HP zjednodušuje mobilní tisk a usnadňuje práci s papírovými i digitálními dokumenty

PRAHA, 3. října 2013 — HP uvedlo zabezpečená řešení pro mobilní tisk, která umožní podnikovým zákazníkům tisknout dokumenty kdekoli a kdykoli budou potřebovat. (TZ)

HP také představilo nové jednoúčelové tiskárny, multifunkce (MFP), skenery a řešení, která zjednodušují práci s digitálními i papírovými dokumenty a zvyšují produktivitu práce.

Výrazné zvyšování množství dat vytvářených stále vyšším počtem mobilních uživatelů nutí organizace přehodnotit strategie pro provoz a správu informací. HP pomáhá řešit tyto technologické výzvy svou strategií „IT v novém stylu“, která nabízí technologie pro podnikový tisk, jež zvyšují produktivitu při práci v „hybridním“ prostředí kombinujícím využívání papírových a digitálních dokumentů.

„Organizace se musejí rychle přizpůsobovat změnám trendů v oblasti informačních technologií, mezi které nyní patří i práce s obrovským množstvím dat a procesů vytvářených rostoucím počtem jejich mobilních zaměstnanců,“ řekl David Lev, produktový manažer divize HP PPS. „Nová vylepšení a inovace portfolia HP LaserJet pomohou firmám zlepšit práci v oblasti mobilního tisku a optimalizovat správu jejich digitálních i tiskových úloh.“

Jednodušší a bezpečnější mobilní tisk

Do roku 2015 bude 37 % zaměstnanců všech firem mobilních.(1) Organizace proto musejí být schopny reagovat na mega trend mobilního přístupu a nasadit řešení, která budou snadno použitelná, zvýší pracovní efektivitu a pomohou snížit bezpečnostní rizika mobilního přístupu.

Nová řešení HP pro mobilní tisk zahrnují:

  • HP 1200w Mobile Print Accessory a HP JetDirect 2800w for FutureSmart Fleet: Rozšiřující příslušenství, umožňující přímé Wi-Fi připojení (wireless direct) a bezdrátovou komunikaci NFC (near field communication) pro tisk dotykem(2) ze smartphonů, tabletů a notebooků. Obě zařízení lze použít s novými i stávajícími modely HP LaserJet a HP Officejet, které používá 40 milionů zákazníků.(3) Příslušenství je cenově dostupné a lze jej snadno nainstalovat připojením do USB portu nebo umístěním do šachty pro rozšiřující HW doplňky.

  • HP LaserJet Enterprise M800 series: První řada podnikových A3 tiskáren a multifunkcí podporující dotykový tisk prostřednictvím NFC a přímé Wi-Fi připojení wireless direct.(4) Tato zařízení zjednodušují způsob, jakým mohou uživatelé bezpečně tisknout jedním dotykem z jakéhokoli smartphonu či tabletu podporujícího NFC technologii. Součástí této nové řady jsou modely HP Colour LaserJet Enterprise flow MFP M880 a HP LaserJet Enterprise flow MFP M830, které podporují také technologii HP Flow pro správu dokumentů, jež zefektivňuje práci s digitálními i tištěnými dokumenty a urychluje zpracovávání dílčích operací podnikových zákazníků.

  • Modely HP LaserJet Enterprise M806 a HP Colour LaserJet Enterprise M855 nabízejí dotykový tisk prostřednictvím NFC a podporují technologii wireless direct. V kombinaci s rychlostí tisku a vysokou měsíční zátěží nabízejí pokročilé funkce a tisk nejvyšší kvality, který pomůže zvýšit produktivitu práce v kancelářích a udržet náklady pod kontrolou.

  • HP Colour LaserJet Enterprise M750 series: Komplexní řada tiskáren pro jednodušší a efektivnější tisk barevných dokumentů na různé formáty papíru až do velikosti SRA3 – za velmi výhodnou cenu. Firmy mohou ušetřit čas i energii a nemusejí řešit, který model je spolehlivější či snáze spravovatelný.

  • Aktualizovaný tiskový software HP ePrint Enterprise(5) nabízí rozšířené funkce, podporu a možnosti připojení pro zařízení pracující v prostředích se správou mobilních přístrojů (mobile device management, MDM). HP nyní nabízí mobilní aplikaci ePrint Enterprise ve verzi pro Blackberry 10, stejně jako aplikaci HP ePrint Enterprise for Good(6) pro operační systémy Android a iOS, která poskytne mobilním uživatelům možnost bezpečně tisknout z aplikací Good. HP ePrint Enterprise server software bude navíc podporovat přímý tisk přes Wi-Fi s vybranými mobilními zařízeními.

  • Aplikace HP Capture and Route 1.3 nyní nabízí podporu mobilních zařízení s operačním systémem iOS a Android, a usnadňuje správu, aktualizaci a uchovávání informací. Uživatelé mohou rovněž skenovat dokumenty z HP Officejet Pro X a dalších HP zařízení přímo do Google Docs a zpřístupnit je v cloudu.

