Stanislav Juránek se seznámil s asociací ABSL

Brno, 14. dubna – Na půdu Global Tele Sales Brno zavítal senátor Parlamentu České republiky a první náměstek hejtmana Jihomoravského kraje, Ing. Stanislav Juránek. Kromě něj v prostorách společnosti přivítal její generální ředitel Roman Tesař také zástupce asociace sektoru sdílených služeb ABSL, Radka Zabloudila a členy jejího představenstva Jana Pokorného, ředitele společnosti Gardner Denver, a Blanku Cabákovou, jež působí na pozici Process & BPI manažer ve společnosti Edwards Services. Hlavním tématem jejich diskuze byla nejchoulostivější složka celého sektoru sdílených služeb a průmyslu – lidé. (TZ)

Setkání začalo krátkou prohlídkou zázemí společnosti GTS Brno a představením služeb, které toto zákaznické servisní centrum v celosvětovém měřítku poskytuje. Následně ABSL představila senátorovi své poslání a hlavní vize své činnosti.

Stanislav Juránek, který je pověřen zabezpečováním úkolů v oblasti školství v Jihomoravském kraji, byl novým návrhům a cílům týkajících se výuky velmi otevřen. Podpořil myšlenku propojování praktických zkušeností z oboru a současných metodologických přístupů, které jsou na středních školách v současnosti využívány. V této souvislosti byla nejdiskutovanějším předmětem znalost cizího jazyka a jeho úrovně. Radek Zabloudil následně sdílel s ostatními své zkušenosti z Polska, kde je průmysl městy podporován stejnou měrou jako vzdělávání, a též představil svůj názor týkající se náboru nových pracovníků.

Další schůzka se bude konat v pátek 11. dubna od 14 do 16 hodin v prostorách společnosti Edwards Services a její hlavní náplní bude příprava programu setkání s řediteli středních škol z Jihomoravského kraje, které by chtěla ABSL v blízké budoucnosti uspořádat.

O Association of Business Service Leaders

ABSL je platforma podporující dialog a spolupráci v oblasti sdílených služeb. Jsme advokáty sektoru ‘business services’, abychom svým členům a celému sektoru zaručili jeho dlouhodobý rozvoj. Naše vize je vytvořit ze sdílených služeb klíčovou oblast české ekonomiky. Z České republiky chceme vytvořit hlavní destinaci pro investice do sdílených služeb. Více informací najdete na www.absl.cz.