Ericsson má elegantní řešení pro razantní zlepšení mobilního internetu v budovách

Ericsson (NASDAQ:ERIC) přichází na trh s řešením, které zcela mění trh s poskytováním mobilního internetu uvnitř budov. Ericsson Radio Dot System umí napojením na stávající infrastrukturu razantně zlepšit kvalitu mobilního internetu v budovách a poskytnout zákazníkům rychlé a kapacitně dostačující připojení prostřednictvím technologií UMTS a LTE. Zařízení bude na trhu k dispozici počátkem roku 2014. (TZ)

Současná řešení pro pokrytí signálem mobilních sítí uvnitř budov se soustředí především na zajištění hlasových hovorů. Po celém světě ale roste poptávka po mobilním internetu, kterou stávající technologie neuměly řešit. Ericsson Radio Dot System je první a revoluční řešení, které umí razantně zlepšit kvalitu mobilního internetu v budovách.

Mobilní operátoři a vlastníci budov tak mají k dispozici velmi elegantní koncové jednotky, s nenápadným kulatým designem. Ty se připojují prostřednictvím ethernetového kabelu k sítové infrastruktuře. Ericsson Radio Dot System integruje správu síťových frekvencí tak, aby bylo možné flexibilně škálovat mobilní datovou síť uvnitř budou a připojovat nebo odpojovat jednotlivé vysílací jednotky.

Pro Ericsson Radio Dot System existuje několik typických scénářů, které řeší současné požadavky na mobilní internetové připojení. To je realizováno prostřednictvím technologií UMTS a LTE, což umožňuje ponechat kapacitu pro hlasové hovory ve standardu GSM a maximálně tak využít dostupných radiových síťových zdrojů. Ericsson Radio Dot System je také možné integrovat se sítí Wi-Fi provozovanou mobilním operátorem a řídit tak využívání mobilního internetu tak, aby měl koncový uživatel vždy nejlepší možné připojení v danou chvíli.

Řešení Ericsson Radio Dot System je zcela nezávislé na stávající síťové infrastruktuře a je možné ho připojit k naprosté většině existujících mobilních sítí po celém světě. Ericsson tak reaguje na celosvětově rychle rostoucí poptávku po kvalitním mobilním připojení k internetu a využívá technologického náskoku Ericssonu v této oblasti.

 

Poznámky pro redaktory:

Originální tisková zpráva a fotografie v tiskové kvalitě jsou ke stažení zde:

Více informací o produktu zde:

Fotomateriál ke stažení: www.ericsson.com/press

Ericsson je předním mezinárodním dodavatelem telekomunikačních technologií a služeb. Prostřednictvím řešení fungujících v reálném čase vytváříme propojenou společnost, která nám všem umožňuje studovat, pracovat a svobodněji žít v trvale udržitelných společnostech po celém světě. Naši nabídku tvoří služby, software a infrastruktura informačních a komunikačních technologií určených telekomunikačním operátorům a jiným odvětvím. V současnosti se v sítích od Ericssonu uskutečňuje více než 40 % celosvětové mobilní komunikace a naše společnost zajišťuje servis sítí zákazníků s více než 2 miliardami uživatelů.

Působíme ve 180 zemích a zaměstnáváme více než 100 000 pracovníků. Ericsson byl založen v roce 1876 a sídlí ve Stockholmu ve Švédsku. V roce 2011 činily tržby naší společnosti 226,9 miliardy švédských korun (35 miliard amerických dolarů). Ericsson je zapsán na stockholmské burze NASDAQ OMX a newyorské burze NASDAQ.

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress