Aplikace AVG PrivacyFix Family ochrání na Facebooku celou rodinu

AMSTERDAM a SAN FRANCISKO – 9. ledna 2014 – Společnost AVG Technologies (NYSE: AVG), poskytovatel nástrojů pro internetovou a mobilní bezpečnost, soukromí a optimalizaci více než 172 milionům aktivních uživatelů, uvedla na trh AVG PrivacyFix Family, novou aplikaci pro ochranu soukromí na Facebooku. Rodiče a jejich děti mohou nyní sdílet nastavení soukromí, i pokud nejsou „přáteli“ na Facebooku.   (TZ)

„Díky masivnímu mediálnímu pokrytí kauz kolem PRISM a NSA je zájem veřejnosti o soukromí na internetu nebývale vysoký – podle našeho posledního průzkumu dokonce 47 % dotázaných přiznalo, že je zprávy přiměly více se zajímat o své soukromí. To je obzvláště důležité v dnešní době přehnaného sdílení obsahu na sociálních sítích. AVG PrivacyFix Family je první aplikací pro ochranu soukromí, která využívá funkce hledání na základě sociálních propojení Facebooku a tím tuto službu dělá mnohem bezpečnější pro rodinnou interakci,” říká Jim Brock, viceprezident divize Privacy ve společnosti AVG Technologies. „58 % rodičů, se kterými jsme hovořili, přiznalo, že nevidí rádi, když jejich děti sdílejí své osobní informace na internetu. Díky nové aplikaci mají při ruce prostředek k tomu, aby tuto činnost jednoduchým způsobem učinili bezpečnější.”

Skupinu AVG PrivacyFix Family může založit kterýkoli člen domácnosti a následně může pozvat členy rodiny a přátele. Pokud má uživatel již zadané rodinné vazby na Facebooku, rodinní příslušníci se automaticky ukáží jako návrhy pro přidání. Pozvání může být posláno buď jako notifikace na Facebooku nebo prostřednictvím e-mailu.

Aplikace AVG PrivacyFix Family je již nyní zdarma dostupná v preview verzi na http://avgclick.me/getPrivacyFixFamily, přičemž vydání plné verze se očekává v závěru první poloviny roku 2014.

AVG PrivacyFix Family pracuje v součinnosti s řešením AVG PrivacyFix, populární bezplatnou aplikací, která navrací kontrolu nad osobní internetovou bezpečností zpět do rukou uživatelů. Je k dispozici pro PC, mobilní telefony i tablety a dovoluje lidem kontrolovat, spravovat a personalizovat své nastavení soukromí napříč oblíbenými stránkami jako je Facebook®, Google®, LinkedIn®, ale i webovými stránkami obecně.

###

O AVG Technologies (NYSE: AVG)

Posláním AVG je zjednodušit, optimalizovat a zabezpečit zážitek na internetu, poskytnout klid mysli propojenému světu. Výkonný a snadno použitelný AVG software a služby online poskytují uživatelům kontrolu nad jejich prací na internetu. Výběrem AVG softwaru a služeb se uživatelé stávají součástí důvěryhodného globálního společenství, které těží z vlastních síťových výhod, vzájemné ochrany a podpory. AVG se rozrostla uživatelská základna na 172 milionů aktivních uživatelů k 30. září 2013 a nabízí portfolio produktů, které se zaměřuje na spotřebitele a malé obchodní trhy, včetně zabezpečení internetu, optimalizace výkonu PC, online zálohování, mobilní bezpečnost, ochrany identity a rodinného bezpečnostního softwaru.

www.avg.com

Zůstaňte v kontaktu s AVG