Vánoce 2013 – Nechte se inspirovat vánočními tipy z Electro Worldu

Praha, 13. listopadu 2013 – Většina Čechů začíná s blížícími se Vánocemi řešit otázku vhodného dárku. Z veřejně dostupných výzkumů vyplývá, že již v tuto dobu dvě pětiny Čechů utrácí za dárky, které dají letos svým blízkým pod stromeček. Mnoho lidí přesto nechává nákupy až na prosinec. Mezi vánoční stálice se řadí zejména elektronika, a jelikož Electro World patří k jejím předním prodejcům, připravil pro vás přehled vybraných vánočních tipů z jeho obchodů. (TZ)

„Našim dlouhodobým cílem je uspokojit všechny zákazníky a zpříjemnit jim nakupování v prodejnách Electro World. Veškeré služby se snažíme každým rokem posouvat dopředu. Letos například nabízíme komplexní nastartování televize, u kterého kupující ocení zejména kalibraci obrazu a detailní instruktáž k ovládání. Zajišťujeme také mimozáruční opravu výrobků a pojištění s prodlouženou zárukou na pět let. Při vstupu do prodejny se může také každý zákazník obrátit na proškolený personál a požádat ho o radu,“ říká Jiří Čihák, mluvčí Electro Worldu.

Tip na dárek pro vaše dítě:

Samsung Galaxy Tab 3 Kids

Mysleli jste si, že je tablet záležitostí pouze teenagerů nebo dospělých? S tím jistě nebude souhlasit značka Samsung, která si připravila pro letošní rok zbrusu nový tablet speciálně určený pro děti. Galaxy Tab 3 Kids na první pohled zaujme atraktivně barevnou kombinací, kterou ocení nejedno malé dítě. Od klasických tabletů se liší především specifickým dětským uživatelským rozhraním. Užitečný je i pro rodiče, kteří mohou pohodlně přepnout do standardního Android režimu. Navíc prostřednictvím funkce rodičovské kontroly mohou spravovat aplikace, které chtějí přidat do dětského režimu. Součástí balení je i ochranné gumové pouzdro, které zabrání poničení nebo poškrábání například při pádu na zem. Nyní ve speciální akci nabízí Electro World zdarma držák v hodnotě 1 499 Kč. Orientační cena dětské tabletu v Electro Worldu je 5 999 Kč.

Extra TIP: Pokud se bojíte, že by mohli vaše děti tablet jakkoliv poničit, neváhejte si při jeho pořízení sjednat pojištění Happy Care, které kromě prodloužené záruky výrobek kryje i v případě jeho neúmyslného zničení.

Tipy na dárek pro teenagery:

Samsung NX300 + tablet Samsung Galaxy P3110 – hybrid

Snahou výrobců fotoaparátů je v co největší možné míře přibližovat se funkcím smartphonů. Kompaktní systémový fotoaparát Samsung s integrovanou WiFi a NFC umožňuje připojení, tvoření a sdílení vašich fotografií snadno a rychle. Být on-line je trendovou záležitostí. Electro World si proto pro zájemce připravil speciální akci. Za cenu 16 989 Kč je možné pod stromeček pořídit tablet Samsung Galaxy P3110 – hybrid, který je poháněný nejnovějším operačním systémem Android Ice Cream Sandwich.

LG G2

Prémiový chytrý telefon LG G2 nabízí řadu revolučních vylepšení v podobě ergonomického designu s ovládacím tlačítkem na zadní straně. Disponuje skvělou výbavou a řadou intuitivních funkcí. Může se pochlubit 5,2″ Full HD IPS displejem, 16 GB interní pamětí, 13 MPx fotoaparátem a výdrží až 3000 mAh. V roce 2013 byste na trhu obtížně hledali lepší produkt v této kategorii, který by ještě více ozvláštnil Štědrý den. Orientační cena v Electro Worldu je 12 990 Kč.

