Louskáček se mění na Art Directors Club Creative Awards

Jen několik dní zbývá do uzavření přihlášek prací do prestižní a největší české soutěže kreativity ADC Creative Awards, dříve známé pod názvem Louskáček. Nový název tohoto tradičního českého ocenění reklamy v oblasti kreativity není jedinou změnou. Art Directors Club má nového předsedu, jímž je Radouanne Hadj Moussa, a nově přibyla také kategorie Craft, hodnotící originální řemeslně zvládnutá díla z oblasti filmu, ilustrace, fotografie a dalších.  Slavnostní vyhlášení vítězů ADC Creative Awards se bude konat 13. března v Radiopaláci na Vinohradech a vítězové se automaticky zúčastní evropské soutěže kreativců. (TZ)

„Začni být konečně vidět.“ Tak zní heslo letošního ročníku ADC Creative Awards a vyzývá české kreativce, aby vyšli se svými nápady ven. Možnost přihlásit své počiny a bojovat tak o Louskáčky mají agentury i jednotlivci do 14. února 2014. „22. ročník bereme tak trochu jako nový začátek. Kromě toho, že jsme změnili jméno, došlo také k úpravě kategorií a přibyla jedna nová s názvem Craft. Snažíme se prostě posunout soutěž zase o kousek dále. Navíc letos máme opravdu skvělou porotu, výtečnou kampaň od MADE BY VACULIK a navázali jsme spolupráci s Rubikon PR,“ říká nový předseda ADC Radouanne Hadj Moussa.

Vedle již tradičních kategorií ADC Creative Awards jako je print, outdoor, film, radio, direct marketing, digital, media či design, přibyla letos kategorie nová. Craft. V ní mají kreativci možnost předvést skvěle zvládnuté řemeslo z oblasti filmu, ilustrace, fotografie, typografie, hudby nebo copywritingu. Tato díla budou hodnocena individuálně podle kvality a originality vizuálního nebo textového zpracování.

O originální vizuály k letošnímu ročníku ADC Creative Awards se postarali kreativci z agentury MADE BY VACULIK ve spolupráci s uznávaným reklamním fotografem Pawlem Fabjanskim, který v minulosti za svou práci získal řadu prestižních ocenění např. Silver Lion na festivalu Cannes Lions nebo Golden Drum. Více se dozvíte v přiloženém rozhovoru s Pawlem Fabjanskim (PDF v příloze či video: http://tinyurl.com/pbkkmrf). PR komunikaci ADC Creative Awards nově zajišťuje Rubikon PR.

Vyhlášení těch nejúspěšnějších kreativních konceptů a předání Louskáčků vítězům se odehraje 13. března ve vinohradském Radiopaláci.

Přihlásit své kreativní koncepty využité v komerční komunikaci lze elektronicky na stránkách soutěže prostřednictvím on-line registrace.

Více informací o Art Directors Club a Art Directors Club Creative Awards se dozvíte na http://www.adc-czech.cz/.