NETGEAR prodlužuje záruku u datových úložišť ReadyNAS řady 300

Uživatelé, kteří zakoupí jakoukoli z bezdiskových konfigurací desktopové modelové řady 300 (tedy modely RN31200-100EUS, RN31400-100EUS nebo RN31600-100EUS) nebo rackový model RN2120-100EUS, získají komplexní pětiletou záruku, která se vztahuje na celý hardware, tedy i zdroj či větráky. V případě modelových konfigurací s předinstalovanými pevnými disky platí pro zákazníky pětiletá záruka na hardware a tříletá nebo pětiletá (dle konkrétních modelů pevných disků) na osazené pevné disky. Všechny zmíněné desktopové i rackové modely přitom dosud nabízely „pouze“ tříletou záruku na hardware.

S výjimkou základní řady ReadyNAS 100, která nabízí rozšířenou tříletou záruku, se tak mohou majitelé všech ostatních zařízení z nové generace ReadyNAS (desktopy řady 300, 500 a 700, racky řady 2120, 3220 a 4220X) spolehnout na vysoce nadstandardní pětiletou záruku.

Datová úložiště NETGEAR ReadyNAS nové generace

Nejnovější generace síťových datových úložišť ReadyNAS běží na nově vyvinutém operačním systému ReadyNAS OS 6. Nabízí jednotnou architekturu, vysokou škálovatelnost, špičkový výkon a maximálně přehledný systém, jehož multimediální i podnikové funkce jsou u všech modelových řad stejné. Zařízení mj. podporují i možnost ukládat neomezené množství snímků systému (snapshoty) či replikaci dat v cloudu, což podstatně snižuje jakoukoli možnost ztráty dat. Navíc přidávají i elegantní grafické rozhraní a bohatou sbírku vestavěných i dalších aplikací snadno stažitelných z nového softwarového tržiště genie+.

Klíčové funkce platformy NETGEAR ReadyNAS nové generace

  • Kontinuální datová ochrana – neomezené snímky systému (snapshoty) na úrovni bloků
    s frekvencí až 1/h s možností obnovení systému do jakéhokoli předchozího datového obrazu. (Snapshoty na úrovni bloků takřka nezatěžují systém úložiště a zabírají pouze malou úložnou kapacitu na rozdíl od snapshotů založených na souborech.)

  • Pokročilé šifrování dat.

  • Antivirová ochrana v reálném čase bez nutnosti licencí.

  • Thin provisioning, X-RAID2 rozšíření kapacity, hot-swap HDD.

  • iSCSI, Certifikace pro VMware, Microsoft, Citrix.

  • Integrace s active directory, disaster recovery, virtualizace.

  • ReadyNAS Replicate – jednoduchá správa více úložišť přes web a replikování souborů mezi nimi, včetně replikace dat v cloudu a vzdáleného zálohování.

  • ReadyNAS Remote – snadný bezpečný přístup k souborům i na cestách.

  • ReadyDROP – synchronizace souborů přes PC/tablety/telefony.

  • ReadyCLOUD – pokročilá správa dat v cloudu.

  • Time Machine – pohodlné lokální a vzdálené zálohování dat ze zařízení s Apple OS.

  • DLNA pro streamování multimediálního obsahu.

  • eSATA rozhraní pro další rozšíření, např. o pětipozicovou expanzní jednotku EDA500.

  • Porty HDMI (od řady 300 výše), USB 3.0 a GbE.

  • Moderní a přehledné grafické rozhraní v češtině.

 

Neomezené snapshoty na základě datových bloků

Spolehlivé zálohování dat
s RAID redundancí

eSATA rozhraní pro další rozšíření, porty USB 3.0 a GbE

X-RAID2, hot-swap HDD, Instant a Thin Provisioning

ReadyDROP – vlastní privátní cloud s neomezenou kapacitou

Moderní a přehledné grafické rozhraní v češtině

Snadná a rychlá replikace
dat v cloudu

C:Program Files (x86)Microsoft OfficeMEDIACAGCAT10j0293844.wmf

Integrace s adresářovou službou Active Directory

ReadyDLNA – spolehlivé streamování multimédií

ReadyCLOUD konfigurace
a správa souborů

Bezpečný vzdálený přístup
k souborům

Time Machine – vzdálené i lokální zálohování pro Apple PC

Virtualizace, iSCSI, certifikace pro VMware, Microsoft, Citrix

Antivirová ochrana v reálném čase a pokročilé šifrování dat

Pokročilá správa a okamžitá obnova dat z cloudu

Více informací

Podrobnosti o operačním systému NETGEAR ReadyNAS 6.0 a modelových řadách nové generace ReadyNAS jsou k dispozici na webu www.netgear.com/readynas. Informace o datových úložištích ReadyNAS určených pro nasazení ve firmách lze najít na webu netgear.com/business/products/storage/default.aspx. Online tržiště NETGEAR genie+ je dostupné na webu https://genie.netgear.com/. Přehled kompatibilního hardwaru s platformou ReadyNAS je k dispozici na webu kb.netgear.com/app/answers/detail/a_id/20686/. Více informací pro vývojáře a registrační formulář lze najít na webu http://developer.netgear.com.

O společnosti NETGEAR

Společnost NETGEAR (NASDAQGM: NTGR) navrhuje inovativní, značková technologická řešení, která svým vysokým výkonem, spolehlivostí a snadnou použitelností odpovídají na specifické síťové, úložné a bezpečnostní potřeby malých či středně velkých firem a domácích uživatelů. Nabízí ucelené portfolio síťových produktů, které umožňují uživatelům propojit jejich multimediální zařízení a internet – sdílet připojení k internetu, periferní zařízení, soubory, digitální multimediální obsah a aplikace mezi více počítači a dalšími elektronickými přístroji s přístupem k internetu. Pro podniky poskytuje společnost NETGEAR síťové prvky, úložiště a bezpečnostní řešení bez dodatečných vysokých nákladů a složitosti, které jsou jinak typické pro rozsáhlé IT infrastruktury. NETGEAR zároveň podporuje poskytovatele špičkových služeb v jejich oblasti podnikání.

Produkty NETGEAR jsou postaveny na osvědčených technologiích z oblasti bezdrátového připojení, ethernetových a powerline sítí, přičemž je u nich kladen důraz na spolehlivost, snadné použití, pokročilé funkce, stylový design a technologické inovace. Na všechny produkty ProSafe poskytuje NETGEAR doživotní záruku. Řešení NETGEAR se prodávají na více než 45 000 obchodních místech po celém světě a prostřednictvím více než 39 000 prodejců s přidanou hodnotou. Společnost sídlí v San Jose v Kalifornii a má pobočky v 25 zemích. NETGEAR je partner programu ENERGY STAR®. Další informace jsou k dispozici na webových stránkách www.netgear.cz, případně www.netgear.com. Sledujte společnost NETGEAR na twitter.com/NETGEAR a www.facebook.com/NETGEAR.