Propojené systémy umožní firmám sledovat jak docházku zaměstnanců, tak odvedenou práci

I malé a střední firmy mohou nyní snadno získat dokonalý přehled o docházce svých zaměstnanců, jejich vykázané práci a souvisejících nákladech. Tvůrce informačních systémů, společnost IReSoft, propojila svůj informační systém IZIO s docházkovým systémem Alveno. Vzniklo tak komplexní řešení od jednoho dodavatele se širokými možnostmi využití při řízení firmy, organizaci práce a snižování nákladů. (TZ)

Informační systém IZIO vytváří společnost IReSoft přímo na míru pro malé firmy a podnikatele. Umožňuje přehledně evidovat zakázky, související náklady a odvedenou práci jednotlivých zaměstnanců. Díky propojení se systémem Alveno, dalším tradičním produktem téhož výrobce, může vedení firmy snadno sledovat a vyhodnocovat nejen pracovní výkazy zaměstnanců, ale také jejich docházku. Jednoduše tak kdykoliv zjistí, kdo je na pracovišti právě přítomný a na jaké zakázce pracuje.

„Systém IZIO využívá takzvanou cloudovou technologii, je tedy umístěn na vzdálených zabezpečených serverech. Proto od uživatele nevyžaduje nákup vlastního hardwaru ani zaměstnávání nového personálu, stačí jednoduchá instalace klientské aplikace,“ uvedl produktový manažer IZIO Michal Hochman. Systém je dostupný z osobního počítače či notebooku a lze s ním pracovat i prostřednictvím chytrých mobilních telefonů a tabletů. „Víme, že většina podnikatelů je neustále v pohybu, a přitom si musejí stále udržovat přehled o chodu firmy,“ podotkl Hochman.

Čtečky docházkového systému Alveno se ovládají pomocí čipu nebo otisku prstu. Zaměstnanci se při příchodu identifikují u docházkové čtečky, čímž je vytvořen záznam v systému docházky. Záznam je následně stažen programem Alveno, který docházku zaměstnanců vyhodnotí, a to včetně odpracované doby i jednotlivých příplatků, a vytvoří podklady pro mzdy. Podklady pro mzdy jsou nyní snadno dostupné jak u pracovníků placených dle docházky, tak u těch, kteří svůj plat dostávají na základě reálně odvedené práce.

„Věřím, že propojené systémy IZIO a Alveno dokáží zefektivnit činnost firmy, pomáhají organizovat práci zaměstnanců a umožňují zjistit hodnotu všech zakázek, a to jak z pohledu nákladů, tak prodejních cen,“ řekl produktový manažer IZIO Michal Hochman. Vzhledem k tomu, že oba systémy vytváří jeden výrobce, jsou plně kompatibilní, navíc mají podobně snadné ovládání. „Vývojem informačních systémů se zabýváme více než deset let. Usilujeme o to, aby jejich ovládání bylo intuitivní a uživatelsky příjemné,“ dodal Hochman.

O společnosti IReSoft, s.r.o.

Společnost IReSoft, s.r.o., působí na českém trhu od roku 2002. Za tuto dobu představila řadu inovativních řešení a mezi tuzemskými firmami si získala více než 1500 spokojených zákazníků. Jedním z hlavních produktů společnosti jsou moderní docházkové a přístupové systémy Alveno, jejichž kvalita je ověřena desetiletou praxí vývoje, stovkami úspěšných instalací a tisíci spokojenými uživateli.

Vlajkovou lodí společnosti IReSoft je dnes již nejrozšířenější informační systém pro poskytovatele sociálních služeb v České republice, IS Cygnus. Společnost v srpnu 2012 úspěšně absolvovala certifikační audity a získala tři mezinárodně uznávané certifikace ISO 9001:2009, ISO 27001:2006 a ISO 20000-1:2006. V roce 2013 uvedla na trh informační systém IZIO pro správu zakázek malých firem, živnostníků a podnikatelů.

O docházkovém systému Alveno

Docházkový systém Alveno vám umožní pohodlně sledovat a vyhodnocovat docházku zaměstnanců. Systém tvoří moderní docházková čtečka s ověřováním pomocí otisků prstů nebo čipů, a intuitivní docházkový program Alveno, který data ze čtečky zpracovává.

O informačním systému IZIO

IZIO je první komplexní informační systém pro malé společnosti, živnostníky a podnikatele. Systém je v základní verzi IZIO BASIC nabízen zdarma, je umístěn na zabezpečeném cloudu, takže jeho zprovoznění je jednoduché, rychlé a bez dalších výdajů. Instalaci systému na svém PC zvládnete sami během několika málo minut. Přístup do systému máte i přes mobilní aplikaci na svém chytrém mobilním telefonu či tabletu. S informačním systémem IZIO tak získáte dokonalou kontrolu nad svými zakázkami a statistikami odkudkoliv právě potřebujete.