HP rozšiřuje portfolio LaserJet

Nová tisková řešení pro podniková a SMB prostředí pomohou organizacím optimalizovat obchodní procesy díky pokročilejší digitalizaci dokumentů. Aktualizované tiskové portfolio podnikových HP zařízení nyní mj. obsahuje i první HP Flow skener:

  • HP Scanjet Enterprise Flow 5000 s2: Tento stolní skener s automatickým podavačem je dalším rozšířením HP Flow platformy. Představuje rychlé a spolehlivé řešení pro převod papírových dokumentů do editovatelných digitálních souborů. Uživatelé mohou skenovat dokumenty do řady souborových formátů a odesílat je přímo do cloudového úložiště, síťové složky či SharePointu. Prostřednictvím nástroje HP Easy Scan mohou uživatelé vytvářet a ukládat skenovací profily a později vyvolat všechna potřebná nastavení pro skenování stiskem jednoho tlačítka. Technologie HP EveryPage pak pomůže uživatelům omezit chybějící stránky ve skenovaných souborech.

  • HP Embedded Capture: Nový nástroj pro bezserverové snímání určený k usnadnění skenování obrázků. Umožní zákazníkům vytvářet jejich vlastní pracovní postupy, zefektivnit stávající procesy a zvýšit produktivitu.

  • HP Access Control 13.0: Aktualizace tohoto bezpečnostního řešení zahrnuje podporu pro zařízení HP Officejet Pro X series a rozšířenou podporu i pro přístroje jiných výrobních značek, aby firmy dosáhly bezpečnějšího tisku a autentizace. Zákazníci mohou využívat jedno centrální místo pro podporu všech svých zařízení bez ohledu na jejich značku.

Další informace o nových tiskových řešeních společnosti HP lze najít na webu www.hp.com/go/CommercialPPSFall2013.

Ceny a dostupnost(7)

  • HP 1200w Mobile Print Accessory vstoupí v zemích EMEA do prodeje od 15. listopadu 2013 za zaváděcí cenu 38 eur.

  • HP JetDirect 2800w for FutureSmart Fleet vstoupí v zemích EMEA do prodeje od 2. prosince 2013 za 50 eur.

  • HP LaserJet Enterprise M880 vstoupí v zemích EMEA do prodeje od 1. listopadu 2013 s cenou od 8 239 eur.

  • HP LaserJet Enterprise M830 je v zemích EMEA již v prodeji za 10 449 eur.

  • HP LaserJet Enterprise M806 je v zemích EMEA již v prodeji za ceny mezi 3 499 a 5 499 eur. HP Colour LaserJet Enterprise M855 vstoupí v zemích EMEA do prodeje 1. listopadu 2013 s cenami od 3 799 eur do 5 599 eur.

  • HP Colour LaserJet Enterprise M750 series vstoupí v zemích EMEA do prodeje od 1. listopadu s cenou od 2 399 eur.

  • HP Scanjet Enterprise Flow 5000 s2 je již v zemích EMEA dostupný za průměrnou prodejní cenu 799 eur.

O společnosti HP

HP vytváří nové příležitosti pro uplatnění technologií, které významně ovlivňují jednotlivce, firmy, státní správu a celou společnost. Portfolio největší technologické firmy světa, které zahrnuje špičkové produkty z oblasti tiskových řešení, osobní výpočetní techniky, softwaru, služeb a IT infrastruktury, je pečlivě vyvíjeno pro řešení problémů zákazníků. Více informací o společnosti HP (NYSE: HPQ) je k dispozici na webu www.hp.cz.

  1. Studie IDC „Mobile Printing Landscape, Transition to Early Adoption,“ srpen 2012, dokument číslo 236258.

  2. Near field communication nebo NFC technologie je sada standardů pro bezdrátovou komunikaci mezi elektronickými zařízeními (smartphony a další přenosné přístroje) na krátkou vzdálenost, obvykle přiblížením zařízení do vzdálenosti jednotek centimetrů nebo jejich dotykem.

  3. HP 1200w Mobile Print Accessory je kompatibilní s Oz a Phz sériemi tiskáren HP LaserJet z roku 2008 a novějších. HP JetDirect 2800w for FutureSmart Fleet je kompatibilní se všemi tiskárnami a multifunkcemi s HP FutureSmart.

  4. Výkon bezdrátového připojení závisí na fyzickém prostředí a vzdálenosti od přístupového bodu.

  5. HP ePrint Enterprise vyžaduje HP ePrint Enterprise server software. Mobilní aplikace vyžaduje připojení k internetu a emailovému účtu a podporuje smartphony BlackBerry s OS 4.5 nebo novějším; iPhone® 3G nebo novější, iPad® a iPod Touch® (2. generace) s iOS 4.2 nebo novějším; a zařízení s OS Android® ve verzích 2.1, 2.2, 3. Uživatelé musejí samostatně zakoupit přístup k mobilnímu/bezdrátovému internetu a aplikaci HP ePrint Enterprise. Pro úspěšné využívání služby je zapotřebí aktivní emailový účet a ověřená emailová adresa. Řešení pracuje s tiskárnami PCL5/6, PCL3, a PCL3GUI (HP i jiných značek).

  6. Vyžaduje licenci Good for Enterprise a Good Dynamics.

  7. Předpokládané koncové ceny. Aktuální cena na lokálním trhu se může lišit.
Tagged