IFS Aplikace 8 pro účinnou správu služeb a majetku

Globální dodavatel podnikových informačních systémů, společnost IFS, představuje nové a vylepšené funkce pro správu služeb a majetku, které jsou součástí IFS Aplikací ve verzi 8. Jedná se především o inovace v rámci řízení pracovníků používajících mobilní zařízení, novinky v oblasti uzavírání smluv, údržby komponent výrobků pro opravy a generální opravy a také údržby podporující výkon produktů. (TZ)

Mobilita na vzestupu

Vzhledem k tomu, že počet pracovníků používajících mobilní zařízení mezi poskytovateli služeb roste, roste i potřeba jejich účinného řízení. To je možné s komponentou 360 Scheduling, která umožní maximalizovat výkon pracovníků v terénu, neboť zajistí plnou kontrolu nad parametry důležitými pro obchodní činnost, jako jsou doby odezvy, plánování trasy, produktivita, využití zdrojů a průměrná doba cesty související s úkonem.

Uzavírání smluv

V rámci oborů zaměřených na správu majetku je důležitá snadná spolupráce mezi společnostmi a jejich partnery. Moderní řešení, jako jsou IFS Aplikace 8, dokáží zajistit, aby majetková data a aplikační procesy byly interaktivní a dostupné pro partnery i subdodavatele. Komponenta Uzavírání smluv slouží k předávání požadavků na nabídky preferovaným a hodnoceným subdodavatelům. Dodavatel může předložit webové nabídky a vybraný dodavatel pak bude mít prostřednictvím webového rozhraní přístup k pracovním pokynům a výkazům o provádění práce. Pomocné procesy, jako jsou pracovní objednávky, žádosti o nabídku (RFP), nákupní objednávky a závazky, byly vylepšeny a rozšířeny o webové rozhraní B2B.

Servisní služby

IFS Aplikace ve verzi 8 jsou vybavené i novou komponentou MRO (maintanace, repair, operations – údržba, opravy a renovace), kterou ocení jak poskytovatelé služeb se specializací na opravu výrobků, tak i výrobní společnosti, které chtějí zvýšit své příjmy poskytováním poprodejního servisu. Toto řešení pokrývá kompletní poprodejní proces opravy od sjednání, příjmu a opravy po expedici a fakturaci. Pro odvětví, jako je například letectví či obrana, pak byla vyvinuta nová komponenta Rozsáhlé údržby (Heavy Maintenance), která zajišťuje přesné, předvídatelné a včasné údržby. Byla navržena na základě zpětné vazby zákazníků z těchto náročných odvětví, která si nemohou dovolit žádný výpadek.

IFS Aplikace ve verzi 8 přináší i řadu vylepšení specifických pro logistické podniky. Díky nim umí logistické společnosti kombinovat úkoly do pracovních balíčků, které jsou seskupeny na základě dostupnosti daného letadla, lodě nebo vozidla. Toto řešení zahrnuje také možnost tisknout dokumenty pracovních objednávek, deníky pracovních objednávek či stavy operací pracovních objednávek. Disponuje i funkcí expedování a odpisu časů operací pracovní objednávky či vykazování postupu pracovních objednávek a podporuje projektové řízení kritického řetězce (CCPM – Critical Chain Project Management).

„IFS Aplikace 8 nabízí prvotřídní správu služeb a majetku v celém rozsahu, od účinného řízení pracovníků pracujících v dané oblasti, až po usnadnění spolupráce se subdodavateli. Toto komplexní řešení reflektuje dlouhodobý závazek společnosti IFS poskytovat špičkovou kvalitu v rámci různých oblastí správy služeb a majetku,“ řekl Zdeněk Fous, ředitel IFS Czech.

O společnosti IFS

IFS je veřejně obchodovaná společnost (OMX STO: IFS) založená v roce 1983, která vyvíjí, dodává a implementuje systém IFS Applications™, plně integrovanou sadu aplikací pro plánování podnikových prostředků založenou na technologii SOA. Společnost má více než 2 000 zákazníků ve více než 50 zemích a soustředí se na sedm hlavních odvětví: letectví a obranu, technické služby a telekomunikace, strojírenství, zpracovatelský průmysl, automobilový průmysl, maloobchod a velkoobchod, stavební průmysl a správu služeb. Přímé zastoupení IFS pro Českou republiku, společnost IFS Czech s. r. o. se sídlem v Praze, bylo založeno v roce 2000 spolu se zastoupením na Slovensku IFS Slovakia s.r.o. se sídlem v Žilině. Od r. 2001 v ČR rovněž jako distributor a implementační partner IFS působí významný český systémový integrátor, společnost ALTEC a.s. V současné době mají všechny tyto společnosti k dispozici více než 80 odborníků, kteří zajišťují lokalizaci, dodávku a implementaci produktů IFS na českém a slovenském trhu. Více informací naleznete na www.IFSWORLD.com a www.ALTEC.cz.