První notebook s úchvatným 4K displejem, excelentním zvukem a mohutným výkonem – Toshiba představuje novou řadu Satellite P50 a P50t

Praha, Česká republika, 21. května 2014 – Společnost Toshiba Europe GmbH představuje nové notebooky Satellite P50 a P50t – ideální pro tvůrčí profesionály a náročné multimediální nadšence. Oba modely kombinují mimořádnou úroveň kvality obrazu v mobilním zařízení a skutečně věrné barvy s prémiovými vlastnostmi pro mobilní práci i zábavu. S možností 4K displeje s rozlišením 3840 x 2160 bodů je P50t prvním notebookem Toshiba s Ultra HD displejem. Satellite P50 nabízí alternativně rozlišení Full HD (1920 x 1080 bodů). První model s dotykovým displejem a K4 rozlišením – Satellite P50t-B-108 – se dostává na náš trh již tento týden. (TZ)

Notebooky Satellite P50 a P50t byly zkonstruovány tak, aby splnily i nejnáročnější výpočetní nároky. Poskytují výjimečnou kombinací síly a krásy. Prémiové notebooky P50 a P50t nabízí vynikající řešení pro náročný multitasking, kreativní práci i hraní náročných her.

Jedinečný obraz, optimalizované dotykové ovládání

Displej notebooku P50t s úhlopříčkou 15,6“ (39,6 cm) a Ultra HD rozlišením zobrazí každý detail s křišťálovou ostrostí a přesným barevným podáním. Ve srovnání s Full HD televizorem obsahuje čtyřnásobné množství bodů. To představuje hodnotu 282 PPI (pixelů na palec), což zajišťuje mimořádně hladký obraz s ohromující úrovní detailů. Displej s takto vysokým rozlišením a širokými pozorovacími úhly je jako stvořený pro fotografy, grafiky a všechny nadšence, kteří mohou popustit uzdu své kreativní fantazii a pracovat odkudkoli na mimořádné profesionální úrovni.

Každý Ultra HD displej je individuálně kalibrován pomocí ChromaTuneTM a certifikován Technicolor Color Certified. To je zárukou, že bude zobrazovat obraz se skutečně věrným podáním s přesným barevným gamutem. Kromě toho mohou uživatelé individuálně spravovat barevný prostor, nastavovat možnosti gamutu displeje a vše aplikovat na celou řadu softwarových aplikací s využitím předinstalovaného software ChromaTuneTM. Výsledkem je skutečnost, že vše, co uvidíte na displeji, bude přeneseno přesně podle původního záměru na výsledné fotografie a další snímky.

Tyto prémiové vlastnosti posunují také zábavní možnosti notebooků P50t na novou úroveň. Uživatelé mohou těžit z 10ti bodového intuitivního dotykového displeje, který jim poskytne přirozený způsob, jak ovládat všechny možnosti Windows 8.1 a další dotykové aplikace. Speciální povrch proti otiskům prstů zabraňuje ulpívání nežádoucích stop na displeji a jeho bezrámové provedení ještě umocňuje zážitek z ovládání. Pro lepší reakce byla zvýšena také dotyková citlivost.

Čistý výkon

Procesory Intel® 4. generace Quad-Core™ Core i7 propůjčují notebookům Satellite P50 a P50t výkon, který hravě zvládne i nejnáročnější úkoly – a to i v případě, kdy budete zpracovávat mnoho aplikací najednou. Pro vytváření, úpravu a prohlížení velkých mediálních souborů a dokonalý zážitek při hraní náročných her jsou notebooky P50 a P50t doplněny grafickou kartou AMD® Radeon™ R9 M265X se 2 GB GDDR5 VRAM. Tyto komponenty dohromady zajišťují vynikající výkon pro individuální potřeby i zábavu. V závislosti na potřebách má uživatel na výběr několik variant datového úložiště. SSD disk s kapacitou až 256 GB je ideální volbou pro ty, kteří požadují za všech okolností okamžitou odezvu a rychlý start systému. Ti, kdo spravují velké hudební a mediální knihovny, mohou naopak vytěžit maximum z pevného disku o kapacitě až 1 TB. Alternativou je také 1 TB SSHD (Solid State Hybrid Drive), který urychluje načítání aplikací a nabízí obrovský úložný prostor.

Maximální zážitky ze zábavy

Oba modely mají pro opravdu intenzivní zážitek vestavěny také reproduktory harman/kardon®, které zajišťují mimořádně kvalitní podání hudby i filmů jak z pevného disku, tak i při přehrávání on-line. Použita byla také technologie DTS SoundTM, která doplňuje kvalitu reproduktorů a dále rozšiřuje multimediální schopnosti. Funkce Sleep-and-Music umožňuje využít kvalitu vestavěných reproduktorů a poslouchat svou oblíbenou hudbu z osobního přehrávače, i když je jejich notebook v režimu spánku.

Prémiový všestranný počítač vyladěný do všech detailů. Oba modely mají vestavěnou mechaniku Blu-rayTM BD-RE (XL). Díky podpoře Ultra HD a 3D na výstupu HDMI® si mohou uživatelé vychutnat svůj oblíbený obsah se všemi detaily také na velké obrazovce kompatibilního televizoru. S technologií Intel® Wireless Display můžete dokonce veškerý obsah sdílet snadno s ostatními zařízeními bez nutnosti použití drátů. Při práci a přenosu velkých souborů využijete jistě také čtyři super rychlé USB 3.0 porty.

