Synology přichází s DiskStation DS214+ a DS214se

Praha, 5. 11. 2013 – Společnost Synology, přední světový výrobce serverů a úložišť, uvádí na trh DS214+ a DS214se, dvoušachtové NAS servery využívající mnoha prestižními cenami oceněný operační systém DiskStation Manager (DSM). (TZ)

DiskStation DS214+ zdobí vysoký výkon a všechny potřebné business funkce, které pomáhají malým a středním podnikům efektivně centralizovat a zálohovat soubory. DS214se je cenově mimořádně dostupný NAS server, jež umožňuje začátečníkům prozkoumat svět nekonečných možností NAS řešení od Synology.

„Synology DS214+ a DS214se přináší obrovské možnosti firemním a domácím uživatelům,“ říká Darren Lin, produktový manažer společnosti.

Synology DS214+ je vybavena 1,33 GHz dual-core procesorem, díky kterému je o 89 % rychlejší než její předchůdce. S rychlostí čtení 208 MB/s a zápisu 153 MB/s a díky funkci Link Aggregation dokáže výrazně urychlit firemní procesy.

Dvakrát větší než dříve je také operační paměť. DiskStation DS214+ je vybavena 1GB RAM a navíc má již zabudovanou tzv. Floating Point Unit, jež poskytuje skutečně pohodlný multi-tasking pro celou kancelář. Pro jednodušší instalaci pevných disků a zajištění vyšší spolehlivosti celého systému, přichází DS214+ s možností snadné externí výměny pevných disků přímo za provozu. K tomu slouží uzamykatelné šachty na přední straně zařízení – s nimiž je možné pracovat jednoduše a bez použití nářadí. Proti výpadkům chrání systém dva Gigabit Ethernet porty. Dva USB 3.0 porty pak poskytují mimořádně rychlý přenos dat a eSATA port rozšířenou možnost externího zálohování.

DS214se pak představuje speciální edici v řadě Synology DiskStation a díky své mimořádné ceně je dostupná skutečně každému. Není to však na úkor kvality, protože i tak přináší uživatelům rychlost čtení 102 MB/s nebo nepřeberné množství multimediálních aplikací. Má Web Assistant a  jednoduchého průvodce nastavením, aby bylo nastavení a řízení intuitivnější a jednodušší než kdykoli předtím. Zařízení je také mimořádně šetrné, spotřebovává pouze 3,59 wattu v režimu spánku a méně než 19,14 wattu při plném provozu.

Obě nové DiskStation od Synology využívají intuitivní operační systém DiskStation Manager (DSM) 4.3, který poskytuje celou řadu užitečných aplikací umožňujících vyšší produktivitu práce a nabízí novou úroveň multimediálních zážitků. Byl poctěn například oceněním 2013 Choice PCMag Business Award, když získal nejvyšší hodnocení v každé oblasti průzkumu, včetně spolehlivosti, celkové spokojenosti, hodnoty a ochoty doporučit produkt dalším uživatelům.

Pro více informací navštivte:

DS214+: www.synology.com/products/product.php?product_name=DS214%2B

DS214se: www.synology.com/products/product.php?product_name=DS214se

Synology v kostce

Společnost Synology využívá všech výhod nejnovějších technologií a nabízí firemním i domácím uživatelům spolehlivý a cenově dostupný způsob centralizovaného ukládání dat, jednodušší zálohování dat, sdílení a synchronizaci souborů napříč nejrůznějšími platformami a okamžitý a snadný přístup k těmto datům. Společnost Synology si klade za cíl dodávat produkty s pokročilými funkcemi a zajišťovat špičkové služby zákazníkům. Oficiální internetové stránky společnosti jsou www.synology.com.