Vychází kniha Agilní metody řízení projektů

Praha, 25. června 2014 – Ačkoliv jsou agilní metody řízení projektů ve světě poměrně zažitou praxí, do České republiky pronikly teprve nedávno. Původně byly tyto metody definované primárně pro zefektivnění vývoje softwaru, nicméně dnes se jeho klady využívají napříč obory: od nadnárodních korporátních společností typu Amazon či Google, přes bankovní sektor, telekomunikace, armádu, až po letecké společnosti nebo farmaceutické firmy. Pozitiva agilních metod také stále více oceňují firmy malé a střední velikosti a zejména start-upy, u kterých agilní řízení funguje přirozeně již ze své podstaty. (TZ)

Nová publikace s názvem Agilní metody řízení projektů si dává za cíl čtivou formou přiblížit tento žhavý trend českým čtenářům a podpořit zavádění agilních technik v českém prostředí. V knize naleznete nejen definici a shrnutí celkové filozofie agilního řízení, ale zejména popis fungování dvou konkrétních agilních metod: Scrum a Kanban. Autoři podrobně seznámí čtenáře s rolemi, které se typicky v agilně řízených firmách vyskytují, a na základě praktických příkladů a doporučení jim usnadní agilní metodiky aplikovat do praxe.  Důležitým pozitivem knihy je fakt, že autoři brali v potaz rozdílnost firem, a rady a doporučení vytvářeli s ohledem na specifické kulturní prostředí modelových společností, jejich velikost, uspořádání a typ.

Autory knihy jsou přední odborníci a propagátoři agilního řízení v České republice a zakladatelé Agilní asociace, jejímž cílem je v České republice zvýšit povědomí o agilních metodách řízení, a vytvořit platformu pro sdílení informací a zkušeností z oblasti agilních metod.

Zuzana Šochová se věnuje agilnímu koučování, školením a konzultacím. Učí týmy a jejich manažery, jak být efektivnější, dodávat kvalitnější výsledky a organizovat pracovní týmy, aby jejich členové efektivně spolupracovali. S agilními metodami a jejich nasazováním má dlouhodobé zkušenosti, v současné době pracuje s řadou softwarových firem.

Eduard Kunce je dlouholetým propagátorem agilních praktik nejen v tuzemsku, ale i v zahraničí. Specializuje se na jejich zavádění ve velkých společnostech. Je akreditovaným profesionálním koučem s několikaletou praxí.

Kniha se dozajista stane nepostradatelnou pomůckou pro všechny ty, kteří se zabývají vedením týmů a projektovým řízením: od HR manažerů, přes projektové manažery a vedoucí pracovníky až po majitele firem.