FORPSI má plný počet pěti hvězd od správce národní domény CZ.NIC

Ktiš, 23. září 2013 – Společnost INTERNET CZ, a. s. úspěšně dokončila proces recertifikace správcem národní domény, sdružením CZ.NIC s plným počtem pěti hvězdiček. V rámci každoroční recertifikace tak společnost potvrdila kvalitu svých služeb a současně pozici největšího českého registrátora dle doménových statistik CZ.NIC. K zisku páté hvězdy přispěla mimo jiné i implementace služby mojeID. „Prostřednictvím mojeID dokážeme našeho zákazníka nejen autorizovat, ale především autentifikovat. V praxi to znamená, že pokud více osob potřebuje pracovat s jedním (např. firemním) zákaznickým účtem, nemusí si předávat přístupové údaje mezi sebou, ale naváží si své účty mojeID přímo k zákaznickému účtu FORPSI,“ říká Erich Syrovátka, ředitel FORPSI. (TZ)

„Jako správce národní domény jsme rádi, že námi zavedený systém certifikace slaví u registrátorů úspěch a účastní se ho i ti největší hráči, mezi něž patří také INTERNET CZ, a. s.,“ říká Martin Peterka, provozní ředitel sdružení CZ.NIC.

Systém certifikace registrátorů s maximálním počtem pěti hvězd byl vyvinut nejen pro snazší orientaci uživatelů při výběru doménového registrátora, ale i jako návod registrátorům, jak koncovým uživatelům maximálně zjednodušit proces registrace. Samotná certifikace je určena registrátorům, kteří své služby nabízejí především koncovým zákazníkům.

O FORPSI

Společnost INTERNET CZ,a.s., která na našem trhu působí pod značkou FORPSI, má v současné době ve své správě celkem cca 310 000 domén, z nichž téměř 2/3 jsou domény s koncovkou .CZ. Sídlo společnosti se nachází v jihočeské obci Ktiš v okrese Prachatice, kde má vybudované datacentrum s nejmodernějším technickým vybavením a zabezpečením.

Její mateřská společnost ARUBA  S.p.A. byla založena v roce 1994. V současnosti je na špičce firem v oblasti poskytování webhostingových, emailových služeb, registrace a správy doménových jmen. ARUBA je italskou jedničkou v hostování a registraci domén. Pod svou správou má přes dva miliony registrovaných a spravovaných domén, více než šest milionů emailových účtů, více než dvě stě tisíc managed serverů a dohromady obsluhuje přes dva miliony zákazníků. Aruba poskytuje své služby ze dvou vlastních datacenter v Arezzu a v Miláně. Více informací na www.aruba.it.