Ultrabook VAIO Pro a Ben na polární výpravě

Ben Saunders je historicky třetím člověkem, který se vypravil sám na Severní pól a drží rekord i za nejdelší samostatnou výpravu na Arktidu. Tentokrát se vydává ve stopách před sto lety nedokončené výpravy. Parťákem Bena v dobývání Jižního pólu je mimo jiné i Ultrabook Sony VAIO Pro 11 s procesorem Intel, díky kterému zůstává ve spojení a píše svůj blog z náročné cesty. (TZ)

V letech 1911-12 se o dobytí Jižního pólu pokoušely dvě výpravy: norská se psy a britská na lyžích. Britové k Jižnímu pólu došli, ale Norové je předběhli. Zklamaní Britové v čele s kapitánem Scottem se vydali na zpáteční cestu k pobřeží, ale zima a tamní podmínky si vybraly svou daň a celá výprava umrzla. Od té doby se o něco podobného nikdo nepokusil. Ben Saunders a Tarka L’Herpiniere se rozhodli pokračovat ve Scottových stopách a dokončit to, co se dříve nepovedlo, riskantní expedici s původním názvem Terra Nova. Ben Saunders je zkušený dobrodruh, který již podnikl několik expedicí. Momentálně se ve dvou vydali na čtyřměsíční výpravu s cílem dojít z pobřeží Antarktidy na Jižní pól a zpět. Za tuto dobu chtějí se svým parťákem Tarkem ujít neuvěřitelných 2.900 km. Už se jim podařilo dosáhnout Jižního pólu a v těchto dnech jsou zhruba ve čtvrtině zpáteční cesty.

Jedná se o nejdelší samostatnou polární výpravu. Dvoučlenný tým čelí teplotám kolem -50 °C. Každý z nich táhne speciální saně s nákladem, kde je znát každý gram navíc. Díky tomu se museli hodně rozmýšlet, co všechno vzít s sebou kromě nejnutnějších potřeb k přežití. Dobrodruzi chtějí být ve spojení se světem a poskytovat informace ze své výpravy. Dělit se o zážitky a informovat o svém zdraví. Posílat z Antarktidy do světa obrázky a videa. Do svého vybavení tak zařadili jeden z nejlehčích Ultrabooků na světě, Sony VAIO Pro 11, který váží jen 0,87 kg a je vybavený technologiemi od společnosti Intel zajišťující vedle výdrže baterie i adekvátní výkon. Spojení lehkých karbonových vláken od společnosti Toray, preciznosti a mimořádné odolnosti zpracování od Sony a technologií Intel dokazují, že s tímto notebookem je možné se vydat opravdu kamkoliv, i na netradiční místa a být tím správným a odolným členem Scottovy expedice. Jejich každodenní kroky za svým snem je možné sledovat na jejich blogu a sociálních sítích. Celá výprava je něco více než jen ukázka neuvěřitelné fyzické a psychické vytrvalosti, ale také poselství světu – umění čelit výzvám.

Ben Saunders denně updatuje blog na adrese www.scottexpedition.com/blog a také sdílí fotografie i záznamy na sociálních sítích:

•   YouTube – www.youtube.com/scottexpedition

•   Twitter – www.twitter.com/scottexpedition

•   Facebook – https://www.facebook.com/TheScottExpedition?ref=ts&fref=ts

•   Instagram – www.instagram.com/scottexpedition

•   G+ –  https://plus.google.com/u/0/114367232090040829063/posts

Videa s českými titulky jsou dostupná na YouTube kanálu www.youtube.com/IntelCZ, kde je vytvořen samostatný playlist: http://bit.ly/1hHYHQM

Lokalizovaný český hub je dostupný z http://intel.ly/184GPqI.

Další lokalizované informace a novinky jsou distribuovány v rámci profilů na sociálních sítích:

•   Facebook – https://www.facebook.com/IntelCZandSK

•   Twitter – https://twitter.com/IntelCZandSK

Patrony expedice jsou Falcon Scott (pravnuk kapitána Roberta Falcona Scotta) a Robert Swan, důstojník Řádu britského impéria (první člověk, který pěšky došel na severní i jižní pól a zakladatel nadace 2014). Chcete-li cestu podpořit a zapsat se tak do historie, můžete sponzorovat jednu míli expedice: http://scottexpedition.com/partners/sponsor-a-mile

Společnost Sony:

Společnost Sony je přední celosvětový výrobce inovativních audio, video, komunikačních a informačních produktů pro spotřebitelský trh i pro profesionální trhy. Společnost Sony je známá díky svým renomovaným audiovizuálním produktům, jako jsou například HD LCD televizory BRAVIA™, digitální fotoaparáty Cyber-shot™, videokamery Handycam®, digitální zrcadlovky „α“ (vyslovuj alfa), tablety Sony a MP3 přehrávače Walkman®, stejně jako osobní počítače VAIO™ a profesionální produkty pro 3D HD vysílání.

Za účelem získání dalších informací o společnosti Sony Europe, prosím, navštivte stránku http://www.sony-europe.com. Za účelem získání dalších informací o společnosti Sony Corporation, prosím, navštivte stránku http://www.sony.net.