LG Pocket Photo tiskárna

Nenechte ve svém chytrém telefonu ukrytou žádnou z krásných chvil. Tiskárna LG Pocket Photo umožňuje vysoce kvalitní tisk fotografií z vašeho chytrého telefonu s operačním systémem Android nebo iOS. Stačí se vyfotit, zapnout tisk a počkat pár sekund na kvalitní fotku. Kapesní tiskárna Vám ušetří čas strávený na cestě do kamenné fotoprodejny a okamžitě zhmotní Vaše krásné chvíle. Orientační cena v Electro Worldu 3 299 Kč. Fotopapír pro kapesní tiskárnu LG Pocket Photo Smart Mobile využívající Zink (Zero ink) bezinkoustovou technologii se v Electro Worldu dá pořídit za 299 Kč (30 fotek).

Sony sluchátka NWZ – WH505

Mnoho výrobců zdokonaluje kvalitu zvuku v přehrávačích. Sony jde ještě dále, a mp3 přehrávač integroval přímo do sluchátek.  V  Electro Worldu najdete ideální dárek pro vaše blízké, kteří ocení čistý prostorový zvuk bez vnějších vlivů. NWZ-WH505 přináší svému majiteli tři způsoby přehrávání hudby v jednom stylovém a bezdrátovém designu. Sluchátka můžete zároveň využít i jako reproduktory při setkání s přáteli. Do úložné paměti lze nahrát cca 4 000 písniček (velikost 16 GB). Baterie Vám vydrží i na dlouhé cesty, při plném nabití až 20 hodin. Orientační cena v Electro Worldu je 4 899 Kč.

Asus Transformer Book T100 s Windows 8.1

Nová generace tabletů od Asusu je tady. Kvalitní tabletnotebook nabízí svým majitelům vysokou výkonnost baterie (až 11 hodin). Transformer book lze využít jednak jako notebook, ale při odepnutí vrchní obrazovky se z něj stává plnohodnotný tablet. K dispozici je se systémem Windows 8.1 a s čtyřjádrovým úsporným čipem Bay Trail od Intelu. Velikost úhlopříčkou je 10,1 palce, rozlišení 1 366 × 768 zobrazovacích bodů. Majitelé ocení nejen pořizovací cenu, ale i jeho lehkost. Orientační cena v Electro Worldu 10 999 Kč vč. dárku XBOX 360 4GB zdarma.

Sony Vaio Fit 14E + Norton

Elegantní štíhlý notebook od Sony, na který si obdarovaný rychle zvykne a nebude ho chtít dát z ruky. Procesor generace Sandy Bridge  umožnňuje rychle a naplno využívat výhody Sony Vaio Fit 14E. Radost Vám udělá i 14″ HD Ready displej a špičkový zvuk s technologií ClearAudio+. Nadstandardní výbavu doplňuje NFC čip pro rychlé bezdrátové přenosy. Orientační cena za výhodný set se v Electro Worldu je 11 999 Kč.

Tipy na dárek pro muže:

GoPro HD HERO3: White Edition – kamera

Pokud si Vás partner nebo kamarád rád užívá v přírodě a vy chcete vidět svět jeho očima, pak je ideálním dárkem kamera GoPro HD HERO3. Navazuje na úspěch odolné HD HERO2. Oproti ní ale disponuje o 25 % lehčí hmotností, o 30 % menšími rozměry a integrovanou Wi-Fi pro dálkové ovládání až ze vzdálenosti 180 metrů. Dá se upevnit prakticky na cokoli a uživatel s ní může zachytit slalom na lyžích nebo sjezd v rozbouřené řece. Její praktickou výhodou je vodotěsnost do 60 metrů a velkou předností pak schopnost zachytit širokoúhlé video s rozlišením 1080p (30fps) a 720p (60fps). Pomocí HD HERO3 se dají natočit jemné zvuky, které přirozeně vznikají například při sportovních aktivitách. Vestavěná Wi-Fi umožní streamování videa a dálkové ovládání pomocí aplikace GoPro App pro tablety či smartphony se systémy iOS nebo Android. Videa pořízená kamerou GoPro HD HERO3 jsou autentická a jedinečná.

