Iplatba je rok na trhu, zvýšila počet zákazníků třetině partnerských e-sh

Téměř před rokem přišla společnost COFIDIS s.r.o., specialista na poskytování úvěrů na dálku, s novým produktem pro e-shopové řešení. Díky němu mohou zákazníci nakupovat na splátky v  e-shopech výrazně rychleji, než tomu bylo doposud. Jedná se o první splátkový produkt, v rámci kterého je na základě podané žádosti ihned rozhodnuto o poskytnutí úvěru. (TZ)

Rychlost a pohodlí. To je hlavní motivace nákupu zákazníků e-shopů. Nízká administrativní zátěž a možnost rozšíření služeb pro zákazníky, to jsou zase nejdůležitější požadavky internetových prodejců.

„Iplatba je produkt, který byl vytvořen tak, aby všem těmto kritériím plně vyhovoval,“ říká Zbyněk Rychtář, manažer pro obchodní spolupráci společnosti Cofidis.

Jeho slova potvrzují i zástupci z řad e-shopů, kteří Iplatbu využívají. „Iplatba je opravdu jednoduché a rychlé řešení, které pro zákazníky představuje minimum administrativy a pohodlný způsob online nakupování,“ říká Ondřej Liška, marketingový ředitel internetového obchodu Levneelektro.cz.

Iplatba zvýšila během jednoho roku počet zákazníků třetině partnerských firem, které ji využívají. Zároveň přinesla další produkt do portfolia splátkových produktů v e-shopech.

„Iplatbu jako možnost splátkového prodeje nabízíme na našem e-shopu ke spokojenosti zákazníků. Věříme, že i s rostoucím trendem důvěry klientů v nákupy na internetu a jejich online úhradami bude mít i tento pohodlný způsob platby stále větší význam,“ říká Martin Strouhal, ředitel společnosti Sunnysoft s.r.o.

V nejbližším období se bude iplatba rozvíjet, přičemž důraz bude nadále kladen na rychlost, jednoduchost a nízkou administrativu. „Chceme i nadále získat zákazníky našim stávajícím i novým partnerským e-shopům a současně iplatbu nabízet i jako tzv. úvěrovou peněženku, tzn. s možností jednoduchého financování dalších nákupů v rámci partnerských e-shopů. V praxi jsou tak další nákupy s iplatbou zaplaceny na pár kliknutí,“ dodává Zbyněk Rychtář z Cofidisu.

Cofidis je silná mezinárodní finanční skupina, která působí na českém trhu již od roku 2004. Nyní je zastoupena v 8 evropských zemích. Společnost COFIDIS s.r.o. se specializuje na poskytování spotřebitelských úvěrů a nabízí svým klientům a obchodním partnerům širokou paletu finančních produktů. Výhodná úvěrová nabídka, dlouhodobé zkušenosti a individuální přístup řadí Cofidis mezi značkové společnosti v oblasti nebankovních úvěrů.