Nová aplikace AVG Vault pro iOS a Android zabezpečí osobní digitální údaje uživatelů

AMSTERDAM a SAN FRANCISKO – 15. dubna, 2014 – AVG Technologies N.V. (NYSE: AVG), společnost poskytující internetovou bezpečnost 177 milionům aktivních uživatelů, dnes oznámila vydání své nejnovější mobilní aplikace, AVG Vault. Bezplatná aplikace užívá pokročilé šifrování k zabezpečení osobních digitálních údajů, jako jsou informace o platebních kartách, úřední dokumenty, obrázky či soukromé poznámky. (TZ)

Aplikace AVG Vault je k dispozici pro zařízení s operačními systémy Android™ a iOS® a prostřednictvím cloudových služeb umožňuje uživatelům synchronizovat šifrovaná osobní data mezi jejich zařízeními. V případě ztráty zařízení mohou být data z něj obnovena na zařízení nové. AVG Vault využívá standard pokročilého šifrování AES-256 ustanovený americkým Národním ústavem pro standardy a technologie (NIST), aby uživatelům poskytla větší bezpečnost citlivých dat uložených na mobilních zařízeních a to nejen doma, ale i v kanceláři, na dovolené nebo na cestách.

Nejnovější zpráva organizace MEF vytvořená ve spolupráci s AVG říká, že 65 procent lidí nerado sdílí své osobní údaje s aplikacemi na svém chytrém telefonu a že právě důvěra je pro 30 procent uživatelů tou největší překážkou v nakupování zboží a služeb prostřednictvím mobilních zařízení,” říká Yuval Ben-Itzhak, technologický ředitel ve společnosti AVG Technologies. „Jak se naše závislost na mobilních zařízeních den ode dne zvyšuje, roste také množství osobních údajů, které na nich uchováváme. Ať už jde o fotografie rodiny a přátel nebo finančních údajů či důležitých hesel, AVG Vault uživatelům poskytuje jistotu, že jejich nejcitlivější informace jsou na mobilních zařízeních v bezpečí.”

Další bezpečnostní funkce aplikace AVG Vault zahrnují Idle Time Lock, pomocí níž si uživatelé nastaví, aby aplikaci uzamkla po určené době nečinnosti a Attempted Access Notification, která uzamkne zařízení a vyfotí uživatele, který několikrát zadá špatný PIN kód.

O AVG Technologies (NYSE: AVG)

AVG je společností poskytující internetovou bezpečnost pro zařízení, data i lidi. Posláním AVG je zjednodušit, optimalizovat a zabezpečit zážitek na internetu, poskytnout klid mysli propojenému světu. Výběrem AVG softwaru a služeb se uživatelé stávají součástí důvěryhodného globálního společenství, které těží z vlastních síťových výhod, vzájemné ochrany a podpory. AVG se rozrostla uživatelská základna na 177 milionů aktivních uživatelů k 31. prosinci 2013 a nabízí portfolio produktů, které se zaměřuje na spotřebitele a malé obchodní trhy, včetně zabezpečení internetu, optimalizace výkonu PC, online zálohování, mobilní bezpečnost, ochrany identity a rodinného bezpečnostního softwaru.

Android™ je obchodní známkou společnosti Google, Inc.  iOS® je registrovanou obchodní známkou společnosti Cisco, Inc. a licencovanou společností Apple, Inc. Všechny ostatní obchodní známky jsou majetkem jejich příslušných vlastníků.

www.avg.com

Zůstaňte v kontaktu s AVG: