Panasonic rozšiřuje portfolio instalačních projektorů o tři nové modely s technologií Digital Link

Společnost Panasonic System Communications Company Europe dnes představila řadu projektorů EZ770, složenou ze tří nových modelů PT-EZ770Z, PT-EW730Z a PT-EX800Z. (TZ)

Projektory se mohou pochlubit jasem od 6500 do 7500 lumenů a rozlišením WUXGA (1920×1200), WXGA (1280×800) respektive XGA (1024 x 768). Nové modely mají oproti řadě EZ570 vyšší jas zaručující výjimečnou viditelnost i v sálech nebo místnostech osvětlených přirozeným světlem, což je dnes běžná situace.

Celá řada se vyznačuje nízkými náklady na vlastnictví a provoz projektorů je dlouhodobě bezúdržbový. Nové modely nabízejí velmi pružné možnosti instalace a mají nízkou spotřebu elektrické energie, díky čemuž jsou vhodné pro přednáškové či víceúčelové místnosti ve vzdělávací sféře, ale i pro firemní prezentace a konferenční sály. Nový přírůstek do silného portfolia instalačních projektorů Panasonic, řada EZ770, představuje atraktivní spojení cenové dostupnosti a vyměnitelných objektivů s velkým rozsahem posunu.

Velmi jasný obraz

S novým 400 W světelným zdrojem a novým systémem ovládání dosahují modely řady EZ770 vysokého jasu 7500 lumenů, a přitom si zachovávají kompaktní velikost.

Projektory EZ770 mají špičkovou kvalitu obrazu v rozlišení WUXGA a vynikající kontrastní poměr až 5000:1. Široké možnosti instalace ještě umocňuje patentovaná funkce Panasonic Daylight View Basic – v projektoru je zabudováno čidlo okolního osvětlení, které detekuje a měří množství světla v místnosti a je schopno přizpůsobit obraz světelným podmínkám.

Flexibilní možnosti začlenění do systému

Řada EZ770 nabízí více než jen vynikající kvalitu obrazu, snadnou údržbu a systémovou spolehlivost – je navíc kompatibilní s technologií DIGITAL LINK, založenou na technologii HDBaseT, která umožňuje digitální připojení na vzdálenost až 100 metrů prostřednictvím HDMI nebo jiného připojení pro přenos nekomprimovaného HD videa, zvuku a řídicích povelů, to vše s využitím jediného kabelu CAT5e. Díky technologii DIGITAL LINK není nutné používat větší počet dlouhých kabelů a dalších zařízení. Projektory jsou rovněž kompatibilní s původním Panasonic Digital Interface Box, ET-YFB100G, který lze ovládat pomocí dálkového ovladače pro řadu EZ770. Modely řady EZ770 spolupracují s nejpoužívanějšími řídicími protokoly, jako je Digital Media 8G+ společnosti Crestron, XTP Systems společnosti Extron nebo Enova DVX společnosti AMX. Technologie DIGITAL LINK nabízí řešení pro různé skupiny uživatelů – jak pro ty, kteří již mají zapojený řídicí systém, tak pro ty, kteří nový systém teprve budují.

Nové projektory nabízejí velmi pružné možnosti instalace, podporované velkým rozsahem posunu objektivu a čtyřmi různými vyměnitelnými objektivy. Elektrický posun objektivu (vertikálně +/-60 %, horizontálně +/-10 %), zoom a zaostření umožňuje jemné nastavení pomocí dálkového ovládání pro případ, že je projektor instalován na stropě. Při instalaci lze využít možnosti vertikálního pohybu o 360 stupňů. Projektory mají mechanickou závěrku a pro snadné vyrovnání lichoběžníkového zkreslení obrazu je k dispozici funkce Corner Keystone. Všechny modely lze zakoupit s nebo bez standardních objektivů. Mezi další užitečné funkce patří mimo jiné simulační režim DICOM, Crestron RoomView a kompatibilita s AMX Device Discovery.

Snadná údržba a vynikající spolehlivost

Projektory jsou osazeny filtrem Eco, který nevyžaduje čištění dlouhých 12000 hodin, a výměnný cyklus světelného zdroje je až 4000 hodin. Celkovou odolnost projektorů dále zvyšuje využití LCD panelů s anorganickými zarovnávacími vrstvami. Díky inteligentnímu systému řízení světelného zdroje, který automaticky upravuje výkon světelného zdroje podle jasu promítaného obrazu, a funkci Eco Management došlo u projektorů řady EZ770 k výraznému snížení spotřeby elektrické energie.

Projektory této řady lze dálkové ovládat po síti pomocí softwaru Multi Monitoring and Control Panasonic. Nové modely kromě toho nabízejí funkce Colour Adjustment či Side-by-Side a dokonce i 10wattový reproduktor.

Dostupnost

Projektory řady EZ770 budou v prodeji od listopadu 2013.

 

Nezávazné specifikace projektorů řady PT-EZ770:

Model

PT-EZ770Z/ZL

PT-EW730Z/ZL

PT-EX800Z/ZL

Jas

6 500 lumenů

7 000 lumenů

7 500 lumenů

Rozlišení

1920 x 1200

1280 x 800

1024 x 768

Kontrastní poměr

5 000:1

5 000:1

5 000:1

(Modely -L se dodávají bez objektivu.)

O skupině Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU)

PSCEU je evropskou pobočkou Panasonic System Communications Company, globální B2B divize společnosti Panasonic. Cílem PSCEU je ulehčit práci profesionálům a pomáhat firmám zvyšovat jejich efektivitu a výkonnost. Pomáhá společnostem získávat, zpracovávat a přenášet všechny druhy informací, jako jsou hlasová, textová a obrazová data. Produktové portfolio zahrnuje PBX telekomunikační systémy, tiskárny, profesionální kamerové systémy, projektory, profesionální displeje a odolné mobilní počítače. S přibližně 500 zaměstnanci, se zkušenými experty, se schopnostmi řízení globálních projektů a s rozsáhlou evropskou partnerskou sítí nabízí PSCEU bezkonkurenční výhody na daném trhu.

Společnost Panasonic je světovým lídrem ve vývoji a výrobě elektronických produktů pro širokou škálu spotřebitelských, firemních i průmyslových požadavků. Od svého založení v roce 1918 se společnost globálně rozšířila a nyní řídí přes 500 firem po celém světě, které vykázali konsolidované příjmy přes 68 miliard euro ve fiskálním roce končícím 31. března 2013. Se závazkem sledovat nové hodnoty prostřednictvím inovací napříč všemi divizemi, se společnost se snaží vytvořit lepší život a lepší svět pro své zákazníky. Pro více informací o Panasonic najdete na webových stránkách společnosti http://panasonic.net/