Orientační cena v Electro Worldu od 6 499 Kč.

 

Nikon 1 AW1 s objektivem 1 Nikkor 11 – 27,5 mm

Zcela nový produkt od Nikonu. AW1 je vhodným dárkem pro outdoorové nadšence. Díky jeho minimalistickému designu se dá použít prakticky na jakékoli akci. Využijí ho zejména adrenalinový nadšenci všeho druhu, kteří mají rádi akci. Je vodotěsný, nárazuvzdorný a mrazuvzdorný. Oproti GoPro kameře má o něco více lepší kvalitu obrazu i samotného videa. Orientační cena v Electro Worldu se bude pohybovat mezi 19 390 korun.

Nokia 515 – tip na dárek nejen pro starší generace

Pokud o někom víte, že telefon potřebuje pouze na psaní textových zpráv a telefonování a nemá rád technologicky vyspělé smartphony, doporučujeme Nokii 515. Tento téměř nerozbitný mobil s hliníkovým tělem nahrazuje výjimečnou sadu telefonů 6300, která značku Nokia udržovala na výsluní několik let. Klasický a přitom elegantní telefon s tlačítkovou klávesnicí je vhodný zejména pro nenáročné. Disponuje velkou 2,4″obrazovkou, předinstalovanými hrami, výkonným prohlížečem a aplikacemi pro Facebook a Twitter. Pokročilé technologie jsou skryty v zařízení retro vzhledu. Výdrž baterky je také nadstandardní, což ocení především dříve narození. Jistě potěší i pořizovací cena. V Electro Worldu 3 499 Kč.

JBL SB400 – soundbar

Nároky na kvalitu zvuku se neustále zvyšují, i proto výrobci vymýšlí, jak zvuk z televize co nejlépe přenést do prostředí bytu či vašeho domu. Zkuste jako dárek vybrat například nový soundbar JBL SB400, který disponuje čtyřmi basovými a dvěma výškovými reproduktory
a zabudovaným zesilovačem. Majitelé ocení také integrovanou technologii Bluetooth pro streamování hudby z digitálního zařízení nebo bezdrátový subwoofer. Nikde Vám nebudou trčet kabely a váš obývák bude se soundbarem vypadat estetičtěji. Orientační cena v Electro Worldu je 13 590 Kč.

Retro gramofony

Stejně jako vinily, tak i gramofony, zažívají v poslední době renesanci. Připomínají originální starožitné kousky, uvnitř jsou ale moderní a výkonné. Pokud chcete udělat vašemu příteli či kamarádovi radost a víte o něm, že má rád retro styl, pak je přesně takový typ gramofonu sedne. Ceny v Electro Worldu se různí podle funkcí, výkonu, materiálu a velikosti. Řádově se však pohybují od 1 899 Kč po 7 990 Kč.

iPad Air

Apple koncem roku 2013 představil novou generaci tabletů iPad Air, která disponuje vylepšeným designem a už na pohled je zase o něco tenčí (má 0,75 centimetrů).  Díky snížení jeho hmotnosti je jednoduchý na obsluhu. Váží pouze 0,45 kilogramu (původně 0,64 kg). Kamera má rozlišení 5 Mpx a dokáže natočit kvalitní Full HD videa. Baterie vydrží již tradičních 10 hodin. Při dlouhých cestách můžete sledovat několik filmů po sobě, poslouchat hudbu a přitom být stále online. S iPadem Air bude každý IN. Na českém trhu bude novinka k dispozici od 1. listopadu 2013 a má velký potenciál stát se hitem letošních Vánoc. Orientační cena v Electro Worldu 12 999 Kč.

