Adrenalin v českých kinech: Závratná rychlost Rivalů zachycená na Canon EOS C300

PRAHA, 3. října 2013 – České kinosály v těchto dnech žijí adrenalinovou jízdou legendárních pilotů Formule 1. Životní příběh Rivalů zachytil režisér stejnojmenného filmu digitální filmovou kamerou Canon EOS C300. (TZ)

Film uvedený na světová plátna pod názvem Rush, přichází právě dnes do českých kin. Příznivci akčních snímků a motoristického sportu se mohou těšit na dech beroucí scény přímo ze závodní dráhy nejtěžšího automobilového závodu na světě, v němž se spolu před více než 40 lety utkali Niki Lauda a James Hunt. Jejich nelítostné soupeření v osobním i profesním životě zachytil legendární hollywoodský režisér Ron Howard osobitým způsobem právě díky použití digitální filmové kamery značky Canon, která mu umožnila pořídit ruční záběry z opravdu těsné blízkosti. „Klasickými statickými kamerami bychom tak působivého efektu nikdy nedosáhli,“ komentuje kreativní postup Ron Howard. Divák tak prožívá scény s neobvyklým pocitem intimity a vtažení do děje.

Značka nicméně potvrzuje pozici lídra v oblasti digitálního zpracování obrazu také v nezávislých testech Evropské vysílací unie, jimiž nedávno úspěšně prošla digitální zrcadlovka Canon EOS-1D C. Profesionální model EOS-1D určený také pro natáčení videozáznamů tak splnil podmínky kompatibility s tvorbou videa v HD rozlišení. Výsledky testů potvrdily, že tato zrcadlovka vyhovuje specifikacím pro zařazení do třídy 1 standardu pro HD záznam. Canon EOS-1D C je tedy vůbec první digitální zrcadlovkou, která je vhodná k vytváření záznamu pro produkční vysílání.

Digitální zrcadlovka Canon EOS-1D C nabízí výjimečné HD rozlišení založené na 4K digitálních snímcích (4096 x 2160 bodů). Na vysoké kvalitě videozáznamu se podílí nejen velmi dobré prokreslení i barevné podání, ale také možnost zachycení pomalých i rychle se pohybujících objektů.

„Již těsně po svém uvedení na trh zaznamenala tato digitální zrcadlovka velké množství pozitivních reakcí. EOS-1D C má u profesionálů i amatérů obrovskou odezvu. Výsledky nezávislého testu Evropské vysílací unie nás velmi potěšily a odpovídají přesně tomu, co na této zrcadlovce oceňují její uživatelé,“ říká Miloš Bejblík, marketingový ředitel společnosti Canon CZ a SK. „Vytvořili jsme skutečně jedinečné zařízení, které umožňuje řadu kreativních postupů a je skvělé, že tomuto modelu byla přiznána průmyslová akreditace, jakou si zaslouží.“

Digitální zrcadlovka EOS-1D je výjimečná mimo jiné i tím, že nabízí dynamický rozsah srovnatelný s klasickým filmem. Hodnoty ISO 100 až 25 600 umožňují natáčení prakticky za všech světelných podmínek od velmi dobrého osvětlení až po téměř naprostou tmu. Uživatelům se nabízí řada rozlišení a proměnlivá rychlost záznamu 23,98 nebo 25 snímků za sekundu, a to v osmibitovém formátu Motion JPEG při vzorkování barev 4:2:2. Zrcadlovka poskytuje také nekomprimovaný HDMI výstup a vysoce přesný systém automatického zaostřování s 61 ostřícími body. Pomyslným srdcem EOS-1D C je dvojice digitálních procesorů DIGIC 5+.

Vzhledem k tomu, že jde o zrcadlovku z rodiny EOS, je plně kompatibilní s více než 75 objektivy řady EF. Více informací o digitální zrcadlovce EOS-1D C naleznete na adrese

http://www.canon.cz/For_Home/Product_Finder/Digital_Cinema/Cinema_EOS_Cameras/EOS-1D_C/.

O společnosti Canon Europe

Společnost Canon Europe je dceřinou společností japonské společnosti Canon Inc., předního světového inovátora a poskytovatele fotografických a zobrazovacích technologií.

Společnost Canon, Inc., byla založena v roce 1937 a již více než 70 let úspěšně působí v oblasti výzkumu a vývoje optických systémů.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon.cz.