Ohromující design

Dojem, kterým působí notebooky Satellite P50 a P50t, umocňuje jejich hliníkové provedení s chromovanými detaily. Jeho šasi zaujme na první pohled svou elegancí a skvěle doplní osobnost svého majitele. Design P50 a P50t jde ruku v ruce s vynikajícími užitnými vlastnostmi. To dokresluje například použití bezrámové podsvícené klávesnice s velkým ClickPadem. Nová řada notebooků Satellite P poskytuje mimořádně výkonné a přesto přenosné řešení.

První model notebooku Satellite P50t-B-108 se dostává na náš trh již tento týden.

Toshiba Satellite P50 a P50t:

  • Procesory: 4. generace Intel® Quad-Core™ i7

  • Grafika: AMD® Radeon™ R9 M265X se 2GB GDDR5 VRAM

  • SSD/HDD: až 256 GB SSD, 1 TB HDD 5400rpm nebo 1 TB SSHD (solid state hybrid drive)

  • Paměť: až 16GB DDR3L RAM (1,600 MHz)

  • Konektivita: 4x USB 3.0 včetně 1x Sleep-and-Charge, 1x HDMI® výstup (s podporou Ultra HD a 3D1), SD/SDHC slot s podporou UHS-II, mikrofonní vstup s funkcí Sleep-and-Music, výstup na sluchátka, Bluetooth® 4.0, Intel® Wireless Display, Intel® Dual Band Wireless-AC 3160, Gigabit LAN

  • Audio: 2 x stereo reproduktory harman/kardon® s technologií Slip Stream a DTS Sound™

  • HD webkamera

  • Resolution+

  • OS: Windows 8.1 64 bit

  • Životnost na baterie: až 5 hodin

  • Barva: stříbrná s povrchovou úpravou

  • Hmotnost: od 2.2 kg

Satellite P50:

  • Displej: 15,6” TruBrite® Full HD 1920×1080 bodů IPS s podsvícením LED, 300 NIT

  • ODD: Blu-rayTM BD-RE (XL) nebo DVD Super-Multi drive

  • Rozměry: 377,5 x 244 x 27mm

Satellite P50t:

  • Displej: 39,6 cm (15,6“) Ultra HD 3840×2160 bodů s podsvícením LED, 282 PPI a 300 NIT nebo 15,6“ TruBrite® Full HD 1920×1080 IPS s podsvícením LED, 300 NIT

  • Ultra HD displej: barevná kalibrace True-to-life od ChromaTune™ a certifikace Technicolor®, plus předinstalovaný software ChromaTuneTM  pro TOSHIBA notebooky

  • Dotykový displej s podporou 10 bodů najednou

  • ODD: mechanika Blu-rayTM BD-RE (XL)

  • Rozměry: 377,5 x 244 x 27,9 mm

První konfigurace, která přichází na trh – Satellite P50t-B-108

  • Procesor 4. Generace Intel® Core™ i7-4700HQ s Intel® Turbo Boost Technology 2.0

  • Dotykový displej Toshiba TruBrite® Ultra HD TFT High Brightness s podsvícením LED, poměrem stran 16 : 9, (282 ppi), barevně kalibrovaný Chroma Tune™ a certifikací Technicolor

  • SSHD disk – 1TB HDD + 8GB SSD Solid State Hybrid Drive

  • 16 GB RAM (8+8) DDR3L RAM (1,600 MHz)

  • Grafická karta AMD Radeon™ R9 M265X

  • Výdrž na baterie: až 3 hodiny a 10 minut (podle Mobile Mark™ 2012)

  • Hmotnost: 2,35 kg

Toshiba on-line

Specifikace a popis nejnovějších produktů společnosti Toshiba včetně dalších informací naleznete na stránkách www.toshiba.cz

Všechny uvedené ochranné známky jsou majetkem jejich příslušných vlastníků.

Přesné specifikace produktů závisí na konkrétním modelu a dostupnosti v místě prodeje.

O společnosti Toshiba

Společnost Toshiba je přední světový inovátor při zavádění nových pokročilých technologií, diverzifikovaný výrobce a prodejce vyspělých elektronických a elektrických produktů. Toshiba Group přináší inovace do širokého portfolia produktů, mezi které patří digitální spotřební produkty včetně LCD televizorů a notebooků, retailová řešení, elektronická zařízení jako polovodiče či produkty a materiály pro ukládání dat, dále sociální systémy infrastruktury včetně systémů pro výrobu elektřiny, inteligentních komunitních řešení, zdravotnických zařízení, eskalátorů, výtahů a domácích spotřebičů.

Společnost Toshiba byla založena v roce 1875 a dnes provozuje globální síť více než 590 firem s 206 000 zaměstnanci po celém světě a ročním prodejem, který překračuje 5,8 bilionů jenů (61 miliard USD). Navštivte webové stránky Toshiba na adrese:

www.toshiba.co.jp/index.htm