Samsung spustil webové stránky o designu svých produktů

Praha 22. dubna 2014 – Samsung Electronics spustil webové stránky www.design.samsung.com věnované designu svých elektronických zařízení. Zájemci se zde dozvědí informace o filozofii designu společnosti Samsung, jelikož stránky detailně zobrazují proces, jakým se propojuje vzhled jednotlivých prvků nových produktů. Obsahují také diskuze o rozhodnutích, která za vznikem konkrétního designu stála. (TZ)

C:UsersbaumsDesktopmain_0415(FINAL).jpg

Webové stránky www.design.samsung.com jsou rozdělené do sekcí Product Stories (Příběhy produktů),  Meaningful Stories (Užitečné příběhy) a About Us (O nás).

  • Příběhy produktů: Obsahují širokou škálu témat od příběhů o produktech přes uživatelskou zkušenost po návrhy služeb.

  • Užitečné příběhy: Popisují dědictví designu společnosti Samsung prostřednictvím příběhů o experimentálním designu, o spolupráci s umělci a designových akcích, jakými jsou veletrhy Seoul Living Design Fair v Koreji a Milano Furniture Fair v Itálii.

  • O nás: Zde je uvedené, co řídí proces tvorby designu v Samsungu. Součástí jsou také zprávy o oceněných pracích a informace o novinkách z oblasti designu.

V roce 2013 získal Samsung 825 ocenění za design od prestižních designérských subjektů jako iF a IDEA. V letošním roce bylo na iF International Forum Design oceněno za vynikající design 38 produktů značky Samsung. Za posledních tři roky se tak Samsung umístil na vrcholu žebříčku iF.

C:UsersbaumsDesktopproduct stories-2(FINAL).jpg

DongHoon Chang, výkonný viceprezident a vedoucí týmu Design Strategy k tomu uvádí: „Jelikož se globální životní styl stává rozmanitější, změnil se i způsob, jakým si lidé vybírají produkty. Design se stal ústředním prvkem při rozhodování spotřebitelů o nákupu. Inovace produktů společnosti Samsung se tak neustále vyvíjejí k uspokojení těchto potřeb. Naši zákazníci jsou také stále více zvědaví, jak jsou naše produkty navrženy a kdo je vyrábí. Nové webové stránky odhalují tyto konstrukční poznatky a zaměřují se hlouběji na to, proč byla určitá rozhodnutí o designu učiněna. Jsme rádi, že máme touto cestou příležitost vyprávět světu své příběhy. Designové webové stránky navíc prohlubují naše odhodlání vytvářet a sdílet design, který je ‚inspirovaný lidmi, vytváří budoucnost‘ s cílem ‚být smysluplný‘.“

BK Yoon, CEO a vedoucí oddělení Corporate Design Center, dodává: „Ve společnosti Samsung jsme strávili nespočet hodin nad vylepšováním designu, abychom zajistili, že výrobek bude vyhovovat potřebám našich zákazníků a obohacovat jejich životy. Zde v Samsungu je kreativita přítomná na každé úrovni. Tyto webové stránky nabízí návštěvníkům možnost prozkoumat a vidět na vlastní oči vášeň, kterou naši designéři věnují své práci každý den.“

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. je světová jednička v oblasti technologií, které otevírají nové možnosti lidem na celém světě. Díky neustálým inovacím a objevům, transformujeme svět televize, chytrých telefonů, notebooků, tiskáren, fotoaparátů, domácích spotřebičů, zdravotnického zařízení, polovodičů a LED řešení. Zaměstnáváme 286 000 lidí v 80 zemích světa s ročním obratem 216,7 mld. USD. Chcete-li se dozvědět více, navštivte www.samsung.com.