Braun CoolTec CT2 CC – holicí strojek

S novou chladící technologií budou vousy vašeho partnera dokonale ošetřeny. CoolTec je revoluční holicí strojek od společnosti Braun, který je vhodný pro citlivou pokožku. S tímto strojkem nepotřebuje uživatel aplikovat gel nebo holicí pěnu. Holení zabere průměrně 5 až 10 minut, nicméně Braun CoolTec CT2 CC vydrží 45 minut bez nabíjení, což znamená, že není potřeba dávat holicí strojek neustále po holení do nabíječky. V sadě je dále k dispozici ochranná násada, nabíjecí stojan, cestovní pouzdro, čistící stanice a náplň. Orientační cena v Electro Worldu 5 199 Kč.

 

Nikon D5300

Jedná se o novou digitální jednookou zrcadlovku Nikon formátu DX s vestavěným připojením Wi-Fi a zařízením GPS. Přístroj D5300 je optimalizovaný pro tvůrčí fotografování a všestranné využití a tvoří tak vrchol digitálních jednookých zrcadlovek pro začátečníky, kterým poskytuje inspiraci k pořizování působivých snímků a videosekvencí. Jako první digitální jednooká zrcadlovka Nikon obsahuje vestavěné připojení Wi-Fi a nabízí tvůrčím fotografům fantastickou příležitost zachycovat a sdílet v neuvěřitelných detailech magii jejich světa. Orientační cena v Electro Worldu 21 990 Kč.

Tipy na dárek pro ženy:

Samsung VC 20F70HNAR – bezsáčkový vysavač

Tento výrobek vyniká vysokým sacím výkonem, snadným a bezproblémovým ovládáním zaručující přesnější pohyb. Vysavač s revolučním designem Motion Sync nabízí unikátní funkci příslušenství 3in1 On Hand, jejíž tlačítko je umístěné přímo na rukojeti. Umožňuje tak rychlý přechod z vysávání teleskopickou trubkou na prachový nástavec nebo použití štěrbinového nástavce, díky kterému vysajete i v těžko dosažitelných místech, aniž byste museli příslušenství někde hledat. Orientační cena v Electro Worldu 8 990 Kč.

 

LG – pračka a sušička zároveň (tip na rodinný dárek)

Produkty od LG s patentovanou technologií 6 Motion Direct Drive jsou mimořádně spolehlivé, výkonné, šetrné a momentálně představují mezi pračkami a sušičkami absolutní technologickou špičku. Mezi jejich hlavní výhody patří dokonalá ovladatelnost. Džíny vyperete a usušíte naprosto spolehlivě. Sportovní programy jsou zase perfektní pro péči o technické látky a obuv. Sušičky využívají automatický senzor v bubnu, který monitoruje úroveň vlhkosti a zastaví buben, v okamžiku kdy je oděv perfektně suchý. Zvolte přístroj se systémem víceúrovňového senzoru a budete si moci vybrat požadovanou úroveň suchosti – sušení k žehlení, zavěšení na ramínko nebo uložení do skříně. Orientační cena v Electro Worldu 20 990 Kč.

 

Samsung Eco Bubble

V Samsungu vynalezli novou technologii praní. Modely s technologií Eco Bubble zajišťují takřka okamžité rozpuštění pracího prášku a vznik aktivní pěny. Eco Bubble totiž k prádlu vhání bublinky vzduchu. Zatímco v ostatních pračkách se prací prášek pomalu mísí s vodou, pračky s Eco Bubble zvyšují účinnost praní od jeho samého počátku. Orientační cena v Electro Worldu 8 990 Kč.

 

DeLonghi ESAM 6620 od společnosti PrimaDonna

Miluje Vaše polovička kávu a chcete jí dopřát chvilku pohody bez stresu. Obdarujte vaši milovanou kávovarem DeLonghi ESAM 6620 a pozvěte kamarády na posezení u kávy. Kávovar má digitální displej v češtině i slovenštině, patentovaný systém IFD na šlehání mléčné pěny, zabudovaný velmi tichý mlýnek na zrnkovou kávu a samozřejmostí je nahřívač šálků. Rozdílná výška hrnků mu nedělá žádný problém. K přípravě chutné a jemné kávy stačí jeden stisk tlačítka. Orientační akční cena v Electro Worldu 19 999 Kč.

