Epson L800 je součástí výstavy Interkamera v Národním technickém muzeu

17. října 2013 – Národní technické muzeum se po 75 letech představilo veřejnosti v plné kráse a rozšířilo výstavu o čtyři nové expozice: Hornictví, Hutnictví, Interkamera a Technika hrou. Fotografická tiskárna Epson L800 je součástí expozice Interkamera, jakožto produkt s unikátním řešením, které znamená významný posun pro rozvoj fotografické techniky. (TZ)

Epson jako první výrobce tiskáren na světě, vyvinul originální inkoustový tankový systém, který reaguje na požadavky koncových zákazníků na velmi levný tisk. Systém využívá integrovaný velkokapacitní zásobník v kombinaci s velkokapacitními inkoustovými lahvičkami pro doplnění, což přináší zásadní úsporu nákladu oproti konvenčním systémům. „Tiskárna L800 je dodávána v sadě šesti samostatných 70ml lahviček s originálním inkoustem Epson v černé, azurové, purpurové, žluté, světlé azurové a světlé purpurové barvě. S každou sadou těchto velkoobjemových inkoustových lahviček lze vytisknout až 1.800 vysoce kvalitních fotografií o velikosti 10 × 15 cm a dosáhnout tak neuvěřitelně nízkých nákladů na tisk jedné fotografie,“ uvedl David Šedina, National Sales Manager Epson.

Díky technologickému pokroku, jenž Epson učinil, se po právu stala fotografická tiskárna Epson L800 z nové řady tiskáren součástí expozice v Národním technickém muzeu. „Oslovili jsme Epson s nabídkou, zda by se nechtěl podílet na výstavě Interkamera s tím, aby nám věnoval produkt, který je svou technologií výjimečný na trhu. Z nabídnutých řešení jsme si vybrali fotografickou tiskárnu Epson L800, která se svými inkoustovými lahvičkami skvěle doplňuje část výstavy věnované zachycení barevného obrazu,“ uvedl Petr Kliment, který je společně s Tomášem Štanzlem komisařem výstavy. Tiskárna Epson L800 je umístěna v části expozice, která se věnuje novodobým technikám barvy v digitální fotografii.  V interaktivní části výstavy se mohou návštěvníci vyfotografovat v dobových kostýmech a než dojdou na konec expozice, obdrží na památku fotografii vytištěnou právě na tiskárně Epson L800.

„Zdá se to skutečně neuvěřitelné, ale onen historický okamžik, na který čekaly celé generace muzejníků, nastal v úterý 8. října 2013, kdy po tři čtvrtě století se nejenom stavebně dokončená, ale i plně zařízená a i s vybudovanými expozicemi představila budova Národního technického muzea v plné své kráse. Ano, Národní technické muzeum je konečně po 75 letech dokončeno,“ říká generální ředitel Národního technického muzea Karel Ksandr. Nová expozice Interkamera s podtitulem Prostor, barva a pohyb je umístěna v nově zrekonstruované části Národního technického muzea. Výstava návštěvníka seznámí s historickými i současnými druhy prostorové fotografie. V expozici jsou dále představeny všechny základní fotochemické procesy barevné fotografie a rovněž principy barevného zobrazování v digitální fotografii.

Poznámky pro editory

O společnosti Epson Společnost Epson je celosvětovým lídrem na poli snímání a inovací, jehož portfolio produktů zahrnuje inkoustové tiskárny, projektory 3LCD snímače i jiná mikrozařízení. Společnost Epson je odhodlaná překonávat očekávání svých zákazníků po celém světě, kterým přináší výhody založené na kompaktních, energeticky úsporných a vysoce přesných technologiích. Společnost operuje na podnikových, domácích, obchodních i průmyslových trzích.

Skupina Epson vedena společností Seiko Epson Corporation se sídlem v Japonsku zaměstnává více než 81 000 zaměstnanců v 97 společnostech po celém světě a je hrdá na svůj neustálý přínos k ochraně životního prostředí a komunit, ve kterých působí.

http://global.epson.com/

O společnosti Epson Europe Společnost Epson Europe B.V. se sídlem v Amsterdamu představuje strategické řídicí centrum pro Evropu,

Blízký východ, Rusko a Afriku. Společnost Epson Europe zaměstnává 1 757 lidí a ve fiskálním roce 2011 zaznamenala obrat 1.546 milionů eur. http://www.epson.eu

Environmentální vize 2050   http://eco.epson.com/