Cisco představuje videokonferenci v prohlížeči a další novinky pro spolupráci na moderním pracovišti

Praha 3. prosince – Společnost Cisco, ve snaze přinášet technologie pro vytvoření moderních pracovních míst, představila další inovace z oblasti řešení pro spolupráci. Dnes společnosti potřebují podporu zejména v oblasti mobilní spolupráce a Cisco se svými technologiemi snaží odstranit bariéry, které snadné spolupráci brání. Důraz je kladen na snadné ovládání a dostupnost takových řešení. Na míru těmto potřebám jsou také šité tyto novinky. (TZ)

Pro zajištění bezpečné komunikace a spolupráci i mimo firemní firewall představuje Cisco technologii Expressway, pokročilou gateway, která poskytne potřebné zabezpečení bez nutnosti registrace zařízení, uživatelských účtů či hesel. To znamená, že uživatelé získají bezpečný přístup k nástrojům pro spolupráci bez ohledu na to, odkud se připojují. Jako klíčový komponent architektury Cisco Collaboration Edge je brána Expressway optimalizovaná pro spolupráci v reálném čase, přičemž zabezpečuje jak hlas, tak video a i textovou komunikaci z Jabber klientů nebo videokonferenčních terminálů.

Další představenou novinkou je Jabber Guest. Řešení, které umožňuje přístup k videokonferenčním nástrojům také osobám mimo firmu – zpravidla obchodním partnerům neb zákazníkům. K tomu využívá právě bezpečnostní funkce Expressway. Zákazníci, partneři nebo kdokoliv další tak s vámi může komunikovat a spolupracovat stejně kvalitně, jako by byl součástí vašeho firemního týmu. To zahrnuje hlavně videokonference ve vysokém rozlišení dostupné prostřednictvím webového prohlížeče nebo mobilního zařízení. Otázkou jednoho kliknutí je kromě samotného zahájení komunikace i sdílení dokumentů. Jabber Guest tak může být vhodným řešením pro zákaznická centra nebo servisní pracoviště. Možnost okamžitého video spojení má potenciál pro zvýšení prodejů, rychlosti řešení problémů a zlepšení spokojenosti zákazníků. Jabber Guest lze navíc kombinovat se Cisco Contact Center Enterprise řešením, které zprostředkuje spojení s tím správným pracovníkem či odborníkem a ještě tak proces komunikace urychlí. Ukázku Jabber Guest si můžete prohlédnout zde.

K nově uváděným řešením patří také Cisco TelePresence MX300 druhé generace. Videokonferenční řešení pro týmy či zasedací místnosti vyniká svým designem a jednoduchým ovládáním. Je vybaveno novou funkcí duálního displeje, která umožňuje připojit druhý monitor pro rozšíření možnosti sdílení obsahu. První uvedení do provozu navíc trvá jen 15 minut. Také videokonference s více zúčastněnými stranami je nyní jednodušší. Dohromady lze propojit až 4 koncová zařízení. Díky podpoře H.264 SVC je  možná i interoperabilita s jinými systémy. MX300 bude dostupná od prosince.

Novinku s velkým potenciálem pro středně velké společnosti je řada telefonů Cisco IP Phone 7800 Series. Jedná se o PoE class 1 zařízení – mají tak extrémně nízkou spotřebu energie a jsou navíc v tomto ohledu inteligentní. Mimo pracovní dobu se umí vypnout a ušetřit tak až 60 % energie.

Cisco představuje také Intelligent Proximity, set funkcí, které stírají hranici mezi mobilními zařízeními, která používáme zejména v soukromém životě a klasickými pevnými on premise zařízeními, která známe spíše z kanceláří. Intelligent Proximity umožňuje tato zařízení propojit. Prvním zařízením, u kterého lze využít těchto výhod, je na androidu založený chytrý stolní telefon Cisco DX650. Uživatelé mohou bezdrátově synchronizovat jeho obsah se svými mobilními telefony se systémem android nebo iOS. Samozřejmostí je i snadný import kontaktů nebo historie hovorů. Lze také přesunout právě probíhající hovor z mobilního telefonu do DX650 a nazpět, dle potřeby. Ukázku naleznete zde. Set funkcí Intelligent Proximity bude dostupný i pro všechny stávající zákazníky, kteří využívají videokonferenční terminály řad Profile, MX, EX, SX a integrátorské C kodeky. Pro zprovoznění bude stačit provést aktualizaci softwaru na poslední verzi. Ukázku možností Intelligent Proximity při propojení s videokonferencemi naleznete zde.

S tím jak ve firmách roste důležitost a rozsah nástrojů pro spolupráci, roste také potřeba jejich jednotné správy. Tu nabízí novinka Cisco Prime Collaboration, díky které mohou IT oddělení spravovat z jednoho místa většinu nástrojů Cisco pro spolupráci. Navíc v rámci konceptu BYOD mohou uživatele prostřednictvím Cisco Prime Collaboration sami snadno přidat svá vlastní zařízení do systému.

Aktuální akční nabídku společnosti Cisco a jejích partnerů v oblasti videokonferencí naleznete na www.jakonazivo.cz.

O Cisco Systems

Cisco, (NASDAQ: CSCO) je celosvětovým lídrem v oblasti síťových služeb, které mění způsob, jakým se lidé připojují, komunikují mezi sebou a spolupracují.

Informace o společnosti Cisco jsou k dispozici na http://www.cisco.com. Další zprávy lze nalézt na http://newsroom.cisco.com.