Dolce Gusto Krups KP2205

Další generace kávovarů Dolce Gusto je tu. Kávovar Vás potěší nejen svým moderním designem, který se bude vyjímat v každé kuchyni, ale také svým výkonem. Po vhození kapsle uplyne pár vteřin a vaše káva bude připravena. Není žádným tajemstvím, že KRUPS je vedoucí světová značka v prodeji express. Pokud ale nemáte chuť zrovna na něj, můžete si dopřát i další vytříbené příchutě. Například Café au Lait, se kterým bude ranní vstávání mnohem snadnější. Orientační cena v Electro Worldu 1 799 Kč.

Dokonalý praktický tip na vánoční dárek představuje i kuchyňský robot Kenwood KMM7700. Tzv. planetární systém míchání umožňuje nástrojům otáčení a dokonalý pohyb kolem vnitřku mísy, takže dosáhnou na všechna místa. Samozřejmostí je automaticky elektronicky nastavitelná rychlost a funkce pulz. Odolné kovové tělo a součástky kovové součástky jsou zárukou delší životnosti. To se to bude na Boží hod vánoční vařit. Orientační cena v Electro Worldu 12 999 Kč.

Vánoční otevírací doba:

Všechny prodejny Electro Worldu budou mít na Štědrý den otevřeno do 14:00 hodin. Objednávat zboží na internetu lze s dovozem domů do středy 18. 12. Od 19. 12. do 24. 12. do 11:00 hodin bude pak možné zboží nakupovat v e-shopu s tím, že se dá vyzvednout na příslušné pobočce do konce otevírací doby, na Štědrý den pouze tedy do 14:00 hodin. Dne 25. 12. je v Electro Worldu zavřeno a od 26. 12. jsou naplánovány povánoční výprodeje.

Rada na závěr:

S výběrem vhodného dárku vám v Electro Worldu poradí. Avšak pouze vy znáte nejlépe jednotlivé členy rodiny a vaše kamarády. Proto vždy kupujte dárek tak, aby ho ocenili vaši blízcí a ne proto, že byste ho chtěli dostat sami. Jedině tak zajistíte, že bude mít dárek skutečný úspěch. Důležitý je i styl balení. Pokud nejste zrovna zručný typ člověka, využijte raději odborníky na balení.

O Electro Worldu

Electro World, jeden z největších multikanálových prodejců elektroniky a elektrospotřebičů, vstoupil na tuzemský trh v roce 2002. Během poslední dekády si zde vytvořil velmi silnou strategickou pozici, je jedním z lídrů maloobchodu s elektrem a ročně v jeho obchodech nakupují milióny zákazníků.  V současné době je pod značkou Electro World otevřeno v České republice a na Slovensku již 27 prodejen a síť se neustále rozrůstá, mimo jiné i o nové franšízové partnery. Společnost také úspěšně provozuje v obou zemích internetové obchody, elektroniku si mohou zájemci objednávat také prostřednictvím zákaznické linky.

Electro World patří do nadnárodní skupiny Dixons Retail, světoznámé společnosti, která se specializuje na prodej elektrických spotřebičů. Vedle značky Electro World patří do Dixons také tradiční prodejny jako PC World, Currys a Dixons.co.uk ve Velké Británii a Irsku, Elkjøp, ElGiganten či Gigantti v severní Evropě, UniEuro a PC City v Itálii, Kotsovolos a Electro World v Řecku.  V současné době provozuje Dixons Retail ve 14 zemích více než 1 100 klasických či internetových obchodů a zaměstnává téměř 36 000 osob. V obchodech patřících do skupiny Dixons Retail každoročně nakupuje více než 100 miliónů zákazníků.