APEK: Deset důvodů, proč lidé rádi nakupují na Internetu (a proč to dělají stále více)

Praha 3. prosince 2013 — Víte že, na Internetu nikdy nenakoupila pouze 3 procenta populace (15+) a pouze 7 procent lidí nakupuje méně často než jednou za rok? A co teprve když si uvědomíme, že jednou týdně nakupuje 6 procent populace. Lidé rádi nakupují na Internetu a dělají to stále více. Pojďme se podívat na deset důvodů, proč to dělají. A pokud vám snad nebude vyhovovat pouze text, můžete využít i infografiku.  (TZ)

1) Pouze 1 % lidí má s nákupem na Internetu špatné zkušenosti. 34 % má zkušenosti nejlepší, 65% spíše dobré.

2) Tři čtvrtiny lidí nakupují na Internetu minimálně jednou za čtvrt toku. A blížící se Vánoce budou vítanou příležitosti pro nákupy.

3) Pouze 29 % lidí populace dává přednost nákupu v kamenných obchodech.

4) Ženy, nejenom, že nakupují s větší chutí v kamenných obchodech, ale také v obchodech internetových.  Muži ale utrácejí na Internetu více peněz než ženy.

5) Lidé mají své známé a oblíbené e-shopy, které navštěvují jako první.

6) Známé a oblíbené e-shopy ale nikoho nebrzdí v tom, aby na Internetu vyhledávali nabídku zboží a poté porovnávali ceny a vybírali podle toho e-shopy nové. Pouze 4 % nikdy nevyužívá srovnávače cen zboží.

7) Největší výhodou nákupu na Internetu podle nakupujících jsou výhodné ceny a možnost objednání zboží kdykoliv.

8) Tři čtvrtiny lidí vnímají optimisticky vývoj kvality služeb v uplynulém roce

9) Čtvrtina těch, kteří vlastní mobilní zařízení, jej využila k nákupu v internetovém obchodě.

10) 80 % lidí se, alespoň občas, řídí recenzemi ostatních uživatelů

O APEKu

Asociace pro elektronickou komerci (APEK) je sdružením více než 300 firem, podnikatelů a odborníků v oboru elektronického obchodu. Cílem Asociace je soustavně podporovat rozvoj elektronického obchodování v České republice. Jedním z hlavních projektů APEKu je certifikace internetových obchodů – www.certifikovany-obchod.cz. Více informací na www.apek.cz.