Sony Mobile vjíždí do roku 2014 plnou parou a i nadále bude nabízet ‚to nejlepší od Sony‘

24. únor 2014, Mobile World Congress, Barcelona – Kunimasa Suzuki, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Sony Mobile Communications ve svém prohlášení navázal na úspěchy právě završeného roku a stávající uvedl s tím, že 2014 bude skutečně přelomovým rokem: větší, odvážnější a lepší. (TZ)

„Sony je především o zábavě. Myslíme si, že mezi tím, že zážitky máte, a tím, že je skutečně prožijete naplno, je rozdíl,“ komentoval Kunimasa Suzuki, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Sony Mobile Communications. „A to se snažíme vnášet do všeho, co děláme – v roce 2014 chceme nabídnout kombinaci těch nejlepších technologií a obsahu od Sony v podobě evokativních a jedinečných zážitků, jaké tu dosud nikdy nebyly.“

Xperia Z2 – nejlepší fotoaparát a videokamera v chytrém telefonu na světě1

Vlajková loď inovace od Sony a nejnovější přírůstek do prémiové řady Z  – Xperia Z2, zatím nejlepší prémiový vodotěsný chytrý telefon od Sony. Xperia Z2 je vybavena foto a video technologiemi od Sony, špičkovým displejem TRILUMINOS™ Display pro mobilní zařízení s technologií Live Colour LED, první digitální technologií na redukci šumu v chytrém telefonu2 – to vše v charakteristickém designovém konceptu OmniBalance.

Rozšířená funkčnost pro záznam a přehrávání videa umí zachytit úchvatně detailní obraz ve 4K kvalitě; stabilizace obrazu SteadyShot™ se postará o plynulost a jasnost záznamu – i když natáčíte při chůzi.

Xperia Z2 přináší díky Sony jedinečnou ‚startovní‘ nabídku zábavného obsahu3, včetně šesti filmových hitů z produkce studia Sony Pictures, včetně titulu Kapitán Phillips, prostřednictvím služby Video Unlimited, přístup na 30 dnů ke službě Music Unlimited4 zdarma a celé řady her na platformě PlayStation®Mobile.

Xperia Z2 bude v celosvětové distribuci od března 2014.

Xperia Z2 Tablet – nejtenčí a nejlehčí vodotěsný tablet na světě5

Xperia Z2 Tablet, který představuje absolutní vrchol v oblasti inovativních tabletových technologií, navazuje na úspěšný model Xperia Tablet Z od Sony.

S příbuzným chytrým telefonem Xperia Z2 má společnou řadu technologií: displej TRILUMINOS™ pro mobilní zařízení s technologií Live Colour LED a digitální technologií redukující šum pro zábavu bez kompromisu a maximální požitek z obrazu a zvuku.

Jeho uvedení na trh podpoří celá řada inovativního příslušenství, včetně dokovací stanice s reproduktorem s magnetickým nabíjením BSC10 Bluetooth® Speaker dock with Magnetic Charging Pad a dálkovým ovladačem s funkcemi volání BRH10 Bluetooth® Remote with Handset Function, pro ještě více možností sledování filmů a hraní her.

Xperia Z2 Tablet se na trzích celého světa objeví v březnu 2014.

XperiaTM M2 – nejlepší technologie v chytrém telefonu v dané třídě6

Ultra rychlá Xperia M2 nabízí zážitky doposud typické pouze pro prémiové modely a je důkazem odhodlání značky Sony nabízet ty nejlepší technologie chytrých telefonů co nejširšímu okruhu spotřebitelů. Design OmniBalance, obraz ostrý jako břitva díky fotoaparátu se snímačem Exmor RS™ pro mobilní zařízení s rozlišením 8 megapixelů, bleskurychlý procesor, podporu sítí 4G LTE a baterii s dlouhou výdrží – to vše v chytrém telefonu střední třídy.

Uvedení Xperia M2 na trh podpoří jedinečná nabídka zábavného obsahu3: 3 filmové hity, 30 dnů služby Music Unlimited4 zdarma a vybrané hry pro platformu PlayStation®Mobile.

Xperia M2 půjde do celosvětové distribuce od dubna 2014.

SmartWear Experience – SmartBand SWR10 a nová aplikace Lifelog již od března 2014

SmartBand SWR10, poprvé představený na veletrhu CES, je prvním produktem koncepce SmartWear Experience – nové vize, která uživatelům nabídne unikátní možnosti a která je založena na třech hlavních pilířích – Lifelogging, Wearing smart a Life tools.

SmartWear Experience jde daleko za hranici pouhého sledování výkonnosti pro fitness. SmartWear Experience zaznamenává celý váš život – zábavu i společenské aktivity – praktickým a vizuálně atraktivním způsobem, takže se můžete kdykoliv ponořit do ‚své‘ historie, vzít si z ní maximum pro svou přítomnost a plánování budoucnosti.

Náramek SmartBand a aplikace Lifelog budou v prodeji ve více než 60 zemích světa již od března 2014.

