Fujitsu nabízí spolehlivé řešení pro zabezpečení firemních dat

Praha, 8. července 2014 – Náklady firem vyvolané kyberzločiny a hackerstvím neustále rostou. Jak se zvyšují schopnosti hackerů sofistikovaně krást data, převádět peníze nebo působit cílené škody, tak i nejsložitější hesla sama o sobě přestávají stačit. Díky systému PalmSecure® však existuje jednoduchá a spolehlivá odpověď na útoky proti firemním informacím. (TZ)

Fujitsu nyní přichází s biometrickým řešením pro zabezpečený přístup k citlivým datům ve výpočetních prostředích s technologií SAP®. FUJITSU PalmSecure® je biometrický autentizační systém, založený na technologii rozeznávání struktury žil v dlani. Ve spojení s technologií bioLock™ od společnosti realtime AG je PalmSecure® vysoce spolehlivé řešení pro prevenci neautorizovaného přístupu. Chrání data před hackery, bývalými zaměstnanci, konzultanty, auditory nebo brigádníky, kteří by se mohli k citlivým údajům dostat.

“Vysoké náklady, pramenící ve velkých institucích z každodenního narušování bezpečnosti, nutí firmy implementovat silnější bezpečnostní opatření, například spolehlivou biometrickou autentizaci,“ říká Thomas Bengs, ředitel divize společnosti Fujitsu pro bezpečnostních řešení. „Uživatelé pracují s kritickými daty, která je nutné za všech okolností chránit. FUJITSU PalmSecure® a bioLock™ sledují a řídí všechny informace a vytvářejí nezpochybnitelné bezpečnostní záznamy.”

Kromě útoků na firmy zvenčí představují závažné nebezpečí rovněž interní podvody. Soukromé společnosti musejí toto riziko řešit, aby vyhověly různým vládním nařízením, jež často kladou zásadní důraz na zápis činností do protokolů. Především pro finanční instituce, zdravotnická zařízení a oddělení lidských zdrojů, kde se zaměstnanci přihlásí do systému ráno a nechávají jej přístupný po celý den, je zajištění autentizace uživatelů v každém okamžiku kritické.

Systém bioLock™, ve spojení s technologií FUJITSU PalmSecure®, nabízí zvýšenou kontrolu nad tím, co se děje v aplikaci SAP® v přihlašovacím bodě, i když je uživatel již v systému. Systém žádá uživatele o autentizaci v určitých, předem zvolených okamžicích nebo pro určité typy důvěrných souborů či finančních transakcí na vysoké úrovni, což neustále udržuje přístup zabezpečený.

Technologie FUJITSU PalmSecure® se systémem bioLock™ pomáhá předcházet podvodům při objednávkách, výplatách, inventurách, v maloobchodě a v dalších kritických oblastech. Biometrická autentizace například znamená, že všichni uživatelé jsou zodpovědní za veškeré faktury, které upravují, nebo za finanční transakce, které provádějí. V maloobchodním pokladním systému zabraňuje systém PalmSecure® neautorizovaným slevám, falešným dárkovým poukázkám a zneužití hesel, protože zaměstnanci se nemohou schovat za obecné heslo nebo přihlášení. PalmSecure® a bioLock™ rovněž zabraňují podvodům v oblasti docházky, protože zaměstnanci se musí při příchodu a odchodu autentizovat přiložením dlaně a data se přenášejí do mzdového systému SAP®, což eliminuje ‘píchnutí za kamaráda’, kdy se zaměstnanci přihlašují resp. odhlašují za sebe navzájem.

Je-li autentizace založena na řízené biometrické identitě a nikoli pouze na heslech či zařízeních, identita uživatele je nesporná a poskytuje jasné záznamy, které zajišťují přesné stanovení zodpovědnosti. Organizace mohou kontrolovat činnosti jako export, tisk, ukládání, změny a prohlížení dat. Firmy rovněž mohou zcela omezit uživatelský přístup na libovolné části, moduly, systému SAP®, zamaskovat citlivá pole či data nebo zakázat tlačítka pro ukládání a export.

Ceny a dostupnost

Systém FUJITSU PalmSecure® s technologií bioLock™ je celosvětově dostupný od 1. května 2014 a objednává se přímo od společnosti Fujitsu.

O společnosti Fujitsu

Fujitsu patří mezi největší japonské společnosti v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT), která nabízí kompletní portfolio IT produktů, řešení a služeb. Přes 162 tisíc zaměstnanců Fujitsu obsluhuje zákazníky ve více než 100 zemích světa. Společně se svými zákazníky přispívá Fujitsu svými dlouholetými zkušenostmi a znalostmi k vytváření lepší budoucnosti světové společnosti. Konsolidované tržby společnosti Fujitsu Limited za poslední fiskální období dosáhly výše 46 miliard USD (k 31. březnu 2014).

Další informace naleznete na webu http://www.fujitsu.com

O společnosti Fujitsu Technology Solutions

Fujitsu Technology Solutions patří mezi přední evropské poskytovatele IT infrastruktury. Působí na všech hlavních trzích v Evropě, Středním východě, Africe a Indii. Společnost nabízí komplexní portfolio produktů, podnikových řešení a služeb, od pracovních stanic, přes datacentra až cloudové struktury. Fujitsu Technology Solutions zaměstnává přes 13 000 pracovníků a je součástí globální skupiny Fujitsu.

Další informace najdete na http://www.fujitsu.com/fts/about/index.html

O společnosti Fujitsu Technology Solutions ČR

Fujitsu Technology Solutions ČR patří do divize, která je součástí globální skupiny Fujitsu Limited. Společnost vznikla v roce 2009 odkoupením 50% podílu společnosti Siemens ve společném podniku Fujitsu Siemens Computers. V České republice společnost nabízí kompletní portfolio IT produktů, řešení a služeb včetně koncepce dynamických infrastruktur (cloud computing). K jejím klientům se řadí největší společnosti a instituce, pro které zajišťuje správu datových center, infrastrukturu a infrastrukturu jako službu (IaaS). Pro střední, malé firmy a jednotlivce zajišťuje servis prostřednictvím sítě svých obchodních partnerů. Fujitsu Technology Solutions zaměstnává v ČR přes 100 lidí.

Další informace o Fujitsu Technology Solutions najdete na webu http://www.fujitsu.com/cz.