Vodafone spouští testovací provoz LTE na frekvenci 800 MHz a rozšiřuje pokrytí Turbo Internetem do dalších lokalit

Praha, 4. června 2014 Vodafone zahájil dvouměsíční testovací provoz LTE na frekvenci 800 MHz na prvních 7 vysílačích ve Velké Bíteši a okolí. Od 26. 5. 2014 si LTE na frekvenci 800 MHz mohou vyzkoušet všichni uživatelé, kteří používají jakékoliv datové služby Vodafone, vlastní LTE SIM kartu a zařízení podporující LTE na frekvenci 800 MHz. (TZ)

Teoretická rychlost datových přenosů v této síti je až 75 Mbit/s. Zákazníci mohou očekávat průměrné rychlosti kolem 20 – 30 Mbit/s. LTE spustil Vodafone již v loňském roce na frekvenci 1800 a 900 MHz. Spolu s 3G a nyní i s LTE na frekvenci 800 MHz Vodafone nabízí LTE pod značkou Turbo Internet.

K dnešnímu dni Turbo internet pokrývá 82 % populace, což představuje 56 % území České republiky. Ke konci května Vodafone pokryl další lokality v kraji Karlovarském, Libereckém, Ústeckém, Plzeňském, Pardubickém, Středočeském, Jihočeském, kraji Vysočina a v Jihomoravském kraji. Do konce prosince 2014 bude Turbo Internetem pokryto již 93 % populace.

Stejně jako v případě LTE na frekvencích 1800 a 900 MHz, LTE na frekvenci 800 MHz podporuje kromě přenosu dat i hlasové hovory pomocí funkce sítě CS Fall Back. Dodavatelem technologie radiové části sítě je společnost Huawei.

Více informací a mapy pokrytí naleznete na adrese www.vodafone.cz/turbo.

O Vodafone Czech Republic

Mobilní operátor Vodafone Czech Republic je od roku 2005 součástí jedné z největších telekomunikačních skupin na světě, Vodafone Group. V České republice v současnosti poskytuje služby pro více než tři miliony zákazníků. Od roku 2007 poskytuje společnost pod názvem Vodafone OneNet komplexní telekomunikační služby (hlasové i datové služby v pevné a mobilní síti) firemním zákazníkům jak ze soukromého, tak veřejného sektoru. Společnost je také aktivní v oblasti společenské odpovědnosti. Založila Nadaci Vodafone ČR, která je podle objemu rozdělených prostředků třetí největší firemní nadací v ČR a rozdělila za 6 let neziskovému sektoru více než 100 milionů korun. V roce 2010 Vodafone oslavil desetileté výročí na českém trhu netradiční kampaní Jsme stejná krevní skupina, kterou masivně propagoval bezplatné dárcovství krve a počátkem roku 2011 spustil První zelenou síť. Vodafone se opakovaně stal vítězem soutěží CSR Award a Top Filantrop v oblasti společenské odpovědnosti. Více informací na www.vodafone.cz.