Etnetera mezi TOP 10 v prestižní podnikatelské soutěži European Business Awards

Praha, Česká republika/Atény, Řecko, 28. května 2014 – Společnost Etnetera a.s., přední česká společnost, která vytváří velké weby a rozsáhlá e-business řešení, se dostala mezi top 10 společností v prestižní evropské podnikatelské soutěži 2013/2014 European Business Awards (www.businessawardseurope.com) v kategorii Zaměstnavatel roku a zároveň byla vyhlášena Národním šampionem veřejnosti (National Public Champion for the Czech Republic) v kategorii kde o vítězích rozhoduje hlasováním veřejnost. Vyhlášení vítězů a finalistů, tedy celkem 100 nejlepších firem z celé Evropy proběhlo 27. května 2014 na slavnostním gala večeru v Aténách v Řecku v hotelu The Westin Astir Palace Resort. (TZ)

Soutěž European Business Awards vyhledává ty nejzajímavější a nejúspěšnější evropské firmy ve svých oborech a oceňuje kvalitu, inovativnost a udržitelnost dlouhodobého vývoje firem v celé Evropské unii. Soutěž je přístupná pro firmy různých velikostí ze všech průmyslových odvětví (více na www.businessawardseurope.com). Etnetera byla nominována v kategorii Zaměstnavatel roku, zejména za inovace v oblasti řízení firmy a to konkrétně jejího přechodu od klasicky manažersky řízené firmy do modelu tzv. Svobodně řízené firmy, ve které se na řízení firmy podílejí sami její zaměstnanci. V principu jde o maximální odbourání restriktivních pravidel a nařízení výměnou za svobodu, důvěru, odpovědnost a angažovanost.

Martin Palička, výkonný ředitel společnosti Etnetera: “Máme obrovskou radost, že se nám podařilo uspět v konkurenci nejlepších evropských firem a značek. V Etneteře jsme před dvěma lety nastoupili velmi obtížnou cestu Svobodně řízené firmy, jejíž konec v tuto chvíli nedokážeme dohlédnout. Úspěch v soutěži European Business Awards vnímáme jako uznání našeho úsilí od těch nejdynamičtějších evropských firem.”

Soutěže European Business Awards se zúčastnilo více než 17 000 firem s celkovým obratem přesahujícím 1 bilion euro z 31 zemí EU včetně nově přistupujících národů (to představuje 8,23 % HDP celé EU včetně Turecka, Norska a Makedonie).  Kompletní výsledky.

Finálové kolo soutěže se uskutečnilo formou 35. min prezentací před odbornou porotou v německém Düsseldorfu od 17. února do 7. března 2014 (dle jednotlivých kategorií). Veřejnost měla opět možnost hlasovat online i pro absolutního ‘Evropského šampiona veřejnosti’, který vzešel z 30 národních šampionů veřejnosti. Druhá fáze hlasování veřejnosti probíhala od 14. ledna do 25. března 2014, 17:00 SEČ. Soutěžní video Etnetery můžete shlédnout zde:

http://www.businessawardseurope.com/vote/detail/czech-republic/8444

ETN Group a.s. tvoří společnosti Etnetera a.s. (www.etnetera.cz), přední česká společnost, která vytváří weby velké rozsahem, nápadem a vlivem. Součástí ETN Group je dále Etnetera Activate zabývající se konzultacemi on-line businessu a pokročilou webovou analytikou (http://activate.etnetera.cz), do skupiny dále patří společnost Etnetera Logicworks s.r.o. orientující se na prodej, tuning a profesionální servis informačních technologií a telekomunikačních zařízení společnosti Apple pro firmy (www.logicworks.cz). Za svou práci Etnetera získala mnohá zahraniční i tuzemská ocenění – Firma roku Hl. m. Prahy 2009, Odpovědná firma roku Hl. m. Prahy 2010, Nejlepší zaměstnavatel roku ČR (3 krát za sebou mezi prvními třemi), IEA, IBA, EBA, Fast50 atd. Mezi klienty společnosti patří např. Allianz, Annonce, Ahold, Blue Style, ČSOB leasing, Datart, Fortuna, Import Volkswagen Group, Telefónica O2, Siemens, Škoda Auto, ŠkoFIN, a další.