Toshiba přináší na český trh vrcholně výkonnou mobilní pracovní stanici Tecra W50-A

Praha, Česká republika, 28.března 2014 – Společnost Toshiba Europe GmbH uvádí na český trh mobilní pracovní stanici Tecra W50. Tato profesionální pracovní stanice představuje nejvýkonnější mobilní profesionální řešení. Vyhoví nejnáročnějším výpočetním požadavkům všech profesionálů. Robustní notebook s antireflexním Full HD displejem o úhlopříčce 39,6 cm (15,6”) disponuje dostatkem výkonu pro jakékoli náročné aplikace. Spojení funkčnosti a bezpečnostních prvků z něj dělá optimální podnikové řešení. (TZ)

Vysoký výkon a bezpečnost

První konfigurací, která se dostává na trh, je Tecra W50-A-10J s procesorem  Intel® Core™ i7-4800MQ vPro™ a 16 GB operační paměti. O zobrazení se stará grafická karta NVIDIA® Quadro® K2100M a pro data je k dispozici rychlá 512 GB jednotka SSD. Možnost zapojení notebooku do dokovací stanice otevírá další možnosti, jak se připojit k periferním zařízením a usnadňuje zapojení do práce v kanceláři. Notebook má předinstalovaný operační systém Windows® 7 Professional 64-bit a Windows 8.1Pro 64-bit, který je dodáván na instalačním DVD disku jako alternativa.

Toshiba EasyGuard nabízí širokou škálu bezpečnostních a ochranných technologií pro zajištění uživatelských dat a prodloužení životnosti notebooku. Řada Tecra W50 byla navržena tak, aby odolala nástrahám každodenního profesionálního využití, prošla testem Highly Accelerated Life Tests (HALT) TÜV Rheinland®. Testována byla proti pádu z výšky až 76 cm a klávesnice odolá polití až 30 ml tekutiny. To zajišťuje ochranu dat notebooku při náhodném pádu nebo nehodě.

Notebook Tecra W50 pohání nejnovější procesory Intel® Quad CoreTM, díky nimž mají uživatelé k dispozici výkon, který potřebují k bezproblémovému běhu více aplikací současně. Tento vysoce výkonný notebook si s lehkostí poradí se všemi procesy i při vysokém zatížení. Grafická karta NVIDIA® Quadro® s rychlou pamětí GDDR5 zajišťuje efektivní běh náročných grafických aplikací a úloh, jako je například střih videa nebo tvorba animací. Všechny tyto vlastnosti umožní profesionálům plné pracovní nasazení i mimo kancelář.

Konektivita a zabezpečení

Tato pracovní stanice je vybavena flexibilními a výkonnými možnostmi připojení – od modulu Wi-Fi® a Bluetooth™ 4.0, přes kompletní sadu portů, zahrnující pět USB konektorů (dva z nich odpovídají specifikaci USB 3.0), až po rychlé síťové připojení Gigabit LAN a implementované technologie Intel® Wireless Display a DisplayPort.

Data na pevném disku jsou šifrována (SED), což spolu s Trusted Platform Module (TPM) zvyšuje ochranu uložených citlivých podnikových dat – a to bez narušení vysokého výkonu. Intel® Active Management Technology (AMT) umožňuje IT oddělením spravovat v případě potřeby notebook na dálku.

Doporučená koncová cena notebooku Tecra W50-A-10J je 61 990 Kč s DPH (51 231 Kč bez DPH).

Toshiba Tecra W50-A-10J:

  • 39.6cm (15.6“) antireflexní Full HD displej s podsvícením LED

  • OS: Windows 7 Pro 64-bit / Windows 8 Pro 64-bit

  • Intel® Core™ i7-4800MQ vPro™ procesor s technologií Intel®Turbo Boost

  • Grafika NVIDIA® Quadro® K2100M s technologií CUDA™ a 2 GB paměti GDDR5 Boost

  • 512 GB SSD disk

  • 16 GB DDR3L RAM ve dvou slotech (dva další volné sloty)

  • Konektivita: 2x USB 3.0, 2x USB 2.0 s USB Sleep-and-Charge, 1x eSATA/USB 2.0, Gigabit LAN, a/b/g/n WiFi®, DisplayPort, VGA, Intel® WiDi, Bluetooth™ 4.0

  • Zabezpečení: Toshiba EasyGuard, Self Encrypting Drive (SED), Trusted Platform Module (TPM), Intel® Active Management Technology (AMT)

  • DVD super multi-drive

  • Barva: černá

  • Možnost dokování

Toshiba online

Pro aktuální novinky, podrobnosti a specifikace produktů navštivte webové stránky společnosti Toshiba: www.toshiba.cz

Všechny uvedené ochranné známky jsou majetkem příslušných vlastníků.

Přesné specifikace produktů závisí na konkrétním modelu a jeho dostupnosti.

O společnosti Toshiba

Společnost Toshiba je přední světový inovátor při zavádění nových pokročilých technologií, diverzifikovaný výrobce a prodejce vyspělých elektronických a elektrických produktů. Toshiba Group přináší inovace do širokého portfolia produktů, mezi které patří digitální spotřební produkty včetně LCD televizorů a notebooků, retailová řešení, elektronická zařízení jako polovodiče či produkty a materiály pro ukládání dat, dále sociální systémy infrastruktury včetně systémů pro výrobu elektřiny, inteligentních komunitních řešení, zdravotnických zařízení, eskalátorů, výtahů a domácích spotřebičů.

Společnost Toshiba byla založena v roce 1875 a dnes provozuje globální síť více než 590 firem s 206 000 zaměstnanci po celém světě a ročním prodejem, který překračuje 5,8 bilionů jenů (61 miliard USD). Navštivte webové stránky Toshiba na adrese:

www.toshiba.co.jp/index.htm

Společnost Toshiba Europe GmbH se sídlem ve městě Neuss v Německu je pobočka v plném vlastnictví společnosti Toshiba Corporation v Tokiu.