tisk rychlostí až 25 str./min formátu A4 s první vytištěnou stránkou již za 8,5 sekundy pomocí technologie okamžitého náběhu.

  • Vestavěný ethernetový adaptér 10/100 Mb/s  umožní sdílet tiskové prostředky v síti.

  • S automatickým podavačem dokumentů s kapacitou 35 stran je možné tisknout oboustranně a kopírovat či faxovat vícestránkové dokumenty.

  • Šetřit lze papír i čas, a to posíláním dokumentů faxem přímo do/z aplikací v počítači, kódy PIN pomohou zabezpečit přístup k funkcím faxu.

Více informací můžete získat na http://www.teko-toner.cz.

O TEKO TECHNOLOGY s.r.o.

Společnost TEKO TECHNOLOGY je přední český specialista na profesionální renovace tonerů, kazet a pásek do laserových, inkoustových a jehličkových tiskáren, kopírek a faxů. Na českém trhu působí od roku 1998 a od té doby získala desetitisíce spokojených zákazníků. Vyrábí vlastní značku tonerů TEKO, které jsou zcela kompatibilní se zařízeními značek Apple, Brother, Canon, Epson, Fujitsu, HP, IBM, Lexmark, Konica, Kyocera, Lanier, Minolta, Mita, Nes, Oki, Olivetti, Panasonic, Philips, Printronix, Ricoh, Samsung, Sanyo, Sharp, Star, Tally, Tektronix, Toshiba, Utax a Xerox.

Svým zákazníkům nabízí TEKO TECHNOLOGY s.r.o. možnost odběru zboží na sedmi místech po České republice, dále odbornou pomoc na všech prodejnách a dopravu objednaného zboží zdarma. Všechny prodávané výrobky jsou šetrné k životnímu prostředí a jsou vyrobeny z recyklovatelných materiálů. Zárukou kvality služeb TEKO TECHNOLOGY s.r.o. jsou oborové certifikáty ČSN EN ISO 9001:2009. Více informací naleznete na stránkách http://www.teko-toner.cz.