Magellan Echo – chytré sportovní hodinky s výdrží až 12 měsíců

Praha, 24. března 2014 – Mio, přední světový dodavatel přenosných navigačních zařízení, a bezpečnostních kamer do auta a pro outdoor představuje novinku v oblasti sportovního vybavení – chytré sportovní hodinky Magellan Echo. Hodinky přicházejí s novou koncepcí, kdy využívají funkcí chytrého telefonu a pouze zobrazují informace ze sportovních aplikací. Díky tomu vydrží na jednu výměnnou baterii až 12 měsíců. (TZ)

FOTOGRAFIE jsou dostupné zde: http://bit.ly/1gRjA6c

Využívání chytrých telefonů pro sportování je vždy zábavnější, protože přináší mnoho údajů o dané aktivitě. Hodinky Magellan Echo nyní vyřešily největší problém, když se sportuje s chytrým telefonem – prohlížení a ovládání aplikací, když je telefon někde uložený. Hodinky Echo streamují aktuální data a ovládají chytrý telefon jednoduše ze zápěstí. Ve finále na nich lze vidět vzdálenost, rychlost i tepovou frekvenci – informace které sbírá aplikace v telefonu – a to v reálném čase.

Hodinky Echo se připojují k chytrému telefonu pomocí Bluetooth Smart. V současnosti jsou kompatibilní se zařízeními od Apple: iPhone 4S, 5, 5C, 5S, iPod Touch (5. generace), iPad mini, iPad (3. a 4. generace). Propojení s telefony se systémem Android je nyní v přípravě a bude dostupné zhruba v polovině roku 2014.

Při použití kompatibilních aplikací jsou data streamována z telefonu na displej hodinek v reálném čase. Při běhání tak v reálném čase lze sledovat svůj čas, vzdálenost, rychlost a mnoho dalšího.  Komunikace mezi hodinkami a telefonem je oboustranná, a tak je možné i řadu aplikací ovládat bezdrátově. S telefonem v kapse, v ledvince, ve sportovním pouzdře či v batohu lze přímo ze zápěstí ovládat funkce sportovní aplikace jako Start, Stop, Lap, stejně jako funkce přehrávače hudby Play/Pauza a Next song. Klepnutím na obrazovku hodinek se zobrazí stránka s dalšími informacemi nebo ovládacími prvky.

Poháněny chytrým telefonem vydrží až několik měsíců

Využití síly chytrého telefonu a sportovních aplikací, umožňuje hodinkám Echo zobrazovat náročně zpracovaná data při minimální spotřebě elektrické energie. A ačkoliv se na zápěstí zobrazuje vzdálenost vypočítaná na základě přenosu GPS signálu a komunikace s monitorem srdečního tepu, přesto jsou schopny až neuvěřitelné doby provozu. Hodinky Echo využívají technologii s ultra nízkou spotřebou energie a jsou napájeny jednou, uživatelsky výměnnou, knoflíkovou baterií. I při náročném používání fungují až 6 měsíců a při lehkém používání až 11 měsíců

Vždy připravené

Vzhledem k tomu, že se hodinky nemusí nabíjet, protože mají velmi nízkou spotřebu energie a jsou napájeny vyměnitelnou jednorázovou baterií, není třeba je odkládat, mít je připojené k napájení a hledat či rozmotávat kabely. Pro sportovní aktivity či přehrávání hudby jsou stále na zápěstí připravené se spojit s chytrým telefonem. Pokud se zrovna nesportuje, jsou Echo jako obvyklé hodinky zobrazující datum a čas.

Otevřená platforma pro další aplikace

Široké využití hodinek Echo jim předurčuje i její otevřená aplikační platforma. Magellan spolupracuje s producenty hlavních sportovních aplikací, aby zajistil, že budou podporovány v nejvyužívanějších a oblíbených aplikacích. Hodinky Echo mají API, které vývojářům poskytují možnost ovládání hodinek po připojení k jejich aplikaci. Tato otevřená platforma usnadňuje vývojářům komunikovat s hodinkami Echo, a zajišťuje jejich kompatibilitu s dnešními i budoucími aplikacemi.

Podporu pro hodinky Echo lze tak využít v aplikacích Strava, MapMyRun, Wahoo Fitness, iSmoothRun a další se přidávají. Developeři sportovních aplikací tak mají dveře otevřené a mohou se spojit s týmem Magellan na: fitness@magellangps.com.

Co zákazník najde v balení?

Balení obsahuje hodinky Echo, v rozšířené verzi je k dispozici i hrudní pás s monitorem srdečního tepu s technologií Bluetooth Smart pro připojení k telefonu, a software Echo Utility App pro nastavení vzhledu displeje hodinek, aktualizaci softwaru a firmwaru. Magellan Echo mají nízkou hmotnost 44 g, jsou odolné proti vodě (IPx7, do sprchy ano, na plavání již ne) a jsou dodávány ve třech barvách – černé, modré a oranžové. V polovině roku budou k dostání další barevná provedení.

Cena a dostupnost

Hodinky Magellan Echo jsou již dostupné s doporučenou koncovou cenou 4 190 Kč vč. DPH.

Chcete-li získat další informace o službách, produktech a maloobchodních cenách, navštivte, prosím, www.mio.com/cz.

O společnosti Mio

Společnost Mio Technology vyvíjí a prodává produkty, které svým uživatelům umožňují využít poslední novinky v mobilních službách. Společnost byla založena v květnu 2002 a nyní působí na Tchaj-wanu, v Číně, Evropě, Severní Americe, Austrálii, Japonsku a Jižní Koreji. Mio Technology celosvětově zaměstnává více jak 1700 lidí a své produkty prodává ve více jak 58 zemích. Mio Technology je momentálně jedničkou na trhu s GPS
v regionu střední a východní Evropy*. Celosvětově obsazuje třetí příčku.

Mio předpovídá, že mobilní život a mobilní obchod bude v budoucnu základem každodenního života. Produkty, zahrnující autonavigace, osobní navigace a navigační PDA systémy, kamery pro auta, motocykly a outdoor aktivity byly vyvinuty se zaměřením na potřeby zákazníků. Slogan značky Mio, „Explore More“, tedy „Objevte více“, vychází ze snahy zlepšit cesty, kterými lidé vnímají svět, a dát uživatelům vědět, že ho mohou objevovat jednoduše a svobodně.