ESET přichází s nejnovější verzí řešení ESET Secure Authentication

Řešení ESET pro dvoufaktorovou autentizaci je snadno nasaditelné a spravovatelné a díky vývojářské sadě (SDK) má rozšířené možnosti integrace. (TZ)

Společnost ESET, globální lídr v proaktivní digitální ochraně, dnes přichází na trh s nejnovější verzí řešení ESET Secure Authentication. Toto inovované řešení pro dvoufaktorovou autentizaci nabízí hodnotnou kombinaci ultra-bezpečného přístupu k online aplikacím, přičemž umožňuje ještě snazší instalaci a podporu. Z pohledu uživatele je největší výhodou řešení ESET Secure Authentication jednoduchost používání a celková uživatelská přívětivost. Díky přítomnosti softwarové vývojářské sady (SDK) a aplikačnímu rozhraní (API) je možné řešení ESET Secure Authentication integrovat do informačních systémů a rozšířit tak ochranu aplikací a dat. Hlavně to dělá z ESET Secure Authentication jedno z nejatraktivnějších řešení pro dvoufaktorovou autentizaci na trhu.

První verze ESET Secure Authentication přišla na trh v roce 2013 a ukázala, že silná vícefaktorová ochrana přihlášení je kritickou komponentou zabezpečení dat a systémů před škodami, které by mohl způsobit případný kybernetický útok. Hrozící škody v podobě ztráty citlivých dat, poškození značky nebo i přímých finančních dopadů mohou být devastující. Tradiční hesla se pro bezpečné přihlášení ukazují jako nedostatečná; přidat bezpečnou validaci umožní organizacím všech velikostí a ve všech oborech nebýt snadným terčem pro útočníky a snížit tak riziko, jemuž čelí.

„Jsme rádi, že můžeme nabídnout takto snadno implementovatelné autentizační řešení. Bezpečné ověření identity uživatele je typicky Achillovou patou spousty IT systémů v organizacích. Jsme proto přesvědčeni, že nasazení ESET Secure Authentication je krokem, který jednoduše a přitom významně sníží informační rizika, jimž organizace čelí,“ říká Miroslav Dvořák, technický ředitel ESET software.

ESET Secure Authentication nabízí ultra-bezpečný přístup ke kritickým aplikacím jako Microsoft SharePoint Server® and Microsoft Dynamics®. Navíc přináší bezkonkurenční možnosti integrace i s dalšími aplikacemi, a to díky vývojářské sadě (SDK) či programovému API rozhraní. „Možnost integrace do stávajícího IT prostředí je pro autentizační řešení klíčová. Jen tak je totiž možné jednoduše posílit zabezpečení dat a systémů i na úrovni transakcí
a zvýšit tak odolnost IT proti cíleným útokům – ať už jde o prolomení hesla hrubou silou nebo o zneužití identity legitimního uživatele,“ říká Miroslav Dvořák.

„ESET Secure Authentication je skvělou volbou také pro malé a střední podniky, které hledají řešení, která jsou jak nákladově efektivní, tak zaštítěna důvěryhodnou značkou a navíc je k nim dostupná i špičková podpora,“ uvádí k nové verzi ESET Secure Authentication Miroslav Dvořák, technický ředitel ESET software.

O ESET software

Společnost ESET, která byla založena v roce 1992, je světovým poskytovatelem bezpečnostního softwaru pro firemní klientelu a domácnosti. Společnost vyvinula špičkové bezpečnostní řešení a stále si udržuje přední místo na trhu proaktivní detekce počítačových hrozeb.

Softwarové řešení ESET NOD32 Antivirus drží světový rekord v počtu ocenění v testu „VB100“, který provádí magazín Virus Bulletin, a od počátku testování v roce 1998 nebyl jediný výskyt volně šířeného počítačového červa nebo viru, který by v testu tento program nezachytil. Podle analytické společnosti Gartner je ESET šestým největším hráčem na globálním trhu korporátních řešení pro ochranu koncových zařízení.

Na řešení ESET NOD32 Antivirus, ESET Smart Security a ESET Cybersecurity for Mac spoléhají miliony uživatelů na celém světě a patří mezi nejvíce doporučovaná bezpečnostní řešení na světě.

Společnost ESET má celosvětovou centrálu v Bratislavě (Slovensko), regionální distribuční centra jsou v San Diegu (USA), Buenos Aires (Argentina), v Německu a v Singapuru. Výzkumná centra ESET pro analýzu malware se nacházejí v Bratislavě, San Diegu, Buenos Aires, Praze (Česká republika), Krakově (Polsko), Montrealu (Kanada) a v Moskvě (Rusko), přičemž společnost ESET disponuje rozsáhlou sítí partnerů ve více než 180 zemích světa.