Společnost Sony také oznámila, že náramek SmartBand a chytré hodinky SmartWatch 2 byly vybrány za oficiální příslušenství k chytrým telefonům pro mistrovství světa ve fotbale 2014 FIFA World Cup™. U příležitosti této sportovní události vznikne speciální edice barevných provedení a stylů k nošení, a také nová aplikace v rámci Xperia Lounge, díky níž budou fanoušci vždy ‚u toho‘ – prostřednictvím diskrétních upozornění na vrcholné okamžiky a výsledky, která jim budou chodit přímo do jejich zařízení.

#XperiaDetails – integrovaná globální marketingová kampaň

U příležitosti uvedení na trh modelu Xperia Z2 společnost Sony Mobile dnes představila kampaň #XperiaDetails.

Hlavním ‚nosičem‘ kampaně je devadesátivteřinový brandový film, který přibližuje jeden den v životě francouzského tanečníka a choreografa Jeremié Bélingarda.

Tento krátký film je doplněn třicetivteřinovými spoty, které se začnou v médiích objevovat již v následujících týdnech, a které komunikují hlavní uživatelské a technické přednosti modelu Xperia Z2: digitální technologii DNC pro redukci šumu,  TRILUMINOS™ Display pro mobilní zařízení s technologií Live Colour LED, záznam videa ve 4K kvalitě, vodotěsnost a SmartWear Experience, které bude možné vidět také v Bélingardově interakci s Xperia Z2.

Promo film ke kampani na model Xperia™ Z2 lze již nyní shlédnout na kanále Sony Mobile na YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=VZ9HkICDuOI).

Pro více zpráv, novinek a informací sledujte Twitter @SonyMobileNews hashtag #SonyMWC.

-konec-

1 Xperia™ Z2 je vodotěsný chytrý telefon (dle norem IP55/58††) se záznamem videa ve 4K kvalitě a s fotoaparátem s rozlišením 20,7 megapixelů. Parametry ověřeny v testu SpecTRAX agentury Strategy Analytics. Údaje platné k 21.2. 2014. Více informací o výsledcích testu zde: www.sonymobile.com/testresults/

2 Vyžaduje kompatibilní sluchátka. Xperia™ Z2 má digitální technologii pro redukci šumu. Parametry ověřeny v testu SpecTRAX agentury Strategy Analytics. Údaje platné k 21.2. 2014. Více informací o výsledcích testu zde:  www.sonymobile.com/testresults

3 V závislosti na nabídce platné pro daný trh. Nabídka filmů platí ve 40 zemích.

4 Služba Sony Entertainment Network je dostupná v omezeném počtu zemí. Více o dostupnosti služby zde: www.sonyentertainmentnetwork.com. Počet titulů v katalogu se může lišit pro různé země a ve skutečnosti může být nižší, než je zde uvedeno.

5 Tablet s úhlopříčkou displeje 8 palců či a výše. Xperia™ Z2 Tablet je vodotěsný tablet (dle norem IP55/58††) tablet. Parametry ověřeny v testu SpecTRAX agentury Strategy Analytics. Údaje platné k 21.2. 2014. Více informací o výsledcích testu zde: www.sonymobile.com/testresults. Xperia™ Z2 Tablet odpovídá normám IP55 a IP58 ochrany proti prachu a vodě. Při řádném zakrytování USB všech portů a slotů je tablet (i) odolný proti nízkotlakému proudu vody ze všech směrů (norma IP 55) a/nebo (ii) vodotěsný ve sladké vodě do hloubky 1,5 m až na 30 minut (norma IP 58).

6 Strategy Analytics definuje „třídu“ 4G chytrých telefonů jako zařízení s (výrobcem) doporučenou maloobchodní cenou pod 220 euro v době uvedení do globální distribuce.  XperiaTM M2 má qHD displej o úhlopříčce 4,8 palce. Parametry ověřeny srovnáním s dalšími chytrými telefony stejné třídy. Zdroj: Strategy Analytics SpecTRAX a PriceTRAX, 29. leden 2014. Více informací o výsledcích testů Strategy Analytics zde: www.sonymobile.com/testresults/.

O Sony Mobile Communications

Sony Mobile Communications je dceřinou společností Sony Corporation se sídlem v Tokiu. Značka Sony je světovým inovátorem produktů v oblasti audio, video, komunikací a informačních technologií určených pro domácí i profesionální využití.  Díky dceřiným společnostem působícím na poli hudby, filmu, digitální zábavy a online médií má Sony jedinečnou pozici být přední společností v oblasti elektroniky a zábavy na světě. V portfoliu chytrých telefonů a tabletů Xperia™ společnosti Sony Mobile Communications se snoubí ty nejlepší technologie od Sony, prémiový obsah a služby a snadná konektivita ke světu propojených možností zábavy, který Sony nabízí. Více informací zde: www.sonymobile.com

Právní prohlášení

1) Uvedené skutečnosti a funkce se mohou lišit podle místa. 2) Provozní rychlosti ovlivňují nastavené preference sítě, typ SIM karty, připojené příslušenství a různé aktivity, například hraní karet. Obsah a barevné provedení sady se může v jednotlivých zemích lišit. Plný sortiment příslušenství nemusí být dostupný ve všech zemích. 3) Zobrazené ikony jsou pouze ilustrativní. Hlavní obrazovka na vámi zakoupeném produktu se může lišit. Některé funkce nemusí být ve vaší zemi nebo bydlišti dostupné.